ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΣΥΔΟΣΙΑ-ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ: Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ

Πολλοί νομίζουν ότι ελευθερία είναι να κάνεις ό,τι θέλεις, ή να εκπληρώνεις τις επιθυμίες του κατώτερου εαυτού, αλλά τελικά αυτό είναι υποδούλωση. Έτσι γίνεται ο άνθρωπος κάτι σαν τον Μινώταυρο*, και ο νους εξυπηρετεί όχι μια υψηλή πραγματικότητα αλλά τα ζωώδη ένστικτα των κάτω chakras που σχετίζονται με την υλιστικότητά του...

Η επιθυμία δημιουργείται από την άγνοια. Η άγνοια είναι ως παχυλά αστρικά πέπλα, τα οποία ακόμα δεν τα έχει διαπεράσει το πυρ της συνειδητότητας. Τα αστρικά αυτά πέπλα μας εμποδίζουν να είμαστε στο εδώ και το τώρα. Διαρκώς μας παρασύρουν ''κάπου αλλού'',"κάπου καλύτερα" κ.λπ.

Πρέπει να προσπαθούμε να φτάσουμε την Τελειότητα, χωρίς να κοιτάμε πίσω για το αποτέλασμα. Έτσι κι αλλιώς η πνευματικότητα είναι μορφή ουτοπίας, καθώς η εξέλιξη είναι συνεχής και αδιάκοπη. Η επιδίωξη όμως αυτής της ουτοπίας προκαλεί τη μετουσίωση, γιατί όποιος έχει τον εστιασμό του στη Τέλεια Χριστική Πραγματικότητα, αργά η γρήγορα θα την πραγματώσει, αφού πάντοτε γινόμαστε αυτό στο οποίο εστιαζόμαστε!

*Ο Μινώταυρος συμβολίζει τον άνθρωπο  του οποίου ο νους έχει καταληφθεί από τις χαμηλές, ζωώδεις επιθυμίες και έχει γίνει ένα τέρας. Δηλαδή το κεφάλι του ζώου-ταύρου έχει τον έλεγχο πάνω στην υπόλοιπη του φυσιολογία. Το αντίθετο καταφέρνουν οι ήρωες που είτε τον σκοτώνουν είτε τον καβαλούν. Καταφέρνουν δηλαδή να εξουσιάσουν τα ένστικτα, τις επιθυμίες και τις ζωώδεις τάσεις τους.
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus