"Γνώμες" και "απόψεις" ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ

Συνήθως νομίζουν οι άνθρωποι ότι οι όποιες γνώμες που έχουν για τα πράγματα, είναι δικές τους. Αυτό που λένε 'γνώμη τους' όμως, είναι απλά μια συγκέντρωση και συνδυασμός πληροφοριών, δεν λέω, μοναδικός μεν αλλά όχι αυθεντικός.
Δεν χρειάζεται να είναι πρωτάκουστη μία γνώμη για να είναι αυθεντική, αλλά να βγαίνει από μέσα απ' την ύπαρξή μας. 

Και λίγοι καταφέρνουν να ακούν τον Ανώτερο Εαυτό τους, οπότε αρκούνται στον συνδυασμό αυτών των εξωτερικών γνώσεων που την ονομάζουν γνώμη τους. Όλος ο τρόπος ζωής των ανθρώπων είναι κυρίως ένας μιμητισμός των πράξεων και θέσεων των γονιών, φίλων, δασκάλων.


Ας είμαστε προσεκτικοί στο τι αφήνουμε να περνάει μέσα μας ως διδασκαλία -όχι μόνο πνευματική-. Το κριτήριο της Αγνότητας και του Σεβασμού είναι πιστεύω το καλύτερο για να διυλίζουμε τις πληροφορίες που καταφθάνουν σε μας. Ιδιαίτερή προσοχή θέλουν επίσης αυτά που οι καθηγητές στα πανεπιστήμια βάζουν στους σπουδαστές σαν 'σωστό'. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η διαφθορά στη κοινωνία μας ξεκινά βασικά από την εκπαίδευση. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί τομείς που είναι πλέον από την βάση τους διεφθαρμένοι! (Ιατρική, Νομική, ακόμα και η Αρχιτεκτονική, αφού συνήθως τα κτίρια δεν έχουν πια σεβασμό προς τον άνθρωπο).  Το μόνο που διαβλέπω να τους σώζει είναι η υιοθέτησή εναλλακτικών οδών (που προς το παρόν αρνούνται) και η σταδιακή απόρριψη των προηγουμένων κατεστημένων...
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus

Tags: