ΕΠΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ


Υπάρχουν επτά κατηγορίες ομιλίας:

1) εμπνευσμένη
2) ελεγχόμενη
3) παραπλανητική
4) μηχανιστική
5) υπνωτισμένη
6) συκοφαντική
7) κακοήθης

1. Η εμπνευσμένη ομιλία σας φέρνει μπροστά σε πραγματικότητες που έχουν διαύγεια και ομορφιά, στόχο, οράματα, αποκάλυψη. Μέσω τέτοιας ομιλίας σας καθοδηγούν ανώτερες δυνάμεις οι οποίες σας φωτίζουν, και σας μεταφέρουν ιδέες και οράματα ανώτερων κόσμων.
Η εμπνευσμένη ομιλία σας κάνει δημιουργικούς, αφού διεγείρει τη φλόγα του δημιουργικού πυρός μέσα σας. Σας μεταφέρει ενθουσιασμό, το ίδιο το πυρ των θεών. Μέσω των εμπνευσμένων λόγων τα Μεγάλα Όντα οδηγούν τον άνθρωπο στην ατραπό της ομορφιάς και της τελείωσης.
Κάθε φορά που ακούτε μια εμπνευσμένη ομιλία, ο εσωτερικός μηχανισμός διευθετείται, διορθώνεται, εξισορροπείται. Η εμπνευσμένη ομιλία φέρνει δημιουργικότητα στο περιβάλλον, στο σώμα, σε ολόκληρο το ψυχολογικό σας σύστημα. Επίσης θεραπεύει και εξαγνίζει την αύρα σας. Αν εμπνέεστε από τις Ανώτερες Περιοχές, η ομιλία σας θεραπεύει την ασθένεια και φορτίζει την αύρα σας με ζωοδοτικά ρεύματα.
Η εμπνευσμένη ομιλία σκορπάει χαρά. Η χαρά είναι αποτέλεσμα της επαφής με τους Ανώτερους Κόσμους. Δεν υπάρχει χαρά αν δεν έχετε ζώσα σχέση με τους Ανώτερους Κόσμους, ό,τι άλλο κι αν έχετε ή γνωρίζετε.
Η εμπνευσμένη ομιλία σας εξυψώνει, ανυψώνει δηλαδή την εστία της συνείδησής σας από τα κατώτερα στα ανώτερα κέντρα. Αντί να είστε σκλάβος του στομαχιού, του σεξ και του εγώ σας, ανυψώνεστε προς μεγαλύτερο φως, αγάπη και ομορφιά.
Η εμπνευσμένη ομιλία σας χαρίζει θάρρος και τόλμη. Διευρύνει τη συνείδηση και την αγάπη σας για την ανθρωπότητα αλλά και τη Φύση.
Αν κάνουμε εμπνευσμένες συζητήσεις μεταξύ μας, θα νιώσουμε την εσωτερική ομορφιά να αυξάνεται, θα νιώσουμε περισσότερη ενέργεια και θα δούμε τον Ήλιο να λάμπει σε όλες τις ζωντανές μορφές. Αυτή η ομιλία ανήκει στους μεγάλους Μυημένους, η συνείδηση των οποίων λειτουργεί στην περιοχή της ενόρασης, ή της Πνευματικής Τριάδας.

2. Η ελεγχόμενη ομιλία είναι εκείνη που κάνετε όταν σκέφτεστε σοβαρά τι θα πείτε. Αυτό το είδος ομιλίας είναι σχεδόν αδύνατο για τους περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι ανοίγουν ανεξέλεγκτα το στόμα τους.
Η προσχεδιασμένη, ελεγχόμενη ομιλία είναι ισορροπημένη ομιλία. Οι συνέπειες των λόγων σας γίνονται ορατές. Τα αποτελέσματά τους γίνονται αισθητά.
Πριν ανοίξετε το στόμα σας σκεφτείτε πώς και τι πρόκειται να πείτε. Αναρωτηθείτε αν η ομιλία σας θα αυξήσει το φως, την αγάπη, την ομορφιά, την αγαθότητα, τη δικαιοσύνη, τη χαρά και την ελευθερία και θα οδηγήσει τον ακροατή προς την ατραπό της τελείωσης, προς την ενότητα, την συνεργασία και την κατανόηση. Διαφορετικά είναι καλύτερα
 να παραμείνετε σιωπηλοί.
Αν η ομιλία σας πρόκειται να στραφεί προς την αντίθετη κατεύθυνση και να μολύνει την αύρα, την δική σας και των άλλων, σταματήστε την. Γιατί να μολύνετε τη δεξαμενή μέσα στην οποία ζείτε και υπάρχετε;
Η ελεγχόμενη, προσεκτική ομιλία είναι σοβαρή. Αρχίζετε να πλάθετε τις λέξεις σας σε λόγια, αλλά πριν τα προφέρετε τις ελέγχετε. Αναζητάτε τις σωστές λέξεις, το σωστό τόνο της φωνής, το σωστό χρόνο και το σωστό μέτρο, και ύστερα μιλάτε. Μια τέτοια ομιλία είναι αποτελεσματική και προκαλεί προσοχή και σεβασμό.
Η ελεγχόμενη ομιλία λαμβάνει υπόψη το στοιχείο του χρόνου. Διαλέγει την κατάλληλη ώρα, την κατάλληλη στιγμή της μέρας καθώς και το κατάλληλο πρόσωπο.  Ένα άτομο που χρησιμοποιεί  έτσι την ομιλία, δεν πετάει τις λέξεις σαν ποπ κορν, αλλά τις ζυγιάζει και ελέγχει τη ροή τους.
Η ελεγχόμενη ομιλία δεν είναι αποτέλεσμα αναστάτωσης, θυμού, φόβου, μίσους, εκδίκησης...
Η προσεκτική ομιλία είναι συγχρονική. Αν, για παράδειγμα, ένα παιδί τρέχει και σας λέει "έγινε ατύχημα και τρία άτομα πέθαναν!"  εσείς ενημερώνεστε σύμφωνα με την σωστή πληροφορία, ότι τρία άτομα απλώς χτύπησαν, ανέκτησαν τις αισθήσεις τους στο νοσοκομεία και μια εβδομάδα αργότερα επέστρεψαν στο σπίτι τους. Το παιδί απλώς δεν έδωσε τη σωστή πληροφορία: η ομιλία του δεν ήταν ενημερωμένη!
Τα αποτελέσματα των ψεύτικων ειδήσεων ή πληροφοριών μπορεί να είναι καταστροφικά για κάποια άτομα. Η προσεκτική ομιλία είναι πάντοτε ενημερωμένη και χωρίς υπερβολές.
Η προσεκτική ομιλία είναι ελεγχόμενη. Η φωνή ελέγχεται, οι λέξεις επιλέγονται με το σωστό τρόπο. Ο τόνος της φωνής είναι σωστός. Η συμπεριφορά σας βρίσκεται υπό έλεγχο. Μια τέτοια ομιλία είναι αποτελεσματική γιατί εσείς βρίσκεστε μέσα στην ομιλία σας, συγκεντρωμένος και σε εγρήγορση.
Μερικοί άνθρωποι μιλούν αλλά χρησιμοποιούν λαθεμένο τόνο και χειρονομίες. Δεν σας κοιτάζουν στα μάτια, ή δεν προφέρουν τις λέξεις με το σωστό τρόπο. Μερικές φορές μασάνε τα λόγια τους. Άλλες φορές τα μπερδεύουν ή τονίζουν λάθος λέξεις τη σωστή στιγμή, ή σωστές λέξεις σε λάθος χρόνο. Η προσεκτική ομιλία εξετάζει όλα αυτά τα σημεία. Δεν συνεχίζει σαν πλημμυρίδα, αλλά είναι μετρημένη και ελεγχόμενη.
Κάποιος που ελέγχει την ομιλία του δεν λέει ποτέ ''πάντα αυτό κάνεις'' , ''η μητέρα σου ήταν σαν κι εσένα'' ''ποτέ δεν πήρες την κατάλληλη μόρφωση'', ''τα παιδιά σου γίνονται ένα αντίγραφό σου'', ''έχω κουραστεί από σένα" κ.λπ. Αυτή είναι ανεξέλεγκτη όχι ελεγχόμενη ομιλία.
Ακόμα και τα θετικά και εποικοδομητικά λόγια πρέπει όμως να χρησιμοποιούνται προσεκτικά, γιατί μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Κάποιος, λόγου χάριν, συναντά στην Ευρώπη μια οικογένεια η οποία έχει μια όμορφη κόρη δέκα χρονών. Στη συζήτηση με τους γονείς της είπε: "Είναι ένα πολύ όμορφο κορίτσι, πολύ συμπαθής. Θα ήθελα να μπορούσα να την πάρω μαζί μου στην Αμερική." Το κοριτσάκι έτρεξε, τον αγκάλιασε και του είπε: "Σ'αγαπώ" -"Κι εγώ σ'αγαπώ" -"Τότε θα έλθω μαζί σου όταν γυρίσεις στην Αμερική". Ένιωσε παγιδευμένος, δεν ήξερε πώς να ξεφύγει! Όταν γύρισε στην πατρίδα, η μητέρα της του έγραψε: "Κλαίει συνέχεια και θέλει να έλθετε και να την πάρετε στην Αμερική. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Σας αγαπάει τόσο πολύ, κάνει σαν τρελή. Μέρα και νύχτα μιλάει για σας... και κλαίει... Παρακαλώ πείτε μας τι να κάνουμε μαζί της". Όλα αυτα ήταν αποτέλεσμα απρόσεκτης ομιλίας.
Λέμε λόγια που δεν τα εννοούμε αλλά το αποτέλεσμα είναι μερικές φορές δραστικό. Η ελεγχόμενη ομιλία βλέπει το αποτέλεσμα πριν ελευθερώσει την αιτία.
Κάποια μέρα ένας φίλος είπε: "Είχα μια διαφωνία με τη γυναίκα μου. Αστειευόμενος της είπα ότι θα την χωρίσω. Μπορείτε να φανταστείτε ότι την επόμενη μέρα πήγε στο δικηγόρο της και ετοίμασε τα χαρτιά του διαζυγίου και τώρα κανείς δεν μπορεί να την κάνει να αλλάξει απόφαση;''
Η προσεκτική ομιλία φωτίζει τους ανθρώπους. Φέρνει σταθερότητα, διαύγεια και κατανόηση. Η ελεγχόμενη ομιλία είναι σαν ένα καλοφτιαγμένο γεύμα, γευστικό και θρεπτικό. Εκείνοι που τρώνε ή σερβίρουν δηλητηριώδη γεύματα είναι οι καλύτεροι πελάτες των γιατρών και των νοσοκομείων.
Η προσεκτική ομιλία είναι σχεδιασμένη. Γνωρίζεις πώς να αρχίσεις, πώς να συνεχίσεις, και πώς να τελειώσεις, φτιάχνοντας στο νου των άλλων μια καλοσχεδιασμένη δομή.

3. Η παραπλανητική ομιλία είναι γεμάτη ψέμα, ιδιοτέλεια, εγωισμό, μίσος και νοσηρή φαντασία. Είναι χωριστική και καταστροφική.
Η παραπλανητική ομιλία προέρχεται από χωριστική συνείδηση. Παραπλανεί τους ανθρώπους, δημιουργεί σύγχυση, παρανοήσεις, χάσματα. Αυξάνει το σκοτάδι.
Παραποιούνται ειδήσεις, συνομιλίες και χαρακτήρες, λέγεται κάθε είδους ψέμα, έξυπνα και με πονηρά κίνητρα ώστε να γίνει πιστευτό έστω και για λίγο. Η παραπλανητική ομιλία δημιουργεί ολοκληρωτική διαταραχή στην αύρα και βλάπτει τον βιο-υπολογιστή σας. Όταν ο υπολογιστής σας πάθει βλάβη, ακόμα κι εσείς αρχίζετε να πιστεύετε στα ψέματά σας.
Υπάρχουν πολλών ειδών ψεύτες, αλλά όλοι κάνουν το ίδιο πράγμα: παραπλανούν. ΄Ενας ψεύτης παραπλανεί για το συμφέρον του ή το συμφέρον της ομάδας του, και ποτέ δεν σκέφτεται ότι επιτυχία που βασίζεται σε παραπλάνηση είναι  μελλοντικό χρέος πολύ βαρύ.
Η παραπλάνηση χρησιμοποιεί την αμφιβολία, το φόβο, το μίσος, τη ζήλια και την εκδίκηση και γεμίζει την αύρα σας με αυτά τα δηλητήρια. Εκείνοι που έχουν παγιδευτεί σε μηχανισμό παραπλάνησης, βαθμιαία χάνουν όχι μόνο το μεγαλείο τους αλλά και την υγεία τους.

4.Μηχανιστική ομιλία. Το άτομο δρα σαν μηχανή.  Την ομιλία του ελέγχουν οι παρορμήσεις ή οι τάσεις του. Τα αρνητικά συναισθήματα και οι θυμαπάτες του ελέγχουν τα λόγια του. Οι πλάνες, οι ματαιοδοξίες και οι συνήθειες ελέγχουν το στόμα του. Εκτίθεται έτσι  στον κίνδυνο της ιδεοληψίας.
Ακούστε πώς μιλούν οι άνθρωποι όταν μεταδίδουν τις ειδήσεις. Παρακολουθήστε τα προγράμματα της τηλεόρασης και θα δείτε τη μηχανιστικότητα όλων όσων συμβαίνουν. Διαβάστε εφημερίδες και θα δείτε τη μηχανιστικότητα που τις διατρέχει σελίδα με σελίδα. Κοιτάξτε μερικούς κήρυκες, πολιτικούς και διαφημιστές και θα κατανοήσετε επακριβώς το πώς οι άνθρωποι έχουν  αφεθεί να γίνουν σαν μηχανές, αντί να είναι αυτοελεγχόμενα άτομα.
Όσοι είναι δέσμιοι συνηθειών, χρησιμοποιούν την ομιλία εντελώς μηχανιστικά. Δεν σταματούν για να σκεφτούν. Τέτοια άτομα είναι τα καλύτερα θύματα στα χέρια όσων γνωρίζουν την επιστήμη του χειρισμού και της εκμετάλλευσης.
Όταν ορισμένες "βίδες" στον εγκέφαλό χαλαρώσουν εξαιτίας των συνηθειών μας, μιλάμε συνέχεια και νιώθουμε πολύ ευτυχείς αν και δεν λέμε τίποτα.

5. Υπνωτισμένη ομιλία ή ομιλία υπό την επιρροή  υπνωτισμού.
Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο μιλούν υπό συνθήκες ύπνωσης ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρουν για ποιο πράγμα μιλάνε. Οι άνθρωποι υπνωτίζονται μέσω του πόνου, της υπερβολικής ηδονής, του φόβου, καθώς επίσης και όταν αναισθητοποιούνται για να υποβληθούν σε κάποια εγχείρηση ή πάσχουν από επώδυνη ασθένεια. Σε  αυτές τις περιπτώσεις το μαγνητόφωνο στον εγκέφαλο καταγράφει όλες τις συνομιλίες που γίνονται γύρω του. Και αυτό συνεχίζεται από ζωή σε ζωή.
Έχουμε πολλά μαγνητόφωνα σε πολλά πεδία τα οποία μπορούν να "ξαναπαίξουν'' μέσω της δύναμης του συνειρμού ή του συντονισμού. Επειδή ο αρχικά προγραμματισμένος υπολογιστής διαταράσσεται μ' αυτό τον τρόπο, καθετί που κάνουμε μας φαίνεται σωστό. Όταν οι σοφοί ή οι δάσκαλοι, μας προειδοποιούν για ορισμένα πράγματα, αρνούμαστε να τους ακούσουμε γιατί αναστατώνουν τους διαταραγμένους μας μηχανισμούς και μας προκαλούν πόνο.
Μια μέρα έφερα ένα σταμνί με φρέσκο νερό από το βουνό σε ένα φίλο μου. Ήπιε ένα κύπελλο και είπε: "Δεν μοιάζει με κανονικό νερό". Γι' αυτόν το κανονικό νερό είναι το γεμάτο χλώριο και άλλα χημικά συστατικά. Όταν ο μηχανισμός σας καταστραφεί, σας δίνει αντίστροφη πληροφόρηση. Αυτό συμβαίνει στην ηθική και πνευματική μας διάσταση. Οι άνθρωποι κάνουν κάθε είδους πράξεις ενάντια στην ηθική, στο όνομα της ηθικής.
Η υπνωτισμένη ομιλία δεν είναι δική μας, ελέγχεται από άλλους. Ανήκει σε άλλους. Εγκλωβιζόμαστε σ' αυτή μέσω των ναρκωτικών, του αλκοόλ κ.λπ.

6. Η συκοφαντική ομιλία είναι επιβλαβής και καταστροφική και οδηγεί στην ιδεοληψία. Κάθε συκοφάντης βαθμιαία ανοίγει την πύλη σε οντότητες οι οποίες τον καταλαμβάνουν και τον χρησιμοποιούν για καταστροφικούς σκοπούς.
Μέσω της συκοφαντίας αναστατώνουμε τον εσωτερικό μας υπολογιστή σε τέτοιο βαθμό ώστε τελικά χάνουμε την παρόρμηση του να είμαστε όμορφοι, καλοί και δίκαιοι, αφού οι αδένες μας παράγουν δηλητήριο. Ο συντονισμός των κέντρων χάνεται και αρχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στους ψιθυριστές του κακού γύρω μας.

7. Η κακοήθης ομιλία φέρνει στον κόσμο την επιρροή των σκοτεινών δυνάμεων, οι οποίες τελικά καταλαμβάνουν το άτομο και το χρησιμοποιούν ως καταστροφικό, μολυσματικό και εκφυλιστικό παράγοντα στον κόσμο. Ένα τέτοιο άτομο δεν θα έχει ποτέ την ευκαιρία να δει την ομορφιά, την καλοσύνη και την δικαιοσύνη αφού ο υπολογιστής του έχει όχι μόνο διαταραχθεί, αλλά χρησιμοποιείται συνεχώς για να εκδηλώνει αναστάτωση, σύγχυση και ψέμα.
Τέτοια άτομα τελικά χάνουν τη ψυχή τους...

by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus

Tags: