Μια ατέλειωτη αλυσίδα ζωής ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ



Ο πνευματικός δρόμος έχει υποχρεώσεις. Αποδεικνύεται μέσα από την εκδήλωση του εαυτού κάθε στιγμή της ζωής σου  κατά την οποία καλείσαι να αποδώσεις δικαιοσύνη. Ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια μα όχι μόνος σου.

Προπορεύεται εκείνος που τα  κατάφερε δίνοντας το χέρι του σε σένα,
όπως κι εσύ δίνεις το δικό σου σε κάποιον άλλον. Είναι μια ατέλειωτη αλυσίδα ζωής, στην οποία κανείς δεν θα χαθεί. Όλοι βρίσκονται ως κρίκοι της ίδιας αλυσίδας ζωής. Όλοι και όλα θα φτάσουν στον προορισμό τους.
Αυτό είναι το Σχέδιο της Αγάπης.

Το Έργο της προσφοράς ξεκινά από σένα. Ελέησε τον εαυτό σου και δώσε του την Ευκαιρία της Ζωής. Δες τον θείο Εαυτό σου, και στο πρόσωπο του άλλου τον Θεό. Μην βλέπεις τα αρνητικά στοιχεία των άλλων, αλλά τα θετικά και βοήθησε τους να τα φανερώσουν. Η δική σου θετική σκέψη  βοηθά και αναβιβάζει τους άλλους. Τα αρνητικά τους στοιχεία είναι η πρόκληση για την πορεία της Αγάπης προς τον Θεό.  Ελέησε εκείνον που γίνεται καθρέπτης  για να δεις δικά σου λάθη και ατέλειες,  ώστε να μπορέσεις να νιώσεις την διαφορά.

Στην αναζήτησή σου, ο φανατισμός είναι το δηλητήριο που πρέπει να προσέχεις να μην πίνεις. Παρουσιάζεται σε χρυσό ποτήρι με αδαμάντινο διάκοσμο, ως κρασί ευωδιαστό που παροτρύνει. Έχει λάμψη που κρατάει λίγο, αρκετή εντούτοις για να σου θολώσει το μυαλό. Έχει την χαρά και την ευδαιμονία της μέθης.  Μα όταν συνέλθεις, το βούισμα για πολύ καιρό θα είναι στην καρδιά σου: η θλίψη γι’αυτό που ήσουν. Μα και τότε ακόμη πρόσεξε μην φορέσεις τον μανδύα του "Εγώ" και της "Ελευθερίας".
Μείνε χωρίς φανατισμό και ψευδαισθητικές ελευθερίες. Προσήλωσε τα μάτια σου στον Θεό, στην Αγάπη.

Ο αναζητητής δεν φανατίζεται για κανέναν λόγο.
O δρόμος που ακολουθεί είναι σωστός και άγιος γι’ αυτόν.
Όμως δεν τρέφει την Αγάπη του με μίσος για τον δρόμο των άλλων, ή γι’ αυτούς που δεν ακολουθούν την δική του αλήθεια.
Μην περιορίζετε τον Θεό στα δικά σας μέτρα.
Και ποιο αλήθεια είναι το μέτρο της αλήθειας σας; Γίνεστε ομάδες και κλίκες που λατρεύουν έναν Θεό στα μέτρα τους.  Βάζετε τους άλλους στο περιθώριο. Όμως, τι κρίμα, ουσιαστικά εσείς περιθωριοποιείστε.
Μιλάτε για Ένωση και Αγάπη ενώ η καρδιά σας επιζητεί πρωτεία και πρωτοκαθεδρίες αυτού του κόσμου, ενός κόσμου που οδηγεί στη σήψη και την αγωνία. Και παρασύρετε και άλλους στην τελμάτωση, στην ανέχεια, στην ανελευθερία, στο όνομα του μέτρου της αλήθειας σας. Ανόητοι στοχαστές, η Αγάπη δεν έχει μέτρα και σταθμά για να ζυγίζετε, να αποκόπτετε και να περιορίζετε. Αυτό που τώρα πίνετε, είναι το κρασί της μέθης. Και ζαλισμένοι δεν μπορείτε να κάνετε ούτε ένα βήμα.
Τα μάτια σας είναι θολά όπως και οι αξίες σας, χωρίς ζωή αληθείας.
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus