Ο νους δημιουργεί λαβύρινθους... ΝΕΟ ΑΣΤΡΟΟ νους δημιουργεί λαβύρινθους για να μην μπορέσεις να βρεις την έξοδο που θα σε οδηγήσει στην Αγάπη και την Ενότητα. Μην σε απογοητεύει όμως η πολυπλοκότητα των στοών του λαβύρινθου.
Θυμήσου το νήμα της Αριάδνης! Το νήμα αυτό είναι ο Χριστικός δρόμος.

 Έχε εμπιστοσύνη στο φωτεινό νήμα, και ακολούθησέ το με κατανόηση για τα σφάλματα, τις πτώσεις, την αγνωσία σου. Κατανόησε τα μικρά και μεγάλα καθημερινά προβλήματα που σε περιτριγυρίζουν.

Ας πειθαρχούν οι σκέψεις σου! Να μη σε οδηγεί ο άλογος νους,  σκέψεις σαν τα πηδήματα του πιθήκου. Άνοιξε τις φτερούγες της καρδιάς σου,  αγκάλιασε τον Θεό, βοήθησε τον εαυτό σου. Για σένα θα το πράξεις, προς όφελος του δικού σου εαυτού.

Βαπτίστηκες στο Όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και φέρεις μέσα σου τον Κύριο της Αγάπης, την συνείδηση της Χριστότητας στην απειρότητά της.

 Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι  ενώ αυτό το Φως της  Χριστότητας είναι αδύνατον να σβηστεί, διότι οι δεσμοί μαζί του είναι πλέον άρρηκτοι και αδιάσπαστοι, μπορεί, εντούτοις, να εγκλωβιστεί μέσα από της αγνωσίας τις επιλογές, τις θέσεις και τους εγωισμούς της προσωπικότητας,
η οποία ωθείται στην ανισορροπία από τις αρνητικά θεμελιωμένες σκέψεις.
Εσύ καλείσαι να βοηθήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό να απεγκλωβιστεί από εκφράσεις της καθημερινής ζωής, προσκόμματα και εμπόδια που σκοπό πραγματικό έχουν να σε αποδυναμώσουν.

Η εμπειρία δίδει γνώση. Με την γνώση αποφεύγουμε ακόμη και την εμπειρία.
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus