ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΕΓΩΙΣΜΟΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ

Ο άνθρωπος όταν ψεύδεται στον εαυτό του, όταν δηλαδή λέει άλλα και εννοεί άλλα, σταδιακά χάνει την επαφή με την ψυχή του και την συνείδησή του, οι σχέσεις του αρχίζουν να καταρρέουν, και ζει σε απογοήτευση και απομόνωση. Το συνεχές ψεύδος ενέχει τον κίνδυνο ακόμα και ψυχοπάθειας, καθώς δημιουργείται σχίσμα μεταξύ του νου και της ψυχής, αφού το άτομο ουσιαστικά προδίδει την ψυχή του. Η κατάσταση αυτή του ψεύδους και της προδοσίας της ψυχής δημιουργείται από την ταύτιση με το σώμα, η οποία συνεχώς δημιουργεί φόβους καθώς το σώμα είναι φθαρτό. Οι φόβοι με την σειρά τους οδηγούν στο ψεύδος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τα κίνητρά μας, και να αποκαλύπτουμε τις μηχανορραφίες του εγωισμού. Αν ενδελεχώς ελέγχουμε τα κίνητρά μας, θα ανακαλύπτουμε πόσο συχνά ο κατώτερος εαυτός μάς οδηγεί στην εκμετάλλευση των άλλων, στην απληστία, την φιληδονία, την χρησιμοποίηση των πάντων για το δικό μας όφελος και την κάλυψη των αδυναμιών μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι σχέσεις μέσα στις οποίες εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλον, σεξουαλικά, συναισθηματικά, οικονομικά κ.λπ., επειδή ο άνθρωπος αδυνατεί να είναι ο εαυτός του και να στηρίζεται στον εαυτό του δημιουργώντας αυταπάτες στον νου του για να δικαιολογήσει όλη αυτή την εκμετάλλευση.

Αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει να ξεπεραστεί, αν θέλουμε να γίνουμε ευτυχείς και  πνευματικά ανεξάρτητοι άνθρωποι, χωρίς να χτίζουμε αρνητικό κάρμα, αρνητικό δηλαδή μέλλον για τον εαυτό μας.

Για να καταφέρουμε να ακούμε την αλήθεια μας και την φωνή της συνείδησής μας, αλλά και για να σταματήσουμε να ακολουθούμε τους επίπλαστους φόβους του κατώτερου εαυτού, πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία εκλέπτυνσης της αντίληψης με καθημερινό διαλογισμό. Με τον τακτικό διαλογισμό σταδιακά η φωνή της ψυχής γίνεται όλο και πιο σαφής και δυνατή. Δεν υπάρχει τίποτε πιο πολύτιμο από την ταύτιση με αυτή την φωνή, καθώς πάντα μας οδηγεί στα σωστά μονοπάτια. Ταυτοχρόνως, καθημερινά οφείλουμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας κατά πόσο λειτουργήσαμε εγωιστικά κατά την διάρκεια της ημέρας. Υπενθυμίζω ότι ο εγωισμός ΔΕΝ είναι το συμφέρον μας αλλά η αυτοκαταστροφή μας.

Όλο αυτό τον βαμπιρισμό του εγωισμού που σκέφτεται μόνο πώς θα πάρει και θα ικανοποιηθεί, πρέπει να τον στρέψουμε σε υπηρεσία και δημιουργία. Δηλαδή από μαύρες τρύπες που όλο ρουφούν και αυτοκαταστρέφονται, να γίνουμε δοτικοί ήλιοι που ασχολούνται (υγιώς) με τους άλλους και προσφέρουν τα ταλέντα και τα χαρίσματά τους για την βοήθεια του κόσμου.

Εν κατακλείδι, οι αυταπάτες δημιουργούνται από τον εγωισμό και τα συμφέροντά του. Για να διαλύσουμε τις αυταπάτες πρέπει να ενδυναμωθούμε ψυχικά ώστε να μην εξαρτώμαστε από ανθρώπους και καταστάσεις και να μην χρειάζεται έτσι η δημιουργία και ψεύδους και αυταπάτης.
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus

Tags: