Πως να κάνω φίλους... ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ



Στο ερώτημα "Πως να κάνω φίλους", υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αγωνιζόμαστε να το πετύχουμε αυτό. Εδώ είναι μερικοί από αυτούς τους λόγους:


* Η ανασφάλεια
* Ο εγωισμός
* Η περηφάνια
* Η εσωστρεφής προσωπικότητα
* Ο φόβος των Ατόμων
* Η κατάθλιψη

Το θέμα όμως είναι να αντιμετωπίσει κάποιος αυτούς τους λόγους για τους οποίους διστάζει και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του και να δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις φιλίας.

Βιώνοντας κάποια πράγματα με έναν φίλο, είναι πιό ευχάριστο από ό,τι να το βιώνει κανείς μόνος του. Πρέπει καταρχήν να πιστέψετε στον εαυτό σας και να αποκτήσετε τις απαιτούμενες εμπειρίες, για να μπορείτε στο μέλλον να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Η φιλία είναι κάτι ξεχωριστό για την σχέση που έχεις με τον άλλον/η, είναι δηλαδή, η υψηλότερη εξέλιξη για αυτή τη συγκεκριμένη σχέση. Όταν οι γείτονες γίνονται και φίλοι, όταν οι εργαζόμενοι γίνονται και φίλοι, όταν με τον/την σύντροφό σου γίνεστε φίλοι, όταν τα παιδιά γίνονται φίλοι, τότε θα καταλάβετε πώς είναι να εισέρχεται κάποιος στο νόημα αυτής της λέξης, της φιλίας και πόσο πολύ σημαντικές γίνονται οι σχέσεις.

Αλλά πως μπορώ εγώ να κάνω φίλους;

Πρέπει να είστε πρόθυμοι και φιλικοί.

Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι χάνουν αυτό το σημαντικό σημείο. Μην περιμένετε να έρθει κάποιος και να σας πλησιάσει, με σκοπό να σας κάνει φίολο του, από τη στιγμή που δείχνετε ή είστε εχθρικός. Κανείς δεν θα το κάνει.

Η φιλικότητα και το ενδιαφέρον για κάποιον άλλον. Όσοι από εσάς περιμένετε ότι οι άλλοι θα ανακαλύψουν την αξία σας, τότε θα είστε συνεχώς απογοητευμένοι. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και δείξτε ενδιαφέρον για τους άλλους ανθρώπους ... τις ανάγκες τους, τις επιθυμίες τους, τα θέλω τους, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. Θα δείτε ότι οι περισσότεροι θα σας δείξουν την ευγνομοσύνη τους και θα σας έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Αυτό θα έχει και σαν αποτέλεσμα να γίνετε και φίλοι με τον καιρό.

Είναι πάντα δύσκολο να γίνει κάποιος φίλος με έναν άλλον, όταν είναι εγωιστής και εγωκεντρικός σαν άτομο. Οι εγωιστές και οι εγωκεντρικοί άνθρωποι, δεν αφήνουν τα περιθώρια στον άλλον να τους πλησιάσει και να τους δείξει τις φιλικές του προθέσεις. Γενικά το να είσαι εγωιστής δεν βοηθάει πουθενά!

Υπάρχει και μια άλλη ομάδα ανθρώπων, που είναι οι εσωστρεφείς, ή αυτό που λέμε "ήσυχοι τύποι". Αυτό από μόνο του, δεν σημαίνει ότι είναι κακοί, αλλά μειώνονται πολύ οι πιθανότητες να κάνουν φίλους. Όταν δεν συμμετέχουν σε παρέες, οι άλλοι υποθέτουν πως θέλουν να μένουν μόνοι τους ή ακόμα και ότι θέλουν να έχουν την ησυχία τους. Λοιπόν, μπορείς να πάρεις την πρωτοβουλία και να αρχίσεις να εντάσσεται σε παρέες ατόμων που γνωρίζεις ή και θέλεις να γνωρίσεις και να διώξεις από πάνω σου τους φόβους και τις αναστολές σου. Μην αγχώνεσαι. Το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σου. Βγες έξω με όλη τη φιλική σου διάθεση!

Πολλοί άνθρωποι που είναι σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται σε δίλημμα. Θέλουν τους φίλους, αλλά είναι πολύ φοβισμένοι για να παρουσιάσουν τον εαυτό τους σε αυτούς, νομίζοντας πως θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι θέλουν να είναι μόνοι και έτσι να τους αφήνουν τελικά μόνους. Είναι μια κατάσταση που δεν βγάζει πουθενά.

Να είστε φιλικοί. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές:

1. Προσπάθησε να καλύψεις τις ανάγκες κάποιου άλλου. Κάντε το σαν κάτι που θα σας διασκέδαζε πραγματικά.
2. Μην ζητάς, μην περιμένεις και γενικά να μην έχεις την απαίτηση από τους άλλους να κάνουν κάτι για σένα.
3. Να είσαι ανοιχτός. Μην φοβάσαι ότι θα πληγωθείς. Δεν είναι προτιμότερο κάποιος/α να σε αγαπάει λιγότερο από ότι να μην σε αγαπάει καθόλου;
4. Να μην προσπαθείς να κάνεις τον άλλον να αλλάξει τρόπους σκέψεις, επειδή εσύ το βλέπεις πιό σωστά και μην του επιβάλλεσαι. Απλά να συμμετέχεις στην όποια συζήτηση κάνετε. Να του λες την άποψή σου, αλλά μέχρι εκεί.
5. Γελάστε όταν κάποιος σας κάνει φάρσα ή πει κάτι αστείο για εσάς. Εξάλλου με το να τσαντιστείτε και να τσακωθείτε, καλύτερα να γίνει με αυτό τον τρόπο, αφού και οι άλλοι θα νιώθουν άνετα μαζί σας και εσείς με αυτούς.
6. Συζητείστε με τους άλλους και πείτε τις ιδέες και τις απόψεις σας για κάτι. 
7. Να μην είστε ένας θεατής στη ζωή. Δραστηριοποιηθείτε σε οτιδήποτε σας αρέσει και θέλετε να κάνετε (ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ).
8. Πρέπει να ξέρετε ότι θα χάνετε και όχι μόνο θα κερδίζετε...
9. Για μία φιλία που πιστεύετε ότι αξίζει, να είστε πρόθυμοι να κάνετε θυσίες.

Εδώ είναι μια λίστα με πράγματα που μπορεί να χρειαστεί να θυσιάσετε για να κάνετε φίλους: 

1. Τους φόβους σας
2. Τον χρόνο σας
3. Τα χρήματά σας
4. Την προσοχή σας
5. Την αγάπη σας
6. Το έργο σας

Για να ολοκληρώσουμε και να καταλήξουμε κάπου. Αυτό που έχει περισσότερη σημασία, είναι το πως θα είστε εσείς απέναντι σε αυτούς ή αυτόν που θέλετε να κάνετε φίλο. Το πως να κάνετε φίλους εν ολίγοις, εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική σας στάση και μόνο, αλλά και από την συμπεριφορά του άλλου. Αν είναι αρνητική και εχθρική, δεν αξίζει. Τότε προχωράτε και πάτε για άλλα!
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus