Παρατηρείστε τα κρίνα του αγρού ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ


Παρατηρείστε τα κρίνα του αγρού πώς αυξάνουν, ούτε κοπιάζουν, ούτε γνέθουν· αλλά σας λέγω, ότι ούτε ο Σολομών σε όλη του την δόξα δεν ενδύθηκε σαν ένα από αυτά.
                                                       
Πιστεύω βαθύτατα ότι σκοπός όλων των φωτισμένων υπάρξεων που πέρασαν από τον πλανήτη μας ήταν να προτείνουν στον άνθρωπο έναν ορθό τρόπο ζωής και δράσης. Συνήθως οι θρησκείες που εκπροσώπησαν αυτούς τους θεανθρώπους όχι μόνο δεν ακολούθησαν την διδασκαλία τους αλλά  την απέκρυψαν έντεχνα και δεν προσπάθησαν καθόλου να "περάσουν" τα πρότυπα που εκείνοι άφησαν, μέσα στις κοινωνίες. Θα παραθέσω μέσα από τα λόγια του Ιησού Χριστού ένα τέτοιο πρότυπο ζωής, αφού η δύση είναι εξοικειωμένη και μπολιασμένη από την χριστιανική θρησκεία (η οποία εντούτοις δεν είναι καθόλου μπολιασμένη από Χριστό!).

Μέριμνα και εμπιστοσύνη εις τον Θεό (Ματθ. 6.25-6.34).

«Για τούτο σας λέγω, μη μεριμνάτε για την ζωή σας τι θα φάτε ή τι θα πιείτε, ούτε για το σώμα σας τι θα φορέσετε. Δεν αξίζει η ζωή περισσότερο απο την τροφή, και το σώμα από το ένδυμα; Kυτάξτε τα πτηνά του ουρανού, ούτε σπείρουν ούτε θερίζουν ούτε αποθηκεύουν, και ο Πατέρας σας ο Ουράνιος τα τρέφει. Δεν έχετε εσείς μεγαλύτερη αξία από αυτά; Ποιος δε από σας, όσο και αν φροντίσει, μπορεί να προσθέσει στο ανάστημά του ένα πήχυ; Και γιατί μεριμνάτε για ενδύματα; Παρατηρήσατε τα κρίνα του αγρού πώς αυξάνουν, ούτε κοπιάζουν, ούτε γνέθουν, αλλά σας λέγω, ότι ούτε ο Σολομών σε όλη του την δόξα δεν ενδύθηκε σαν ένα από αυτά. Εάν το χορτάρι του αγρού που σήμερα υπάρχει και αύριο το ρίχνουν εις τον φούρνο, ο θεός το ντύνει τόσον ωραία, πόσον περισσότερο εσάς, ολιγόπιστοι; Mη μεριμνάτε λοιπόν και μη λέτε «Τι θα φάμε ή τι θα πιούμε ή τι θα ενδυθούμε». Διότι όλα αυτά τα επιδιώκουν οι εθνικοί. Γνωρίζει ο Πατέρας σας ο ουράνιος ότι έχετε ανάγκη από όλα αυτά. Ζητάτε πρώτα την βασιλεία του θεού και την δικαιοσύνη του και τότε όλα αυτά θα σας χορηγηθούν. Μη μεριμνάτε λοιπόν για την αύριον, διότι η αυριανή ημέρα θα φροντίσει για τα δικά της πράγματα. Φθάνει η στενοχώρια της ημέρας».
Έχουμε στα χέρια μας ένα πρότυπο  Ζωής το οποίο έρχεται σε τέλεια σύγκρουση με τον δυτικό τρόπο σκέψης και δράσης. Είναι γνωστό ότι ο χριστιανισμός ήκμασε στις πόλεις και μάλιστα μέσα από αυτές μπόρεσε να εδραιωθεί. Μέσα στις πόλεις η επαφή με την φυσικότητα του κόσμου που μας περιβάλλει χάνεται, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να γίνεται έρμαιο των πλασματικών επιθυμιών που του προβάλλουν, και να ζει για να τις ικανοποιεί, πράγμα που παράγει ένα πρότυπο αυτοκαταστροφικό για την φύση και την ίδια του την ζωή.

Προσωπικά βλέπω αυτά τα λόγια του Ιησού Χριστού ως την πιο αναρχική και «επικίνδυνη» για το κατεστημένο στάση (του τότε και πολύ περισσότερο του τώρα). Τα λόγια αυτά θυμίζουν έντονα την μη-Δράση του ΖΗΝ -Ζεν ή του Ταο και είναι σίγουρα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του δυτικού πολιτισμού. Ο Ιησούς μας προσφέρει ένα πρότυπο το οποίο ακολουθεί την φυσικότητα του κόσμου, την ροή του και όχι ένα παραφύσιν πρότυπο που αντιστέκεται και εναντιώνεται στον κόσμο. Μας βοηθά να καταλάβουμε ότι η ύπαρξη μας δεν εξαρτάται τόσο από το εγώ μας αλλά πολύ περισσότερο από την αρμονία που έχουμε με το περιβάλλον μας. Επιπλέον μας απεγκλωβίζει από το άγχος του αύριο, αφού μας παροτρύνει να ζούμε και να απολαμβάνουμε το σήμερα, την στιγμή, που μπορεί να μας προσφέρει αρμονία και ευτυχία. Σε αντίθεση με τον φαύλο κύκλο στον οποίο μας εμπλέκει το κυνήγι της επιτυχίας, της ματαιοδοξίας και των υλικών αγαθών που, ακριβώς επειδή αδυνατούμε να βρούμε το χρόνο να τα χαρούμε, δυστυχούμε και γεμίζουμε θλίψη και ανικανοποίητες επιθυμίες.

Θα ήθελα να προσέξετε το κείμενο που  παρέθεσα. Αν είστε παγανιστές απλώς αντικαταστήσετε την λέξη Θεός με την λέξη Φύση, αν είστε αθεϊστές, με την λέξη Τύχη. Δεν έχει καμία σημασία. Απλώς αναρωτηθείτε αν ζείτε με αυτόν τον τρόπο. Και δεν εννοώ βεβαίως αν έχετε δέκα ρούχα, αλλά αν ζείτε για να γεμίζετε την ντουλάπα σας. Είμαι σίγουρος ότι το πρότυπο της μη δράσης, δηλαδή η μη αντίσταση στο αιώνιο ρεύμα της ζωής, θα ήταν μια καλή λύση για να βγει ο άνθρωπος από αυτόν τον αυτοκαταστροφικό κύκλο.

Δεν επιθυμώ να δείτε αυτό το θέμα ως ευκαιρία για να πλήξετε τον χριστιανισμό και να επιχειρηματολογήσετε εναντίον του. Ας είναι μόνο η αφορμή για να ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο της ζωής μας που ενώ υποτίθεται ότι είναι χτισμένος πάνω στην χριστιανικές αξίες, δεν ανταποκρίνεται σχεδόν καθόλου στις προτάσεις του Χριστού.

by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus