ΝΟΗΣΗΤΡΟΝΙΚΗ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ


Ο δικός μου Θεός σε βιβλία δεν χώρεσε... Ο δικός του ο Λόγος, το Σύμπαν... Εκπροσώπους και δούλους δεν όρισε... Στην ψυχή έχει αφήσει το νήμα...

ΝΟΗΣΗ
ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΧΑΡΑ

Η ανθρώπινη σκέψη είναι πανίσχυρη και, βεβαίως, όσο πιο υψηλή είναι η σκέψη μας, τόσο μεγαλύτερες δυνατότητες κρύβονται μέσα της. Στην ουσία, η σκέψη είναι ο θείος κόσμος μέσα μας και μέσα στον θείο κόσμο κάθε τι πραγματοποιείται αυτοστιγμεί.

Με την σκέψη μας συνδεόμαστε με τον ζωτικό ηλεκτρισμό της ζωής. 'Οταν οι σκέψεις μας είναι θετικές, έλκουν προς το μέρος τους ζωτικές δυνάμεις, αλλά όταν είναι αρνητικές, αυτές οι ζωτικές δυνάμεις διασκορπίζονται κι απομακρύνονται.

Η δύναμη του ανθρώπου βρίσκεται στην σκέψη του. Ωστόσο, για να επιτύχουμε κάτι, δεν αρκεί η σκέψη μας να καταστεί θετική, αλλά πρέπει να είναι ταυτόχρονα και ενεργή.

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό μας ευθύνονται για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας; Aυτό που σκεφτόμαστε είναι ουσιαστικά αυτό το οποίο ζούμε. Η σκέψη μας επηρεάζει την συμπεριφορά μας , την διάθεση μας , τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, τις πράξεις και τις αντιδράσεις μας στο περιβάλλον. Άρα αυτό που συμβαίνει στο μυαλό μας είναι η ζωή μας η ίδια!
Η δύναμη του μυαλού αποτελεί το δεύτερο δυνατότερο εργαλείο μας , μετά από την δύναμη της ψυχής η οποία μπορεί σε πολλές καταστάσεις να μας δώσει ακόμα και υπεράνθρωπη θέληση ή υπεράνθρωπες δυνάμεις. (π.χ σε περιπτώσεις κινδύνου). Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεχτικοί για το τι σκεφτόμαστε και πως το σκεφτόμαστε! Σκεφτείτε ότι το μυαλό σας λειτουργεί σαν μια μονάδα αναπαραγωγής εικόνας. Οι εικόνες που προέρχονται από την σκέψη μας, πολλές φορές παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στο μυαλό μας και είτε μας φοβίζουν, είτε μας δίνουν την δύναμη να δημιουργήσουμε, είτε μας εμπνέουν, είτε μας κάνουν να ονειρευόμαστε.


Οι αρνητικές σκέψεις μας δημιουργούν αρνητικές εικόνες και συνεπώς και αρνητικές αντιδράσεις τις οποίες και εκφράζουμε προς το περιβάλλον μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις θετικές μας σκέψεις που κάνουν ακριβώς την αντίθετη δουλειά , προς όφελος μας. Πως μπορούμε να κάνουμε ριζικές αλλαγές στη ζωή μας ; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ; Οι αλλαγές στην ζωή μας είναι εφικτές μόνο όταν μπορούμε να ελέγχουμε την σκέψη μας , να φιλτράρουμε τον αρνητισμό και να προβάλλουμε μόνο τα θετικά και την ομορφιά που περιέχει η ζωή μας. Αυτή είναι η δύναμη της σκέψης μας!


Μπορούμε λοιπόν, εκτός από θετικές σκέψεις να κάνουμε δημιουργικές σκέψεις. Να προγραμματίζουμε , να σχεδιάζουμε και να βάζουμε στόχους για το αύριο. Παράλληλα, με την δύναμη της δημιουργικής σκέψης μπορούμε άμεσα να επηρεάσουμε και τους γύρω μας. Μπορούμε να τους εμψυχώσουμε, να τους εμπνεύσουμε , να τους δώσουμε κίνητρα και να τους μεταδώσουμε ενέργεια και όραμα. Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται δημιουργικά. Ξεκινώντας από τα απλά , καθημερινά πράγματα που έχουμε στο πρόγραμμα μας , μπορούμε σε πρώτο στάδιο να οργανώνουμε τη σκέψη μας για το πως θα υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε να κάνουμε.
Σε δεύτερο στάδιο, δημιουργικά, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για απλουστεύσουμε και να διευκολύνουμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, πράγμα που θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση του προσωπικού μας χρόνου που είναι απαραίτητος για την προσωπική μας βελτίωση.

Στο τρίτο στάδιο και αφού έχουμε λύσει κάποια από τα λειτουργικά προβλήματα της καθημερινότητας μας , μπορούμε να διοχετεύσουμε την δύναμη της σκέψης μας στο να οραματιστούμε τα επόμενα βήματα στην ζωή μας, στις προσωπικές μας σχέσεις στην καριέρα μας και στην οικογένειά μας.

Οι σκέψεις μας έχουν την ιδιότητα να περνούν και να αποθηκεύονται στο υποσυνείδητο μας το οποίο μπορεί να επηρεάσει την συμπεριφορά μας και τις αντιδράσεις μας. Οι σκέψεις μας έχουν την δυνατότητα, όπως είπαμε και πιο πάνω, να περάσουν και στο υποσυνείδητο των γύρω μας, όταν τις εκφράζουμε. Οι σκέψεις που έχουμε μοιραστεί με άλλους ανθρώπους , τους προδιαθέτουν θετικά ή αρνητικά απέναντι μας, τους δημιουργούν αισθήματα σεβασμού ή αγάπης, συναισθήματα θυμού. Οι σκέψεις μας δημιουργούν δράση και αντίδραση και στον ψυχικό μας κόσμο αλλά και στον κόσμο που μας περιβάλλει.


Ονειρευτείτε! Η δύναμη της σκέψης σας μπορεί να σας μεταφέρει σε κάποια υπέροχη στιγμή που νιώθατε ευτυχισμένοι, στην παραλία από το νησί των διακοπών σας. Σας μεταφέρει ήχους, χρώματα, μυρωδιές, ανθρώπους....  δεν είναι εντυπωσιακό ;Oνειρευτείτε τώρα...πως θα θέλατε να είναι η ζωή σας, η σχέση σας,        η δουλειά σας και σκεφτείτε το όσο πιο έντονα μπορείτε με όσο πιο πολλές λεπτομέρειες! Αυτή η σκέψη σας κάνει να νιώσετε όμορφα; Αυτή η σκέψη σας δίνει κίνητρα να προσπαθήσετε να φτάσετε στο σημείο το οποίο ονειρευτήκατε; Ναι! Πρέπει να την κάνετε καθημερινά αυτή τη σκέψη, ξανά και ξανά και ξανά!

Εγκαταστήστε λοιπόν ένα καινούργιο λειτουργικό στον εγκέφαλο σας που θα τον κάνει να σκέφτεται πάντα θετικά , θα αγνοεί τους φόβους και δεν θα τους μετατρέπει σε εικόνες , θα αγνοεί τις κακές σκέψεις για πιθανές αποτυχίες και θα τις μετατρέπει σε μια μεγάλη εικόνα επιτυχίας και αυτοπεποίθησης . Θα δείτε ότι με την πάροδο του χρόνου και η ζωή σας θα γίνει πιο όμορφη και θα πλησιάζει την ζωή που ονειρευτήκατε αλλά και η συμπεριφορά σας θα γίνει πιο αποτελεσματική και πιο αποδεκτή από το περιβάλλον σας. Πολεμείστε τις κακές σκέψεις από την ρίζα τους και μην τις αφήνετε να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Στο χέρι σας είναι...ή μάλλον στο μυαλό σας.

Ας δούμε μερικούς από τους τρόπους που ο ίδιος προτείνει για να τονώσει κάποιος την αυτοπεποίθησή του.

 1. Διαμορφώστε και εντυπώστε στο μυαλό σας μια ανεξίτηλη εικόνα του εαυτού σας ως ένα πετυχημένο άτομο. Κρατήστε ισχυρή αυτήν την εικόνα μέσα σας, τόσο που να μην της επιτρέπετε καν να ξεθωριάσει. Με τον καιρό, αυτή η εικόνα θα εξελιχθεί μέσα σας και οι λεπτομέρειές της θα τονωθούν. Δεν πρέπει ποτέ να αμφισβητήσετε την πραγματικότητα αυτής της πνευματικής εικόνας γιατί αυτό θα είναι επικίνδυνο. Το μυαλό σας θα προσπαθήσει επίσης να συμπληρώσει τα κενά σε αυτό που αρχικά είχε φανταστεί. Πάντα να έχετε στο μυαλό σας την επιτυχία ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα φαίνεται να είναι τα πράγματα στο παρόν.

 2. Κάθε φορά που εισβάλλει στο μυαλό σας μια αρνητική σκέψη που αφορά τις προσωπικές σας δυνάμεις, εσκεμμένα σκεφτείτε κάτι πολύ θετικό για να την εξουδετερώσετε.

 3. Μην χτίζετε με τη φαντασία σας εμπόδια. Αντίθετα, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε κάθε πιθανό εμπόδιο. Οι δυσκολίες πρέπει να μελετώνται και να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά μέχρι να εξαλειφθούν, χωρίς να τους δίνεται μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που πραγματικά έχουν. Πολλές φορές ο φόβος διογκώνει τις δυσκολίες «κρύβοντας» την αληθινή διάστασή τους.

 4. Αυτή πρέπει να είναι και η πιο έξυπνη συμβουλή. Μην εντυπωσιάζεστε υπερβολικά από τους άλλους ανθρώπους ώστε να τους αντιγράφετε. Κανείς δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικός όσο εσείς στην δική σας ζωή. Μην ξεχνάτε επίσης ότι ανεξάρτητα από το πόσο δυναμικός και επιτυχημένος μπορεί να φαίνεται κάποιος, συχνά ίσως έχει την ίδια έλλειψη αυτοπεποίθησης και είναι το ίδιο φοβισμένος με εσάς.

 5.  «Αν ο Θεός είναι υπέρ μας, ποιος μπορεί να είναι εναντίον μας;»

 6. Αποκτήστε αυτογνωσία. Γνωρίστε την προέλευση του αισθήματος κατωτερότητας που μπορεί να έχετε ή των φόβων και ενδοιασμών σας. Είναι πιθανό αυτά τα αρνητικά συναισθήματα για τον εαυτό σας να πηγάζουν από την παιδική σας ηλικία και συχνά χρειάζεται η συμβουλή κάποιου ειδικού για να μας βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί νιώθουμε και φερόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο. 

 7.  Όποια και αν είναι τα θρησκευτικά μας πιστεύω, πρέπει να έχουμε την πεποίθηση ότι μέσα από την πίστη μας μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα γιατί η ίδια η πίστη μας ενδυναμώνει.

 8. Κάντε μια ρεαλιστική αξιολόγηση των ικανοτήτων σας και έπειτα αυξήστε τις κατά 10%. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει κανείς εγωιστής. Αντίθετα, πρέπει να πιστεύει στις δυνάμεις του και να δημιουργήσει μέσα του ένα ακλόνητο αίσθημα αυτοσεβασμού.

 "Χωρίς αυτοπεποίθηση, που δεν υπερβαίνει τα λογικά όρια, κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος και επιτυχημένος στη ζωή του."


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ...ΙΣΤΟ Ρ(Ι)Α


Μια φορά και έναν καιρό, ήταν μια μικρή και όμορφη νεράιδα που ζούσε σε ένα μικρό σπιτάκι. Φορούσε ένα ωραίο, μακρύ, μωβ φόρεμα και οι φτερούγες της λαμπιρίζανε όποτε πετούσε. Τα μαλλιά της, τα είχε πάντα λυτά. Κάποια μέρα έχασε τις φίλες της και αποφάσισε να πετάξει σε όλα τα μέρη του κόσμου για να μπορέσει να τις βρει.
Καθώς πετούσε στον ουρανό, έπεσε πάνω σε δύο αγγέλους.
 -Ποια είσαι εσύ και τρέχεις έτσι; Τη ρωτήσανε.
 -Είμαι η Σκέψη.
 -Και τι είσαι;
 -Είμαι αυτή που ζει μαζί με τους ανθρώπους. Με χρησιμοποιούν για να μπορούν να καταφέρνουν πράγματα μεγάλα και σπουδαία και να συνομιλούν με άλλους ανθρώπους.
 -Πωπω...αυτό πρέπει να είναι τέλειο!
 -Μη νομίζετε, όμως, ότι με χρησιμοποιούν πάντα σωστά. Με εκμεταλλεύονται με το χειρότερο τρόπο.
 -Τι εννοείς;
 -Εγώ ξέρετε, έχασα πάλι τις φίλες μου, την Αισιοδοξία και τη Χαρά. Παίζαμε μαζί και ξαφνικά τις έχασα από τα μάτια μου. Τρέχω πόση ώρα, πετάω από δω και απο κει και προσπαθώ να τις βρω. Αλλά δε τις βρίσκω.
 -Καλά πώς τις έχασες;
 -Οι άνθρωποι κάθε φορά που με χρησιμοποιούν μαζί με την Αισιοδοξία και τη Χαρά, εγώ με τις φίλες μου μπορούμε να παίζουμε, να γελάμε, να είμαστε ξέγνοιαστες. Άλλες φορές, όμως, οι άνθρωποι επιλέγουν να μας χωρίζουν γιατί προτιμούν τις άλλες... τις κακές. Τη Θλίψη, τη Μιζέρια και τη Γκρίνια. Και τώρα, μας χώρισαν πάλι.
 -Μα καλά, πώς είναι δυνατόν να προτιμούν εκείνες;
 -Δυστυχώς οι άνθρωποι με θέλουν πιο πολύ με εκείνες και όταν γίνεται αυτό, αυτές καταφέρνουν πολύ εύκολα να διώξουν τις φίλες μου και να πάρουν το μέρος τους στο μυαλό των ανθρώπων. Εγώ προσπαθώ να βρω τις φίλες μου γιατί δε θέλω να κάνω παρέα με τις άλλες. Είναι πολύ κακές και αρνητικές  και  προσπαθούν να επικρατήσουν με νύχια και με δόντια στο μυαλό του ανθρώπου. Εκείνος δε το καταλαβαίνει πόσο κακό του κάνουνε παρά μόνο μετά από μέρες, μπορεί και μήνες.
 -Πωπω αυτό είναι πολύ άσχημο..
 - Έχω βαρεθεί να χάνω τις φίλες μου επειδή οι άνθρωποι σκέφτονται πάντα με τη Γκρίνια, τη Μιζέρια και τη Θλίψη. Εγώ δε μπορώ να κάνω παρέα μαζί τους. Βαριέμαι...Και το κακό είναι ότι πιο πολύ καιρό μένω με αυτές παρά με τις φίλες μου!

 -Πώς επικρατούν η Θλίψη, η Μιζέρια και η Γκρίνια;

 -Οι άνθρωποι άλλες φορές με χρησιμοποιούν για να σκέφτονται ότι δεν αξίζουν τίποτα και τους πιάνει η Θλίψη, άλλες, σκέφτονται ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα σωστό και καινούργιο στη ζωή τους και τους πιάνει η Μιζέρια και άλλες φορές ότι δε τους αρέσει τίποτα από ότι έχουν και τους πιάνει η Γκρίνια.

 -Και οι φίλες σου πώς επικρατούν;

 -Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα και συνεχίζουν τον αγώνα τους στη ζωή. Έτσι, τους πιάνει η Αισιοδοξία ή σκέφτονται πόσο καλά είναι που έχουν στη ζωή τους όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσουν. Έτσι τους πιάνει η Χαρά. Τι να κάνω για να ξαναβρώ τις φίλες μου. Σας παρακαλώ, πείτε μου. Δε θέλω να τις ξαναχάσω.
 -Μα, για κοίτα μπροστά σου...
 -Ωχ...οι φίλες μου, οι φίλες μου!Αισιοδοξία...Χαρά...Άρχισε η Σκέψη να φωνάζει!
 -Σκέψη μου....Πού ήσουνα; Τρέξανε και την αγκαλιάσανε!
 -Σας έψαχνα....Ήμουνα μαζί με.....Αλήθεια δε σας ρώτησα ποιες είστε.
 -Είμαστε η Δύναμη και η Πίστη! Οι άνθρωποι μας χρησιμοποιούν όταν θέλουν πάρα πολύ να καταφέρουν και να πετύχουν κάτι. Σε στείλανε να βρεις την Αισιοδοξία και τη Χαρά γιατί τις είχανε χάσει για πολύ καιρό και θέλανε να τις ξαναβρούνε. Έτσι, στείλανε και εμάς να σε βοηθήσουμε και να σου δείξουμε το δρόμο να βρεις τις φίλες σου. Και να που τις βρήκες...  Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη από καινούργια γεγονότα και εμπειρίες. Κάποιες από αυτές μας δημιουργούν θλίψη, γκρίνια, μιζέρια και κάποιες μας γεμίζουν αισιοδοξία και χαρά. Σημασία, όμως, δεν έχει το γεγονός ή η εμπειρία που βιώνουμε κάθε φορά, αλλά η σκέψη που κάνουμε για αυτή και ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τη σκέψη μας για να την ερμηνεύσουμε. Δεν έχει σημασία, στην ιστορία μας, το ότι  η Σκέψη έχασε τις φίλες της, την Αισιοδοξία και τη Χαρά, αλλά το ότι βρήκε τη Δύναμη και την Πίστη για να τις ξαναβρεί.
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus