Νοησητρονική 1 ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ


Η Δύναμη είναι απρόσωπη στο βαθμό που εσύ είσαι απρόσωπος!

Άχρονα όντα είμαστε πέρα από τα ανθρώπινα, γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει τίποτα πέρα από τον εαυτό του. Σε κανέναν δεν μπορεί να συμβεί κάτι αν ήδη δεν είναι αυτό.

Το αιώνιο είναι το ίδιο-διαφορετικό παντού. Όπου είσαι, βλέπεις τα πάντα. Όπου είσαι, είσαι τα πάντα.

Είμαι αιώνια ύπαρξη, άχρονο είναι παντού, πριν, μετά, τώρα. Είμαι Φως!

Ο Αετός, και ένας να υπάρχει, θα περάσει τον αναζητητή της Αλήθειας απέναντι. ΑΕΤΟΣ σημαίνει Αγία Ελευθέρα Τέχνη Ολιστικής Σκέψης!

Η Ύδρα είναι η καρδιά! Εκεí «φυτεύτηκαν» κοράλλια -τα οποία μεταφέρουν κοσμική πληροφορία. Υπάρχει Πύλη η οποία ανοίγει και μετατρέπει την ύλη, όπου βρίσκεται η είσοδος του δικού μας «πλανήτη». Είναι μία από τις επτά Πύλες-Εισόδους. Μέσα σ’ αυτά τα πετρώματα υπάρχει όλη η πληροφορία της Δημιουργίας του κόσμου, όλης της Γνώσης του κόσμου. Μέσα σ’ αυτή τη Γνώση είναι και η αθανασία! Το μόνο που μπορεί να είναι ανώτερο τους είναι ο Κρύσταλλος. Αυτός ο βιοϋπολογιστής, αυτό το ζωντανό ον, σου μαθαίνει τα πάντα!

Ο Ναός του Διπλού Τρούλου είναι ο Ναός όπου κατοικεί ο Μελχισεδέκ! Λέγεται «Διπλός Τρούλος» γιατί, ενώ είναι γεννημένος, είναι αγέννητος, ενώ είναι εντός, είναι εκτός, ενώ είναι παρών, είναι απών, ενώ υπάρχει, δεν υπάρχει! Ο Ναός του Μελχισεδέκ είναι ο Ναός του Διπλού Τρούλου!

Εγώ είμαι απλός ταχυδρόμος. Σου μεταφέρω ένα μήνυμα.

Να καλείς κάτι όταν είσαι έτοιμος γι’ αυτό! Ό,τι καλείς σου έρχεται! Από κει και πέρα εσύ αναλαμβάνεις την ευθύνη και τις συνέπειες.

Έχω μπει μες στην αγκαλιά σου και δεν με αγκαλιάζεις! Συρρικνώθηκα. Εγώ έρχομαι σε σένα, κι εσύ φεύγεις!

Είμαι μείξη: γάλα και καφές, άνθρωπος με κάτι άλλο μαζί.

Ή θα ζεις με τον Θεό ή θα ζεις χωρίς Θεό! Ένα από τα δύο. Δεν είναι εύκολο... Ο Θεός έχει απαιτήσεις. Η πρώτη απαίτηση είναι η αθωότητα! Η δεύτερη η αθωότητα. Και η τρίτη το ίδιο! Ο Θεός έχει τρεις απαιτήσεις που είναι ίδιες: αθωότητα! Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα.
  
Να μην κάνεις απλώς το καλό, αλλά να είσαι το καλό!

Να κάνετε το σωστό. Η συγνώμη δεν δικαιώνει τα πράγματα. Εκείνο που δικαιώνει τα πράγματα είναι η σωστή κίνηση.

Η βεντάλια ξέρεις γιατί είναι χρήσιμη; Γιατί αφήνει τον εαυτό της να τσαλακώνεται χωρίς να φοβάται!

Σε κάθε μεγάλη απόφαση ακούμε πρώτα τον Θεό και δεν επηρεαζόμαστε από τους ανθρώπους.

Η ψυχή ζωοποιεί το σώμα, δίνει την ενέργεια που χρειάζεται ο εγκέφαλος κ.λπ. Ο άνθρωπος όμως δεν έχει ενοποιηθεί με την ψυχή του. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αν ενοποιηθεί, δεν έχει λόγο να πεθαίνει. Γιατί η ψυχή δεν γνωρίζει τον θάνατο. Τη στιγμή που θα ενοποιηθεί ο σωματικοδιανοητικός άνθρωπος με την ψυχή του, θα γίνει αθάνατος!

Τι σχέση έχει αυτό που είδες εδώ στη γη με αυτό που είσαι; Γιατί αυτό που είσαι όταν φεύγεις από εδώ, δεν είναι αυτό που είδες εδώ! Ό,τι είδες εδώ είναι απλώς μια προσθήκη σε όσα γενικώς βλέπεις ως ψυχή και αντιλαμβάνεσαι καθώς πολυμερίζεσαι σε διάφορα σημεία του σύμπαντος. Δεν σημαίνει όμως ότι η ταινία που είδες είσαι εσύ!

Ως ψυχή κινείσαι ταυτόχρονα σε πολλά σημεία. Ένα από αυτά είναι η γη, ένα άλλο μια άλλη διάσταση! Έχεις δει πολλές ταινίες! Την ώρα όμως που τη βλέπεις, μπαίνεις μες στη ταινία. Όταν τελειώσει ωστόσο η ταινία σου, μένει η  ανάμνησή της. Όταν τελειώσει η ζωή σου, μένει η ανάμνησή της σαν μια ταινία που είδες! Όχι σαν κάτι που ήσουν. Ξέρεις όμως ότι ήσουν, όπως όταν βλέπεις μια ταινία και είσαι αυτό που βλέπεις, αλλά και δεν είσαι. Δεν έχεις σαφή ανάμνηση ούτε και τρελάθηκες που έζησες μια ζωή στη γη! Εκτός αν έχεις αποστολή η οποία είναι διατεταγμένη. Τότε θυμάσαι!

Την ψυχή του εκλιπόντα όταν είναι σε κατάσταση ανόδου, είναι αγένεια να την ενοχλούμε. Είναι σε «σύσκεψη»… Μετά από εννέα μήνες έχεις πρόσβαση, εσωτερική. Τις πρώτες δεκαπέντε μέρες είναι εδώ. Τα σαράντα συμβολίζουν άλλα πράγματα. Μετά τις δεκαπέντε μέρες μπαίνουν οι ψυχές σε μια επιτάχυνση ολιστικής αφομοίωσης διατηρώντας την προσωπικότητα κανονικά. Δεν χάνεται η προσωπικότητα!

Η Αθήνα είναι το πνευματικό πιλοτήριο του κόσμου!

Τα παιδιά να διαφυλαχθούν από τη μόλυνση του κόσμου.

Το ταξίδι μας μέσα στον κόσμο και η συνάντησή μας στη Γη είναι η παρακαταθήκη μας για τα παιδιά.

Εξέγερση αλλά και απόλυτη σύνταξη στη θεϊκή φωνή. Ο Θεός οδήγησε τις ζωές μας εκεί όπου ήθελε Εκείνος. Δεν ήταν τυχαίες οι πόρτες που έκλεισαν και εκείνες που άνοιξαν.

Τα ίδια τα γεγονότα ήταν η πιο σκληρή εκπαίδευση. Φτιάξαμε γέφυρα για να περνούν οι άνθρωποι χωρίς πόνο. Φέραμε τον πολιτισμό της χαράς και της χάρης! Όμως η αναμέτρηση θα γίνει. Ο κόσμος δεν μας χαρίστηκε! Συναντηθήκαμε στον αέρα!

Όταν είσαι στο κέντρο σου, λειτουργείς με τον αυτόματο πιλότο.

Η λήθη σε μετατρέπει σε λίθο!

Όταν ψαλιδίσεις τα φτερά σου, δεν μπορείς πλέον να κάνεις μεγάλες πτήσεις. Ξέρεις ότι υπάρχουν, αλλά δεν μπορείς!

Ο έρωτας των ανθρώπων, και στην καλύτερη εκδοχή του, δεν συνδυάζεται με τη βασιλική οδό που άνοιξε ο Ραφαήλ.

Αφ’ ης στιγμής γεννιέσαι, δεν είσαι ασφαλής! Ασφάλεια υπάρχει μόνο στην απόλυτη ταύτιση με τον Θεό!

Είμαστε από τον Ουρανό και θα φοβηθούμε τον κόσμο αυτό;

Αυτοί που προσέρχονται δεν έχουν χιούμορ, δεν έχουν αγάπη, δεν έχουν σεβασμό!

Είμαστε πολύ μικροί εν σχέσει με αυτό που συμβαίνει. Είναι σαν να προσπαθεί ένα μυρμήγκι να καταλάβει τι είναι μια πολυκατοικία.

Αν ο Χριστός δεν σου αποκαλυφθεί, δεν μπορείς να Τον αναγνωρίσεις. Θα είχε τη μορφή τη δική μας, θα ήταν άνθρωπος όπως εμείς. Εξωτερικά δεν θα φαινόταν τίποτα διαφορετικό. Εκτός αν ήθελε να φανερωθεί με άλλον τρόπο, χωρίς φυσικό σώμα.

Ο Χριστός θα έκλεινε τα μάτια των ανθρώπων να μη δουν. Εκτός αν ήθελε να τους αποκαλύψει ποιος είναι. Θα το έκανε προς όλους. Είναι θέμα αποστολής. Θα ένιωθαν ευεξία, ευλογία, προστασία, χαρά. Όπου περπατούσε, θα σήκωνε τα βάρη των ανθρώπων που συναντούσε. Αυτό όμως είναι έτσι από τη φύση Του!

Ο καθένας μπορεί να πει ότι είναι ο Χριστός αλλά τον Χριστό Τον ακολουθούν σημεία όπως π.χ. η ευσπλαχνία, η θεραπεία.

Μόνον όσοι είναι καθαροί στην καρδιά βλέπουν! Αν κάποιος δεν είναι αγαθός, το μεγαλύτερο ον να περάσει δίπλα του -αφού αυτό το ον έχει δώσει υπόσχεση να ενσαρκωθεί, δηλαδή να κρυφτεί- αν κάποιος δεν είναι καθαρός δεν μπορεί να γίνει υπέρβαση της υπόσχεσης! Μόνο σε όσους έχουν καθαρή καρδιά μπορεί το ον αυτό να κάνει υπέρβαση αυτής της υπόσχεσης και να αποκαλυφθεί. Είτε καθ’ ολοκληρίαν είτε εν μέρει.

Αν θέλει ο Χριστός ο άλλος να Τον δει, θα Τον δει! Η ψυχή ρωτάει πώς θα αναγνωρίσει τον Χριστό... Εμείς που είμαστε στη γη, έως ότου ξανάρθει, πρέπει ως Χριστό να βλέπουμε κάθε άνθρωπο! Τώρα όταν έρθει η ώρα να δούμε τον Χριστό με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας, η χάρις θα δοθεί αυτομάτως. Αν Εκείνος το θέλει, αμέσως η κάθε ψυχή αναγνωρίζει!

Αν δουν τον Χριστό μπροστά τους, η πλειονότητα των ανθρώπων θα χλευάσει όπως και τότε, κάποιοι όμως θα νιώσουν εσωτερικά το μήνυμα. Από αυτούς κάποιοι θα Τον πλησιάσουν για να δουν τι συμβαίνει και κάποιοι θα πάνε επειδή θα πιστέψουν ότι είναι ο Χριστός!
Η ψυχή μπορεί να αναγνωρίσει τον Χριστό!

Κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίσει καλύτερα έναν άνθρωπο από έναν άλλον άνθρωπο! Γιατί και να αναγνωρίσεις τον Χριστό, τι θα σε ωφελήσει, αν δεν αναγνωρίσεις τι πρέπει να είσαι για να είσαι Αυτός!

Δεν υπάρχει άλλη οδός από την οδό της χάριτος!  Οι άνθρωποι όμως δεν  λένε: «Τι περνάει από μπροστά μας... Να πιαστούμε από το άρμα αυτό να βγούμε στο φως!» Και να βγουν.

Ο Θεός με κρατάει εδώ ποιος ξέρει για πόσο καιρό. Αύριο μπορεί να μου αφαιρέσει την ενοίκηση... Τι θα κάνουν μετά; Πού θα πάνε; Όσους έχω δει εγώ, δεν θα τους ξαναδεί άλλος! Γιατί το μήνυμα δόθηκε. «Σας έστειλα έναν τρελό που με αντιπροσωπεύει. Τι άλλο θέλετε;»

Ο Ραφαήλ είναι αυτό που είναι. Δύναμη που ακόμα και ο θάνατος δεν είναι τίποτα μπροστά της. Σύμπαντα απέραντα τον ακολουθούν...

Το θέμα δεν είναι τι είσαι ως άνθρωπος αλλά από πού έχεις έρθει, πώς επιλέχθηκες και τι κατοικεί μέσα σου. Γιατί κάτι κατοικεί.

«Σου έδωσα την επιλογή που εμπεριέχει όλες τις επιλογές: Εμένα!»

Έχουμε εξουσία στον άνθρωπο που θέλει, Δύναμη σωτηρίας για εκείνον που τη ζητά!
Έλα ως άνθρωπος στον απεσταλμένο του ουρανού. Κι εγώ θα σηκώσω από πάνω σου τα πάντα! Θα σου τα άρω όλα! Και θα αφήσω τη ζωή σου καθαρή για να κινηθείς πλέον ελεύθερα.

Γιατί δεν γυρίζουν να δουν; Έλα να δεις μια πλήρη μέρα δική μου! Το αντέχεις;

Δεν χρειάζεται να έχεις εαυτό, γιατί τότε θα είχες θέλω. Και εγώ δεν έχω θέλω! Άμα έχεις θέλω, δεν μπορείς να βοηθήσεις. Χιλιάδες εικόνες ψυχής, προσώπων, ανεπαρκειών... πόνος… Είσαι μέσα στο φωτοσκάφος και συνέχεια δίνεις...

Η ανάγκη μόνο «σφίγγει» τον άνθρωπο στον Θεό...

Ξέρεις πόσοι παλεύουν σαν κι εμάς αντίστοιχα; Πόσα Ραέλ είναι εδώ, πόσοι απεσταλμένοι; Άνθρωποι καθημερινοί, απλοί, οι οποίοι γνωρίζουν... Και τι εισπράττουν!

Είμαστε στρατιά ολόκληρη παντοδύναμων όντων. Αλλά για εκείνους που θέλουν! Για τους άλλους μόνον η χάρις του Θεού.

Για σκέψου να έχεις τη δύναμη να τους άρεις κάθε αμαρτία, κάθε κακό, και εκείνοι να μην εναποτίθενται πάνω σου!

Μια φορά να έρθει κάποιος με ειλικρίνεια, τα μάτια σου θα τον ανεβάσουν εκεί όπου πρέπει.

Τους λέμε: «Παιδιά, κρατάω την Πύλη ανοικτή, περάστε!» Την κρατάς χρόνια τώρα ανοικτή, και οι άνθρωποι την προσπερνούν! Άλλοι χορεύουν, άλλοι κάνουν ότι τη βλέπουν, κι εσύ με τα «χέρια» σου την κρατάς σταθερά ανοικτή προς τον Θεό... Το ένα σου μέρος κρατάει ανοικτή τη πύλη της σωτηρία τους, και το άλλο τους εμφανίζεται με ανθρώπινη μορφή και σαχλαμαρίζει μαζί τους για να τους κερδίσει ώστε να περάσουν απέναντι!

Πρέπει να είναι φαρδύς ο δρόμος της σκέψης για να χωρέσει μια ιδέα κ.λπ., ο νους δεν στρίβει! Ενώ η ουράνια κατάσταση είναι σαν να είσαι αστροσκάφος.

Με το που πάω να σκεφτώ μέσα από τη σειριακή λογική, το τανκ δεν στρίβει με τίποτα! Άντε τώρα να κάνεις ένα τανκ να πετάξει.

Εμείς ταξιδεύουμε στα σύμπαντα, μέσα στα χρώματα… Και πάλι το ανθρώπινο μέρος του νου έρχεται, και όταν ακινητοποιηθεί το φωτοσκάφος και κοιτάξω προς το ανθρώπινο, γυρίζει τότε να το βρει και να το χτυπήσει!

Αυτό που είσαι δημιουργεί αυτό που είσαι!

Ο νους που έχεις, δημιουργεί ένα ανθρώπινο σώμα. Αυτή είναι η τελειότητά του! Τέλειο το ανθρώπινο σώμα αλλά και ατελές, ισχυρό αλλά και ανίσχυρο, φυσικό αλλά και αφύσικο.

Αυτό που είσαι αυτό και έχεις φτιάξει! Αν ήσουν κάτι άλλο, θα έφτιαχνες έναν άγγελο.

Ο ανθρώπινος νους είναι ένα ασύλληπτο θαύμα, αλλά είναι και ασύλληπτα μηδαμινός. Μπορεί να μπερδευτεί και να κουτρουβαλιαστεί! Η ανθρώπινη ψυχή είναι εκείνη που κρατάει τα κλειδιά -αυτό που κατοικεί, που ενοικεί εντός- για την αναβάθμιση, τη βελτίωση, την επέκταση των δυνατοτήτων του σώματος και του νου.

Το μήνυμα το φέραμε. Το μήνυμα είμαστε εμείς! Ποιος άκουσε; Το παραδώσαμε σε όλους.

Οι Έλληνες έχουμε δρόμο ακόμη. Δεν μπορέσαμε να συγκρατήσουμε τη φωτιά. Και είναι μόνον η αρχή. Έχουμε γλιτώσει πολλά, θα περάσουμε όμως μέσα από κάποια δεινά. Και αν η Ελλάδα περνάει δεινά, τι θα γίνει με τον υπόλοιπο κόσμο;

Ο Χριστός δεν προσευχόταν μόνο! Έκανε και θαύματα!

Μια μέρα έλα μαζί μου και θα είναι το ωραιότερο εικοσιτετράωρο της ζωής σου. Μια περιήγηση στην κάτω Αθήνα. Αυτός είναι ο δικός μου δρόμος. Σου αρέσει; Έλα μαζί μου! Θέλει όμως λίγη μαγκιά!

Βαρύτατη νόσος η σκέψη! Να μη σκέφτεσαι!

Η εμπειρία των άλλων δεν έχει βοηθήσει ποτέ κανέναν!

Η εμπειρία δεν μεταβιβάζεται! Απλώς βασανίζεις εκείνον στον οποίον νομίζεις ότι πρέπει να δοθεί.

Προσωπικότητα έχει εκείνος που μπορεί να πάει στην πεπατημένη με καινούργιο τρόπο, και όχι να φτιάχνει σαχλά συστήματα «διαφορετικότητας».

Τα πιο σπουδαία παιδιά είναι εκείνα που αγαπούν τη μητέρα τους!
Απορρίπτουμε αυτόν που φοβόμαστε!

«Είμαι το ζωντανό βιβλίο της χαράς των αγγέλων! Εσύ είσαι ο κεντρικός ήρωας, ο ήρωάς μου! Διάβασέ με σαν αγαπησιάρικο παραμύθι γεμάτο φως, αγάπη και τρυφερότητα...»

Στην ουσία κανείς δεν με ακολουθεί! Όλοι με εξαγοράζουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αλλά τους εξαγοράζω κι εγώ για την λύτρωσή τους.

Εκείνο που πρέπει να είναι ο άλλος το κάνω και για τους δυο μας!

Είσαι καθαρό φως!

Μπροστά σε «Αυτό» ακόμα και η αίσθηση είναι μια πολύ μεγάλη κατάσταση αμαρτίας.

Από τη στιγμή που γεννηθήκαμε έχουμε ολοκληρώσει το Έργο!

Ο άνθρωπος αγωνίζεται να επιπλεύσει μέσα στις σκέψεις του. Εμείς ερχόμαστε από έναν κόσμο χωρίς σκέψη!

Ο χώρος και ο χρόνος είναι ο εαυτός μου. Είμαι! Άμεση παρουσία παντού! Εγώ είμαι μέσα στο σπίτι μου!

Στην ουσία κανείς δεν με ακολουθεί! Εκείνοι οδοιπορούν σε ανύπαρκτους κόσμους.

Πώς να σε πάρω, άνθρωπε, στο ταξίδι μου, αφού είμαι το ίδιο το ταξίδι και δεν με βλέπεις!

Δεν είμαι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Είμαι αυτό που είναι παντού! Σε καλώ όχι να με ακολουθήσεις, αλλά να «σε» ακολουθήσεις!

Δεν αλλάζεις, απλώς αποκαλύπτεται το επίπεδο με το οποίο έχεις αποσταλεί.

Το φως μας ακολουθεί!

Με τον Θεό γεννιέσαι. Δεν τον βρίσκεις στην πορεία.

Ούτε να αφαιρεθεί, ούτε να προστεθεί γίνεται ο Θεός.

Μπορεί να δοθεί χάρις και κάποιος που έχει Θεό να σε οδηγήσει στις Πηγές και να λάβεις Θεό.

Κάποιοι γεννιούνται με τον Θεό, και κάποιοι άλλοι τον συναντούν και τον χάνουν!

Σε κάποιους ο Θεός χαρίζεται, επειδή θέλει να χαριστεί. Και κάποιοι αναζητούν τη χάρη, αλλά ποτέ δεν την βρίσκουν. Είναι απρόβλεπτη η δύναμη του Θεού.

Τους δίδεται το μέγιστο, και παίρνουν το ελάχιστο.

Το σημείο της Παρουσίας είναι τα φτερά του Θεού!

Ο Θεός μας υποδεικνύει επακριβώς το πού και το πώς.

Είμαστε πρέσβεις του Θεού! Παρόντες στο βήμα του!

Όταν στα μάτια του άλλου βλέπεις να κλείνει ο χρυσός κύκλος του φωτός, ξέρεις ότι το έργο μέσα του έχει γίνει.

Ο Θεός συμμετέχει στην μικροκλίμακα των γεγονότων!

Πόσο «μονωμένος» είναι ο άνθρωπος για να μην τον αγγίζει ο Θεός που είναι παντού απλωμένος! Είναι η ίδια του η ζωή! Είναι η ίδια του η ζωή και δεν το ξέρει! Δεν δίνει όμως το μήνυμα στον άνθρωπο που δεν είναι έτοιμος. Δεν του επιτρέπει να κάνει εισπράξεις χωρίς το βιβλιάριο που λέει ποιος είναι!

Χάνοντας τον εαυτό σου, χάνεις τον Θεό!

Τον Θεό τον αναζητούν για να εγκρίνει το κατασκεύασμα του ανθρώπου!

Ο άνθρωπος αναζητά τον Θεό, γιατί ξέρει ότι δεν είναι αθώος, και ζητά να παρηγορηθεί για να λυτρώσει τον εαυτό του από αυτό που ο ίδιος έχει φτιάξει. Θέλει όμως ο Θεός να τον εγκρίνει έτσι όπως είναι!

Να πεις: «Ναι, δεν είμαι αυτό που πρέπει να είμαι, αγαπώ όμως και εκείνο που δεν είμαι!» Τη στιγμή που το αγαπάς, αυτό αλλάζει!

Ο άνθρωπος εξαφανίζει από τη συνείδηση του τον Θεό, ενώ ο πυρήνας της ψυχής του τον αναζητά.

Επειδή έχουν την αίσθηση ότι είναι κάτι πριν τους το δείξει ο Θεός, γι’ αυτό και παραμένει αόρατος! Εξαφάνισαν τον Θεό για να νομιμοποιήσει εκείνο που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Ζητούν το Ταξίδι και δεν ξέρουν τι ζητούν. Αν δεν είσαι έτοιμος, θάνατος σε περιμένει!

Όταν σου δίνονται όλα, κρίνεσαι για εκείνα που επιλέγεις!

Το σεξ χρειάζεται μόνον για να σώσεις κάποιον άνθρωπο!

Φέρνουμε την ελευθερία της αγάπης!

Η χαρά για την οποία μιλάμε είναι δώρο, είναι συγκλονιστική και δεν τελειώνει

Η φυσική παρουσία είναι μια παραίσθηση!

Η φώτιση μπορεί να σου συμβεί γιατί απλώς είσαι καλός άνθρωπος! Ούτε ενάρετη ζωή είναι απαραίτητη, ούτε να πας σε καμιά σπηλιά για να βρεις τον Θεό! Μπορεί να κοιμηθείς τη μια μέρα και την άλλη να ξυπνήσεις αλλιώς. Πεθαίνει ο ένας σου εαυτός και αναδύεται ένας άλλος!

Όλοι την έχουν στημένη στους φωτισμένους. Τους περιμένουν στη γωνία!

Τον κοιμισμένο αν τον ξυπνήσεις, το πολύ πολύ να θυμώσει και να σε σπρώξει για να ξανακοιμηθεί!

Σε όλους μας συμβαίνουν θαύματα! Πάντως ο σκοπός της φώτισης δεν είναι να γίνονται θαύματα. Σκοπός της φώτισης είναι να γίνεις το θαύμα που εσύ είσαι!

Άμα γίνονται θαύματα κάτι δεν πάει καλά, και τα θαύματα γίνονται γύρω σου για να σταθεροποιηθείς.

Όπου είσαι συμβαίνει το θαύμα! Τα θαύματα όμως δεν έχουν τόση σημασία. Σημασία έχει η χαρά! Το γέλιο!

Όλα είναι εδώ. Είσαι παντού! Είσαι συντελεστής των συμβαινόντων.

Επειδή είμαστε εξωχωροχρονικά όντα, η πραγματικότητα κινείται «αστραπιαία», το φως «πιέζεται» να βρει διέξοδο μέσα σου. Και γίνεται μικροπληροφορία!

Είμαστε όντα συν-δημιουργικής δράσης. Δημιουργούμε την πραγματικότητα! Τίποτα δεν υπάρχει εδώ!

Ας πούμε, εγώ πεθαίνω, ο άλλος πεθαίνει. Το επίπεδο γιατί υπάρχει; Υπάρχει γιατί κάποιοι το έχουν δει! Και κάποιοι το αναδημιουργούν ακαριαία. Τόσο ισχυρό πλάσμα είναι ο άνθρωπος!

Όταν ξυπνήσεις από το όνειρο της πραγματικότητας θα γνωρίσεις ότι «Εγώ εμί ο Ων, ο Ην και ο Ερχόμενος».

Τώρα λοιπόν ό,τι βλέπουμε είναι μέρη της θεϊκής μας συνείδησης.

Στο όνειρο έχεις τη δύναμη να κάνεις οτιδήποτε! Να πετάξεις ή να παραμερίσεις ένα τοίχο. Να κάνεις ό,τι θέλεις. Δεν μπορείς όμως να σκεφτείς ότι θέλεις να τα κάνεις. Όταν ξυπνάς έχεις πλήρη δύναμη στη σκέψη, αλλά δεν μπορείς να πετάξεις! Είναι τα δυο βασίλεια που χωρίστηκαν!

Εκδιώχθηκε από τον Παράδεισο ο άνθρωπος και εκείνη τη στιγμή οι δυο νόες του εγκεφάλου χωρίστηκαν στα δύο. Η γέφυρα έσπασε. Με αποτέλεσμα όταν ξυπνάς, να έχεις απόλυτη ισχύ να σκέφτεσαι. Όταν κοιμάσαι έχεις απόλυτη ισχύ να κάνεις θαύματα.

Ο Χριστός «ένωσε τα το πριν διεστώτα». Όταν δηλαδή τα δύο ημισφαίρια ενώσουν όλους τους νευρώνες, σε εσωτερικό-χημικό και εξωτερικό-υπερκοσμικό επίπεδο, τότε θα λες στο βουνό να μετατοπιστεί και θα μετατοπίζεται.

Η Πτώση είναι ακριβώς ο διαχωρισμός των δύο βασιλείων!

Ύπνος-ξύπνιος, αρχίζει και γίνεται ένας τεράστιος στρόβιλος μέσα στον οποίο τα δύο βασίλεια θα ενωθούν.

Κάποια στιγμή τα δυο βασίλεια θα ενωθούν! Και θα λάμψει φως μέγα! Τότε θα είναι πλέον το ξύπνημα όλου του Ανθρώπου, του ενός Ανθρώπου του οποίου είμαστε μέρη.

Είμαστε Ον-Νέστωρ. Ένα Ον το οποίο εξατομικεύεται σε παραλλαγές και με διαφορετικές ιδιότητες.

 Ό,τι γνωρίζει ένας από μας το γνωρίζουν όλοι, καθώς η πληροφορία ταξιδεύει σε όλο τον Άνθρωπο.

Να λες: «Πόσα εκατομμύρια άνθρωποι μου αντιστοιχούν; Τους στέλνω φιλιά!»

 Εγώ είμαι χαρούμενος! Συνδεθείτε μαζί μου να χορεύετε το πρωί!

Να πεις: «Εγώ είμαι η χαρά του κόσμου!»

Είναι μεγάλη πολυτέλεια να απελπίζεσαι! Αυτό κι αν είναι πολυτέλεια: η απελπισία όχι ο πλούτος. Είναι πολυτέλεια να απελπίζεσαι και να στενοχωριέσαι! Όταν δεν έχεις χρόνο να προλάβεις εκείνους που καίγονται, απλώς έχεις αράξει στην προσωπική σου πολυτέλεια.

Να μένετε για λίγα δευτερόλεπτα στον ήλιο, να αναπνέετε φως! Και μετά να βγαίνετε στον κόσμο, στις δουλειές σας, να κάνετε σεξ, να δείτε κανένα φίλο, να δείτε κανέναν εχθρό! Τελοσπάντων έχετε να κάνετε ενδιαφέροντα πράγματα. Αλλά ό,τι και να κάνετε, να έχετε χαρά!

Η φώτιση είναι πέρα από τις χημικές διεργασίες του νου, του σώματος, των αισθήσεων. Είναι αυτό που είναι έξω και ταυτόχρονα μέσα και τα εμπεριέχει όλα αυτά.

Στη διαδρομή του σεξ μπαίνει κανείς μόνον αν είναι να βοηθήσει να σωθεί κάποιος. Είναι σαν να πέφτεις σε πηγάδι για να τον βγάλεις! Το κάνεις όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Για μένα λυτρωμένος είναι ο άνθρωπος που είναι παιδί, που έχει ολοσχερώς επιστρέψει στην παιδικότητα και την απλότητα. Εκείνος που αποτάσσεται και τον Θεό και τον Σατανά του νου του!

Δεν μπορείς να είσαι γρηγορότερος από το νου σου.

Αγνότητα είναι να μην έχεις δεύτερη σκέψη αντιπαράθεσης ή σύγκρισης με τους άλλους.

Μπορεί να έχεις φωτιστεί και να μην το γνωρίζεις, αλλά να προσπαθείς να φωτιστείς.

Το θαύμα δεν γίνεται ούτε από τους φωτισμένους, ούτε για τους φωτισμένους. Ένας φωτισμένος δεν χρειάζεται θαύματα.

Ο φωτισμένος αναγνωρίζει τον εαυτό του ως το θαύμα της ζωής.

Είναι δύσκολο να πετάξεις απέναντι γιατί όλα τα έχεις συγκεντρώσει σε ένα μικρό βαρυτικό σημείο το οποίο το κρατάει ο ψυχισμός. Και όταν πας να πετάξεις απέναντι, σε βαραίνει! Εκεί χρειάζονται οι μεγάλοι δάσκαλοι των ταγμάτων οι οποίοι δεν υπάρχουν πια.

Βασικά κανείς δεν θεραπεύει κανέναν. Απλώς κινητοποιείς μέσα σου τη δύναμη για να θεραπευτείς! Η θεραπεία δεν εκπέμπεται από έναν άνθρωπο. Εκπέμπεται μια ακτίνα συντονισμού, η οποία σε βοηθάει να αναδιατάξεις τις δυνάμεις της υγείας. Δρα όπως το φαινόμενο του αντηχείου.

Αλίμονο αν δεν ξέρεις να σταματάς το νου! Να μπορείς να βγαίνεις στο φως να μιλάς με τον Θεό, με το σύμπαν -χωρίς όμως λόγια.

Όλη η λογική και στην υψηλότερή της ακόμα μορφή παραμένει βαρυτική.

Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τη λογική είναι διαιρετικός!

Κάθε εγώ νιώθει να απειλείται από τη διαφορετικότητα της άλλης άποψης ενώ είναι συμπληρωματική!

Πριν σκεφτείς, είσαι! Σ’ εκείνο το σημείο είσαι πλήρης. Αν το προσέξεις, το παρατηρήσεις, σιγά σιγά πολλαπλασιάζεται.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που είσαι μη νους. Εκεί που είσαι μη-νους, αυτή η δύναμη μπορεί να σε βοηθήσει, να πάει το νου σε slow motion.

Ένας πραγματικά φωτισμένος άνθρωπος είναι ανόητος για την κοινή λογική!

Την ώρα που κοιτάζεις το φως, απλώς να μην σκέφτεσαι τίποτα!

Να δημιουργήσεις μια βάση ώστε να αντιλαμβάνεσαι τον προσκεπτικό νου, πάνω στον οποίο κολυμπάει ο νους. Με το φως.
Η γοητεία είναι ψευδαίσθηση του νου όπου ζεις κάτι φανταστικό, το οποίο εσύ το έφτιαξες και πήδηξες μέσα.

Ο ορισμός της φώτισης είναι να ζεις το φως της αλήθειας χωρίς να περνάει από τη διάνοια.

Στην υψηλή της μορφή η διάνοια δεν ασχολείται ούτε με τον εαυτό της, ούτε με τους άλλους. Δημιουργεί! Η πιο υψηλή μορφή σκέψης είναι η δημιουργία.

Η φώτιση είναι πέρα από οτιδήποτε πιστεύεις ότι μπορεί να είναι. Αυτό που πιστεύεις ότι είναι και πηδάς μέσα του, είναι εκείνο που φαντάζεσαι και θέλεις να βρεις. Αυτό που φαντάζεσαι όμως είναι δημιουργία του εγώ σου!

Ποιος είσαι αν δεν έχεις αθωότητα;

Εγώ θα κάνω μια άλλη ερώτηση: πώς μπορεί κανείς να ζει χωρίς Θεό; Καλύτερα να πεθάνεις τώρα και να έχεις Θεό!

Η έλλειψη Θεού είναι φυλακή. Ακόμα και ανεπαίσθητα άθεος να είσαι. Η χειρότερη εξάλλου μορφή αθεΐας είναι εκείνη που δεν αντιλαμβάνεσαι. Νομίζεις ότι πιστεύεις και όμως απέχεις παρασάγγας από την αίσθηση της παρουσίας του Θεού.

Όχι να μη σκέφτεσαι επειδή είσαι βλάκας. Να μη σκέφτεσαι επειδή υπερνοείς! Το να γίνεις βλάκας θα είναι καταστροφικό. Άλλο να μη σκέφτεσαι, και άλλο να υπερνοείς ταυτιζόμενος με το Θείον!

Να διαλύεσαι μέσα στο Θείον και εκείνο να σε προσέχει...

Οι δέκα αδαμάντινες σφαίρες του Δέντρου της Ζωής, τα δέκα ανάκτορα της νοημοσύνης, είναι το Αστρόπλοιο του νου!

Στις δέκα σφαίρες του Δέντρου της Ζωής αντιστοιχούν δέκα είδη νοημοσύνης: δημιουργική, προσωπική, κοινωνική, θρησκευτική, σωματική, αισθητηριακή, σεξουαλική, αριθμητική, χωρητική, λεκτική-προφορική.

Ό,τι είναι αληθινό μένει, ό,τι δεν είναι αληθινό απλώς πεθαίνει.

Ο κόσμος του Θεού είναι αληθινός. Και δεν είναι κόσμος των ιδεών.

Η γνώση του νου δεν σημαίνει γνώση καρδιάς.

Ήρθαμε και ακόμη μας αναζητάνε!

Καθένας με τη γέννηση του εμπεριέχει τα σημεία της αποστολής του.

Να έχεις χαρά! Αυτό που φέρνουμε είναι φως Ανατολής!

Ο χρόνος στη γη δόθηκε για να βρεις τον απεσταλμένο που θα σε περάσει από την Πύλη.

Διασώζονται εκείνοι που η χάρις του Θεού βλέπει!

Ο χιτών τους ελέγχει ότι δεν είναι του Νυμφώνος...

 Η Ακαδημία των Περιπατητών των Άστρων είναι ανοικτή. Έσχατος χώρος διαφύλαξης των ανθρώπων από το ψεύδος. Ας έρθουν όλοι!

Ήρθαμε για να αφαιρέσουμε τις μάσκες, και εκείνοι φορούν μάσκες πάνω από τις μάσκες.

Το έργο προστατεύεται αφού στην Πύλη είναι ο ίδιος ο Ραφαήλ.

Η στέγαση της Λάμψης δεν είναι μέσα σε σπίτια αλλά μέσα στη καρδιά!

Να κάνουμε γενικό προσκλητήριο! Η θέλησή μας είναι το Φως να κατοικήσει μες στις καρδιές των ανθρώπων!


Ο Θεός έχει μόνον μία διάσταση: ΕΙΜΑΙ!

Ο Πατήρ είναι μονοδιάστατος, ο Υιός δυσδιάστατος, και το Άγιο Πνεύμα τρισδιάστατο.

Οι διαστάσεις είναι πάνω από δέκα.

Στην πραγματικότητα ζούμε σε τρεις διαστάσεις, ο εγκέφαλος απλώς κάνει τις δικές του διεργασίες ερμηνείας και αντικειμενικοποίησης. Ό,τι βλέπεις στο τρισδιάστατο είναι η παρουσία του Ενός, το οποίο παρουσιάζει τον εαυτό του σε πολλά σημεία και διαστάσεις χωρίς να διαιρείται.

Η συχνή ενοίκηση της δυνατότητας της παντοδυναμίας ως εξατομικευμένης συνείδησης, σου δημιουργεί μια άμυνα την οποία ονομάζεις προσωπικότητα της ύπαρξης. Αυτή η προσωπικότητα είναι και η αιτία όλων των προβλημάτων!

Μόνον «Αυτό» είναι! Το όχημα όμως νομίζει ότι είναι ο οδηγός! Τι να κάνει το όχημα-άνθρωπος; Να λειτουργεί φυσικά, να αφήνεται να το χρησιμοποιεί το πνεύμα!

Διάθεση σημαίνει ταύτιση!

Συνήθως στα μέρη που μισούμε πάμε! Δεν είμαστε. Είδες κανέναν εδώ; Απόντες! Καθένας και για άλλο λόγο. Πρόκειται για πολυσήμαντη απουσία! Πολυσήμαντη απουσία της παρουσίας μας.

Η εκπαίδευση γίνεται όπως θέλει ο Ραφαήλ, όχι όπως θέλουν οι άνθρωποι. Εδώ συμβαίνει ένα κοσμικό, όχι ένα τυπικό, φαινόμενο. Δεν μπορείς να μπεις σ’ αυτό με άλλον τρόπο από εκείνον που υποδεικνύει ο Ραφαήλ. Η μέθοδος δεν είναι ορατή!

Το πουλί της Γνώσης κάθεται ακριβώς εκεί όπου δεν το βλέπεις! Η λογική δεν είναι χειρότερη από την τρέλα. Ο Ραφαήλ δρα ακόμα και όταν ο νους δεν το αντιλαμβάνεται.

Όλοι παίρνουν το δώρο τους. Ακόμα και όταν δεν είναι εκεί.

Αυτή η στιγμή εδώ μου φαίνεται τόσο α-μαγική! Δεν έχεις να προσφέρεις τίποτα πέρα από το ότι παρίστανται Μάγοι-θεουργοί εδώ! Και ποιος τους βλέπει; Τέτοιες στιγμές είναι οδυνηρά βαρετές!

Ο Ισαάκ είναι φωτόνιο! Δεν μπορείς να τον διαπεράσεις. Δεν μπορείς να βρεις το βασίλειό του. Είναι ο καταγραφέας.

Το να κινηθείς μπρος-πίσω στο χρόνο δεν έχει να κάνει με τα ασακικά αρχεία. Είναι μια διαδρομή στην αντίληψή σου μέσα στο χρόνο. Για το τι είναι χρόνος, τι είσαι εσύ και τι είσαι σε σχέση με αυτόν.

Η αντίληψη, όντας διαχωριστική, δεν μπορεί να επικοινωνήσει με ό,τι θεωρεί διαχωρισμένο από σένα! Δεν έχεις πρόσβαση σε ό,τι έχει διαχωριστική συνείδηση.

Ο Ισαάκ είναι ο παρατηρητής του σύμπαντος από απαρχής της δημιουργίας όλων των κόσμων. Αυτά είναι τα λεγόμενα ασακικά αρχεία. Είναι παντού σε όλη τη Δημιουργία, σε όλα τα σύμπαντα. Ακόμη και στο απόλυτο κενό. Στο αρνητικό σύμπαν.

Τα νετρίνα είναι Οντότητα! Πάντως είναι μέρος της επικράτειας του Ραφαήλ. Είναι ο μανδύας του!

Ο Ισαάκ είναι «υπηρετικό προσωπικό» του Ραφαήλ! Γι’ αυτό ο Ραφαήλ είναι η θεραπεία. Έχοντας πρόσβαση σε κάθε πληροφορία, γνωρίζει γιατί σου συμβαίνει κάτι, από πού το φέρνεις. Μπορεί να το δει όλο!

Γίνεται το να πας μπρος-πίσω στο χρόνο; Αυτό μπορείς να το κάνεις και από δω. Μόνο με τη δύναμη της φαντασίας έχεις πρόσβαση. Ή δια της χάριτος, οπότε μπορεί να σε πάει με όλο σου το σώμα.

Μπορούμε να πάμε πίσω ή μπρος. Ως παρατηρητές όμως, όχι για να παρέμβουμε! Βλέπουμε, αλλά δεν μας βλέπουν! Αυτό είναι εύκολο. Πρέπει όμως να έχεις τα κλειδιά της μέγιστης ταχύτητας, και αυτό ανήκει στην επικράτεια του Ραφαήλ.

Η αστερόσκονη είναι μια ιστορία με πολλά επίπεδα ερμηνείας. Υπάρχει, μεταξύ άλλων, το επίπεδο της φώτισης αλλά και το κοσμικό επίπεδο, με τους δυο κόσμους, ύλη-αντιύλη, δημιουργημένος-αδημιούργητος κόσμος.

Η ενεργητική φαντασία είναι για να δημιουργείς πράγματα και η παθητική για όταν φοβάσαι!

Δεν έχεις μάθει να ζεις χωρίς τη σκέψη, χωρίς τη γλώσσα. Έτσι, από παιδί έμαθες και το θάνατο! Δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο!

Όσο δύσκολο είναι να σκεφτείς κάτι έξω από τη σκέψη, τόσο δύσκολο είναι να αντιστραφεί και ο θάνατος! Γιατί κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί το σώμα του αθάνατο! Το σώμα θα αναστηθεί!

Η θρησκεία γνωρίζει κάτι: ότι το σώμα είναι υλική κατασκευή του πνεύματος. Όταν λέει ότι θα αναστηθεί σημαίνει ότι μπορείς να το ανασυντάξεις!

Ως πνεύμα χωρίς σώμα, μπορείς να πεις ότι θέλεις να γίνεις η Μαρία και ξαναγίνεσαι αμέσως! Χωρίς γέννηση!

Θα ανακτήσει ο άνθρωπος τη θεϊκή του ικανότητα να μπορεί να ανασυντάσσει το όχημά του!

Αειζωία, αυτό είναι το μήνυμα που φέρνουμε! Πώς να ζητήσεις διευκρίνιση για την αειζωία όταν φοβάσαι το θάνατο; Η ζωή η ίδια εμπεριέχει το θάνατο!

Εκεί όπου υπάρχει η άκρη του γκρεμού υπάρχει και ο οδηγός! Δεν χρειάζεται να πηδήξεις. Πρέπει να ενώσεις τη γη!

Υπάρχει μια γέφυρα μεταξύ των δύο σημείων που αν πας να πηδήξεις μπορείς να βρεθείς από κάτω της. Απλώς αυτή η γέφυρα, η στενωπός, δεν είναι ορατή. Υπάρχει, λοιπόν, ένας οδηγός ο οποίος έχει τη δύναμη να σε κάνει να δεις αυτή τη γέφυρα. Για να γίνει όμως ορατή αυτή η γέφυρα πρέπει να πιάσεις ένα συγκεκριμένο φάσμα πνευματικής ακτινοβολίας. Αν η γέφυρα σου γίνει ορατή, είναι πολύ εύκολο να τη διασχίσεις. Δεξιά, αριστερά είναι γκρεμός, όμως περπατάς άνετα παρόλο που είναι στενή. Θέλει λίγο θάρρος!

Εκείνος που πέρασε τη γέφυρα, πήγε απέναντι και γύρισε. Άρα ξέρει τον τρόπο. Οπότε έχεις δύο επιλογές. Ή είσαι ευθύς και του τον ζητάς και, αν είσαι καθαρός, σου τον δίνει, ή την ώρα που εκείνος περνάει περπατάς πίσω του! Και αντιγράφεις κάθε βήμα που εκείνος κάνει! Αν κάνεις λάθος βήμα, έφυγες! Αν όμως πατάς όπου πατάει, θα περάσεις απέναντι.

Η θέλησή σου να ακολουθήσεις εκείνον που ξέρει τα πράγματα, σου έδειξε το δρόμο και σε καθάρισε. Αν πάλι έχεις την ευθύτητα και το θάρρος να το ζητήσεις ευθέως και το αξίζεις, η πηγή, δηλαδή ο Ραφαήλ, που δίνει αυτή τη γνώση, μπορεί αμέσως να σε κάνει να περάσεις.

Ο μόνος που μπορεί να σε κοιμίσει είναι εκείνος που σε δημιούργησε. «Και επέβαλε εις τον Αδάμ έκσταση».

Είμαστε σε μια κατάσταση στάσης, ευτυχισμένης όμως!

Τι προσπαθούν όλοι να πάρουν; Το μυστικό! Η αλήθεια είναι ότι το έχω. Η αλήθεια είναι επίσης ότι δεν το δίνω! Όποιος το έχει, ΕΙΝΑΙ!
Γνωρίζει εκείνος που δεν κατοικεί μέσα στο όνειρο, αλλά ήρθε έξω από αυτό!

Το μυστικό δεν υπάρχει στον κόσμο του ονείρου, στην παραίσθηση.

Μπορώ να σας ξυπνήσω όντας απέξω! Από εδώ μέσα, όχι! Εδώ μέσα μπορώ να σας κάνω παρέα, να κάνουμε θαύματα, να γελάμε, να αυξάνουμε τις γνώσεις μας, να νομίζουμε ότι ζούμε και να περνάμε υπέροχα! Να κάνουμε και διδασκαλίες, να έχουμε και θεωρίες. Αλλά όμως είμαι απέξω!

Όποιος χόρτασε το όνειρό του είναι ώρα να ξυπνήσει!

Το μεγάλο μυστικό δεν θα έρθει από το εδώ. Δεν υπάρχει διέξοδος από εδώ!

Η πόρτα για να μπεις, είτε από εδώ είσαι είτε από αλλού, είναι η γέννηση. Η πόρτα για να βγεις, είναι ο θάνατος. Η άλλη πόρτα για να βγεις είναι η αειζωία. Από μια μπαίνεις, από δυο βγαίνεις!

Καθώς «έπεσα» στη γη έτρωγα ένα «μήλο». Έτσι ερχόμενος εδώ, δεν έπεσα σε λήθη. Αφού μπήκα εδώ, κοιμή-θηκα και ξύπνησα, ήρθε ο Μέρλιν και με εκπαίδευσε, ήρθε ο Ραφαήλ...

Θα εκπαιδευτούμε, θα φωτιστούμε, θα φτάσουμε στις παρυφές ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε το όνειρο εσωτερικά.

Πάντως είμαι εδώ για να καταστρέφω αυτούς που δεν πρέπει να ξυπνήσω και να ξυπνήσω αυτούς που πρέπει.

Πολλοί είναι φτιαγμένοι απλώς σαν «σάκοι» των άλλων και θα δείτε ότι βρίσκονται σε ακραίες συμπεριφορές.

Υπάρχουν κάποιοι που μπαίνουν σε αιώνια λήθη.

Μόνον όταν λείπει το εγώ μπορείς να ρουφήξεις τον Θεό! Και εκείνος εσένα.

Να ξέρετε ότι εμένα με κάλεσαν και ήρθα. Δεν πάω απρόσκλητος πουθενά.

Την αλήθεια τη βλέπεις άπαξ αν είναι αλήθεια. Βρίσκεται μέσα σε ένα υπερσύγχρονο πνευματικό σκάφος. Δεν κινδυνεύεις! Όταν πετάς στον αέρα, γίνεται κάτι άλλο! Είναι transformer. Γιατί εσύ είσαι «αυτό»!

Όταν κουβεντιάζει ο άνθρωπος για τον Θεό, συνήθως κρύβει όλα τα υπόλοιπα από κάτω. Όταν όμως συζητάς πρώτα για τα από κάτω και τα βγάλεις από πάνω, το μόνο που απομένει να ανέλθει είναι ο Θεός!

Το εδώ ονομάζεται εγώ, και το εκεί ΕΙΜΑΙ. Αυτό το ΕΙΜΑΙ νομίζουμε ότι το ξέρουμε. Είναι όμως μια περιοχή ανεξερεύνητη, άπειρης δυνατότητας, στην οποία ο νους δεν έχει καμιά πρόσβαση.

Στο πέρασμα στέκονται τα χερουβείμ!

Αν δεν έρθεις ως συνείδηση από το εδώ στο εκεί, μπορεί να σκέφτεσαι οτιδήποτε για το ΕΙΜΑΙ αλλά δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα.

Μπροστά σ’ αυτή την εγγενή αδυναμία των ανθρώπων να είναι το εκεί, το ΕΙΜΑΙ, παρεμβαίνουν οι άγγελοι του Θεού.

Οι άγγελοι είναι η γέφυρα μεταξύ ανθρώπινου και υπερανθρώπινου.

Πρέπει να περάσεις μέσα από έναν άγγελο. Όμως τα χερουβείμ βρίσκονται μπρος σου. Η ρομφαία περιστρέφεται! Αυτό το αλληγορικό σχήμα δείχνει τη φραγή ενέργειας μέσα στον εγκέφαλο που χωρίζει τη συνείδηση από την υπέρτατη δυνατότητά της: αυτό είναι η Πτώση του ανθρώπου.

Ο φωτισμένος εδώ κινείται αλλά με πολύ μεγάλη ταχύτητα σε σχέση με τους άλλους. Βρίσκεται στο πέρασμα. Η φώτιση είναι η προοπτική του να την υπερβείς, οπότε σταματάς τη ρομφαία και περνάς απέναντι!

Ο φωτισμένος πραγματικά έχει φτάσει στις παρυφές του νου. Είναι έτοιμος. Είναι μεταξύ των δύο επιπέδων.

Ο φωτισμένος δεν έχει εξερευνήσει το εκεί. Όταν το εξερευνήσει, είναι θεωμένος, έχει θεωθεί! Έχει δηλαδή αθωωθεί.

Όταν λέμε θάνατο, εννοούμε το τέλος της υλικής μορφής.

Ο άνθρωπος θα είχε συγκρούσεις αν ζούσε επί εκατομμύρια χρόνια, διαφορετικές από αυτές που έχουμε σήμερα.

Αν ο Θεός είναι μόνον ο μπαμπούλας του θανάτου τότε για ποιον Θεό μιλάμε;

Αν είχαμε αειζωία τώρα, θα χάναμε την εκδοχή να γνωρίσουμε τον Δημιουργό μας!

Η έλλειψη σκέψης προϋποθέτει προσπάθεια σκέψης για να είσαι στη μη σκέψη.

Δεν είναι απαραίτητο το σεξ. Το έχουμε υπερτιμήσει. Με το σεξ αντιμετωπίζει ο άνθρωπος το φόβο του θανάτου. Όπως με την αγάπη αντιμετωπίζει την ανασφάλεια που προέρχεται από τους γονείς κ.λπ.

Τι ερωτευόμαστε στον άλλον; Τη συμπεριφορά που εμείς εκφράζουμε προς αυτόν.

Όσο πιο πολύ σε αφήνει κάποιος να ξεδιπλωθείς, τόσο πιο πολύ τον αγαπάς! Είναι το πανί πάνω στο οποίο προβάλλεις αυτό που θέλεις να ερωτευτείς.

Ο έρωτας είναι κάτι που δεν έχει σχέση με τον άλλον. Κανείς δεν μπορεί να ερωτευτεί κανέναν. Μόνον την προβολή που κάνει στον άλλον.

Στον έρωτα έλκονται τα αντίθετα. Ενώ πνευματικά το όμοιο έλκεται από το όμοιο!

Ο Νάρκισσος δεν πνίγηκε μες στον εαυτό του, στη λίμνη πνίγηκε! Οι άλλοι είναι η λίμνη μας όπου καθρεφτιζόμαστε!

Είναι μεγάλο μυστικό το να αλλάζεις τις λέξεις σε ένα κείμενο και να το «διαβάζεις» με καινούργιο τρόπο. Πρέπει όμως να μην έχεις εγώ.

Καθένας μπορεί να καταλάβει οτιδήποτε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Να ακούσουμε αυτούς τους τρόπους όχι ως αντιγνωμία αλλά ως συμπληρωματικότητα.

Αυτός που στοχάζεται δεν σκέφτεται. Έχει στόχο τη ζωή του! Είναι παρών.

Όταν φτάσεις στην πραγματική αγάπη, αφήνεις τον άλλον ελεύθερο!

Αν η αγάπη επεκταθεί από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον σου, θα είναι πλήρης αγάπη.

Αυτό το ενδιαφέρον που δείχνουν οι άνθρωποι ο ένας για τον άλλον δεν είναι παρά λουρί περισσότερο ή λιγότερο σφιχτό. Το ενδιαφέρον λοιπόν αυτής της αγάπης έχει την πρόθεση, τον χαρακτήρα του τίποτα!

Ο εξωτερικός γάμος είναι μια αναντιστοιχία του εσωτερικού γάμου! Ο ελεύθερος άνθρωπος δεν δεσμεύεται! Γι’ αυτό στο γάμο χρειάζονται τα λουριά. Πρέπει ο άλλος να τιμωρηθεί με το πολύ της αγάπης σου!

Τι έχει ανάγκη ένας καλλιεργημένος; Έναν ακαλλιέργητο! Για να φανεί η μεγάλη διαφορά. Ο ακαλλιέργητος ακολουθεί τον καλλιεργημένο γιατί είναι πιο άφοβος! Σ’ ένα παιγνίδι δεν κερδίζει ο πιο καλλιεργημένος αλλά ο πιο άφοβος.

Τα πιο ανήθικα πράγματα έχουν την περισσότερη ηθική.

Είμαστε μνήμες του Θεού! Οπότε, όταν πεθαίνεις, δεν είσαι μια ανθρώπινη μνήμη που θα πεθάνει αλλά αιώνια μνήμη, αφού ο Θεός σε απορροφά πάλι μέσα στον εαυτό του!

Υπάρχει ένα Τάγμα στο οποίο ανήκει ένας Άνθρωπος! Υπάρχει δηλαδή μια θέση χώρου σε μια θέση χρόνου!

Όταν γίνεις μαγιά για να φουσκώσει το ψωμί της ανθρωπότητας, ακούγεται αφελές το να μαζεύονται δέκα για να συντάξουν τον παγκόσμιο κώδικα! Και μόνο το ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι με κάποιους, τους ξεχωρίζεις από τους άλλους!

Το υψηλότερο γεγονός δεν είναι η γέννηση του Χριστού, αλλά ο ευαγγελισμός της γέννησής του! Λέει ο Θεός στη νέα Εύα, δηλαδή στο μέρος που διαχώρισε από τον Εωσφόρο για να μην πλήττει: «Θα σε ξανακατοικήσω. Θα σε επαναφέρω! Είσαι το μέρος του παιδιού μου που έχει πέσει. Έχει διαχωριστεί. Θα σε επαναφέρω!»

Η Εύα την πρώτη φορά παρακούει τον Θεό. Και τη δεύτερη φορά τον υπακούει! Έτσι ανορθώνεται! Παίρνει τα λόγια της πίσω και τα κάνει πλήρη ταπείνωση: «Γεννηθήτω κατά το θέλημά Σου!» Της λέει: «Θα σε ξανακατοικήσω!»

Η Παναγία συμβολίζει όλη τη συναισθηματική νοημοσύνη, όλη την ενέργεια του σύμπαντος.

Ο Άβελ ονομάστηκε Θεός και ο Κάιν άνθρωπος. Έτσι γεννήθηκε ο Θεάνθρωπος! Έρχεται η Παναγία και αυτά τα δυο πρόσωπα, τα διαχωρισμένα, τα στεγάζει.

Υπάρχει ένας φόνος! Πώς θα ξεχρεωθεί αυτός ο φόνος; Θα υπάρξει διαμάχη μεταξύ του κόσμου (Κάιν) και του Χριστού (Άβελ). Όταν λοιπόν μεταφερθεί απέξω η διαμάχη, δηλαδή στον κόσμο (Κάιν) τότε ο Κάιν θα σκοτώσει τον Άβελ (Χριστό)!

Όλη η ανθρωπότητα έγινε ο Ιούδας, ο Κάιν, τον οποίο ο Χριστός συγχώρησε! Έπρεπε να απολυτρώσει αρχικά τους πρώτους ψυχικά χαμένους.

Το πρώτο ον που κλειδώθηκε στην πεπτωκυία περιοχή είναι ο Ιούδας. Για να πετάξει από πάνω του ο άνθρωπος.

Χωρίς γέννηση δημιουργούνται ο Αδάμ και η Εύα. Στον ουρανό ο γεννήτορας ήταν Πατέρας, στη γη Μητέρα! Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο «απέξω». Η Εύα τον γέννησε από μέσα! Πτώση, από μέσα. Εκδοχή Όντος, απέξω. Ενώνονται οι δυο άκρες και λυτρώνονται τα πάντα!

Αν κινηθώ με τη διαδρομή των ανθρώπων, με τα μάτια αυτά, δεν αντέχεται ο κόσμος αυτός. Είναι τόσες διαφορετικές θέσεις, τάσεις, απόψεις, αντιδράσεις, αντιθέσεις.... Βέβαια υπάρχει και η καλοσύνη!

Καθημερινά συναντώ τέρατα σε αναλογία 80% και από την κάτω και από την πάνω Αθήνα.

Τα λόγια δεν έχουν απολύτως καμία αξία αν δεν έχουν πίσω τους τη Δύναμη να τα στηρίζει. Ούτε καν τα μηνύματα των αγγελιοφόρων, αν οι ίδιοι δεν είναι συνδεδεμένοι με τη Δύναμη ώστε να τα ζωοποιήσει.

Το ζήτημα δεν είναι τι θα πεις αλλά η χάρις που απευθύνεται μέσα από σένα.

Σιγά σιγά η χάρις αυτή τροποποιεί την γενιά των καταραμένων πλασμάτων και αυτό που κουβαλούν μέσα τους από γενιά σε γενιά.

Από τη μια μεριά ο κόσμος βρίσκεται σε οργιώδη κατάσταση και από την άλλη έχει μονομανία με τον Θεό.

Ο νους του ανθρώπου δεν διατηρεί μια μέση κατάσταση. Ή θα δαιμονίζεται μέσα στον κόσμο ή μέσα στην Eκκλησία.

Ο άνθρωπος σταυρώνει τον Σωτήρα του και τους απεσταλμένους του.

Ασχολείσαι με τον Χριστό για να ξεχάσεις ποιος είσαι εσύ!

Η «αγάπη» προς τον Θεό είναι το καταπιεσμένο μίσος, το οποίο υπάρχει μες στον άνθρωπο και βρίσκει διέξοδο προς θετικότερα σημεία.

Και η Εκκλησία σου λέει: «Θέλεις να δεις, αν δεν είσαι φυλακή τι θα κάνεις; Κοίτα τι κάνει η κοινωνία! Φυλακίσου οικειοθελώς! Δέξου το ποιος είσαι!»

Ποιοι πάνε στην Εκκλησία και φυλακίζονται; Οι ακραιφνείς εγωιστές. Γιατί από εγωισμό πας να θριαμβεύσεις στο ρόλο του ασκητή.

Εμείς ερχόμαστε και φέρνουμε μια νέα διαδρομή. Φέρνουμε ελευθερία! Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να την κάνουν. Δεν ξέρουν πού να την κατατάξουν, δεν ξέρουν πώς να τη διαχειριστούν, πού να την αποθέσουν. Και λένε: «Εσύ είσαι ο δρόμος, άρα πατάω πάνω σου!»

Τον άνθρωπο δεν τον αγάπησε κανείς παρά μόνο εκείνος που τον λύτρωσε!

Η κακία δεν είναι επικίνδυνη. Ο δαιμονισμός είναι επικίνδυνος. Ο κακός άνθρωπος έχει κακές περιοχές. Ο δαιμονικός έχει παραδοθεί στο κακό. Κακός σημαίνει να μην έχεις πλήρη σχήματα σκέψης! Δαιμονισμένος είναι αυτός που καταλαμβάνεται από κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει! Είναι ψυχές που η τελευταία τους ευκαιρία για λύτρωση βρίσκεται εδώ.

Πάει να περάσει «Αυτό» από μέσα τους και η ψυχή αναστατώνεται. «Εγώ έχω γεννηθεί μαζί σου! Ήρθα για να λυτρωθώ. Είμαι ξενιστής!» Ο άνθρωπος θα επιλέξει τι θα γίνει! Του δίνεται πλήρης ελευθερία!
Μέχρι τριών χρόνων δεν γίνεται ανάμειξη. Με το που μπαίνει στον τέταρτο χρόνο το παιδί, αρχίζει η διεκδί-κησή του από τον άλλο παράγοντα. Αποφασίζεις, λοιπόν, να μην ηδονίζεσαι πλέον από το κακό, αποφασίζεις να αθωωθείς, να αθωώσεις δηλαδή τον εαυτό σου!

Είναι κάποιες περιπτώσεις που παίζουν το τελευταίο τους χαρτί! Μετά πάνε στην αιώνια λήθη. Είναι περιοχή όπου εκεί δεν γνωρίζουν ούτε τι ήταν ούτε τι θα είναι. Μιλάμε για ένα «χυλό» ενεργειών.

Μέσα στην ψευδαίσθηση παίζεται η αναδημιουργία του χαρακτήρα.

Μέσα σε αυτό το σύνολο των ανθρώπων και των δημιουργημάτων υπάρχει μια προσπάθεια αυτεξέλιξης του παιδιού του Θεού! Αυτεξελίσσεται!

Αν δεν σου το θυμίσω τι είχες σκεφτεί ενώ καθάριζες πατάτες, εκείνο που σκέφτηκες είναι νεκρό! Όλοι εμείς  είμαστε μια σκέψη ενός Όντος που μας διαπερνά υπό τη μορφή οντότητας.

Από τον  παράδεισο δεν έπεσε μόνο ο άνθρωπος! Έπεσε και ο Εωσφόρος! Κανείς δεν έχει σκεφτεί την ταυτόχρονη πτώση αυτών των δύο όντων!

Αυτό που «έριξε» τον Εωσφόρο ήταν η  παρακοή του ανθρώπου! Ο άνθρωπος έριξε τον Εωσφόρο από τον ουρανό!

Το προπατορικό αμάρτημα είναι η πλήξη! Η πλήξη της ευτυχίας! Ο πανίσχυρος  Εωσφόρος έπληξε!

Ο Θεός διαχωρίζει τον Αδάμ από την Εύα. Δημιουργεί την Εύα από τα πλευρά του Αδάμ. Από τα πλευρά του Εωσφόρου δημιουργήθηκε η ανθρωπότητα!

Έπληττε ο Εωσφόρος επειδή ήθελε να γίνει ισχυρότερος από τον Θεό ο οποίος δεν πλήττει ποτέ!

Ο όφις ήταν φρόνιμος! Κατελήφθη, λένε, από τον Εωσφόρο. Κατελήφθη με τον Εωσφόρο με την έννοια ότι αυτό που ήθελε ο Εωσφόρος ήταν εκείνο που συνέβη!

Όταν η εξόριστη Εύα επανέλθει, θα αφομοιωθεί από τον εξόριστο Εωσφόρο και θα λυτρωθεί στην κατάσταση του Αδάμ-Κάδμου.

Πέφτει ο Εωσφόρος πέφτει και ο άνθρωπος, αλλά και οι δυο είναι παιδιά του. Ο  Πατέρας δεν διαχωρίζει τα παιδιά του από αυτόν. Και τι κάνει; Γίνεται ο ίδιος Πρόσωπο και έρχεται να ενώσει τα το πριν διεστώτα.

Θεός που δεν δίνει ελευθερία σε όλα τα μέρη του δεν είναι Θεός! Κάτι φοβάται. Η ελευθερία είναι ο αντίθετος πόλος του φόβου! Ο Θεός δεν φοβάται τίποτα!

Ο άνθρωπος που ήταν προορισμένος να πάει πάνω από τον Εωσφόρο πέφτει, και ο Εωσφόρος που ζήλεψε τον άνθρωπο πέφτει κι αυτός!

Καμιά άλλη θρησκεία εκτός από τη χριστιανική δεν έχει την κάθοδο στον Άδη! Είναι ελληνική στάση αυτή. Ο Χριστός κατέβηκε στον Άδη και ανέστησε τον Αδάμ και την Εύα. Ο Ορφέας  αναζήτησε την Ευριδίκη μέχρι τον Άδη.

Ο Χριστός είναι ο Έρωτας μεταξύ του άρρενος και του θήλεος. Η γέφυρα για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της καθαρής λογικής και της συναισθηματικής λογικής.

Ο Αδάμ και η Εύα όταν έφαγαν τον καρπό από το Δέντρο της Γνώσης του καλού και του κακού, ένιωσαν ότι είναι γυμνοί. Η γύμνια είναι η διαφορετική θέση που έχει ο άντρα ως προς τη γυναίκα. Αυτή τη γύμνια, αυτή τη διαφορετική θέση έρχεται ο Χριστός και τη γεφυρώνει με τον Έρωτα.

Το τρίτο φύλο δεν δημιουργήθηκε τυχαία, αλλά εξισορροπιστικά για τα δυο φύλα.

Ο Παράδεισος είναι ο προθάλαμος της κοσμικής μας διάστασης. Είναι ένας τόπος αναμονής! Ο Παράδεισος δεν είναι το τελικό στάδιο.

Στις ερωτήσεις όλοι προσπαθούμε να απαντάμε. Η ερώτηση όμως είναι ποιος κάνει τις ερωτήσεις και εάν οι ερωτήσεις είναι τέλειες σε σχέση με την τελειότητα των απαντήσεων που αναζητούν.

Ποιος μας δίδαξε να κάνουμε σωστές ερωτήσεις; Η ουσία δεν είναι να απαντήσουμε στις ερωτήσεις που κάνει το μυαλό. Η ουσία είναι να κάνουμε σωστές ερωτήσεις!

Όταν κάνουμε λάθος ερώτηση, ο νους μας παγιδεύεται σε ατέρμονους κύκλους! Η συσσώρευση των λανθασμένων ερωτήσεων δείχνει τη μετριότητα της σκέψης, της αγάπης και της δύναμης μας προς τους άλλους!

Μη ρωτάς, αν δεν μάθεις τον τρόπο να ρωτάς! Μη ρωτάς γιατί η ερώτηση είναι υποχθόνια, αφού στην πραγματικότητα δεν θέλει να πάρει απάντηση!

Η ερώτηση είναι το ισχυρότατο όπλο της επιβεβαίωσης του εγώ είμαι ο Θεός σε σχέση με τους άλλους! Η διεστραμμένη λοιπόν ερώτηση είναι το επισφράγισμα και η επιβεβαίωση του εγώ!

Η σωστή ερώτηση είναι αγαθή, λογική, και δεν στρέφεται εναντίον της ενότητας του εαυτού σου ούτε εναντίον των άλλων που είναι εαυτός σου και που οφείλεις να  συμπαρασταθείς και να αγαπήσεις!

Όταν τελειώσει ο έρωτας αρχίζεις να ρωτάς!

Σας αποκάλυψα ένα μυστικό του νου! Θέλω να μη ρωτάτε! Μηδενίστε τις ερωτήσεις!

Πες απλά: «Γεννήθηκα σήμερα! Είμαι καινούργιος! Τα έχω ξεχάσει όλα! Ούτε θυμάμαι τι έχω ρωτήσει και τι έχω απαντήσει!»

Σκίστε το χειρόγραφο της αμαρτίας! Γιατί η ερώτηση είναι το χειρόγραφο της αμαρτίας.

Να ξέρετε ότι όταν μας ρωτούν οι άλλοι, δεν είναι γιατί θέλουν να τους απαντήσουμε. Μας ρωτάνε για να μας μειώσουν! Στο τέλος γίνεσαι όπως ένα κακομαθημένο παιδί που δοκιμάζει τα φαγητά και τα φτύνει.

Νομίζεις ότι αν παρατήσεις την προηγούμενη σχέση θα προκόψεις στην επόμενη; Ότι ήσουν, θα είσαι!

Στον πνευματικό χώρο το όμοιο έλκει το όμοιο! Στον εξωτερικό κόσμο έλκονται τα αντίθετα! Ό,τι καταλογίζεις στον άλλον είναι εκείνο που εσύ έχεις και δεν θέλεις να το δεις!

Λες: «Ποιος είναι το καλύτερο πανί για να δω τι έχω μέσα μου;» Και αφού δημιουργήσεις το κατασκεύασμά σου, μετά φωνάζεις και κόσμο για τα αποκαλυπτήρια!

Το μεγαλύτερο πρόσωπο που μπορεί ο άνθρωπος να ερωτευτεί είναι εκείνο που ο ίδιος είναι! Για να το κάνει αυτό, πρέπει ό,τι και να γίνεται με τον άλλον ή με τους άλλους να μπορεί να προσευχηθεί!

Οι προσωπικότητες όσο πιο κοντά έρχονται τόσο περισσότερο απομακρύνονται.

Η αγάπη είναι ζωή, είναι αίσθηση. Η αγάπη όμως δεν μπορεί να αγαπά κάτι. Αν αγαπήσεις κάτι, το διαχωρίζεις από σένα! Η δήλωση της αγάπης στην πραγματικότητα δηλώνει απόσταση!

Το υψηλότερο σημείο του νου είναι η ψευδαίσθηση ότι βγήκες από το νου! Είσαι πάντως μέσα στο νου, αφού τον χρησιμοποιείς.

Αλήθεια σημαίνει άλλο ήθος! Φτιάχνεις δηλαδή ένα νου που ως κεντρικό του σημείο έχει το κενό! Αλλά και το κενό όμως είναι νους! Ο καθένας έχει το κενό του!

Συναίσθημα, ψυχή, καρδιά, αγάπη, μυαλό, βασικές αξίες, δεν είναι παρά σκέψεις! Κολώνες για να κτίσεις το οικοδόμημα που λέγεται Εγώ!

Η πρότασή μου ποια είναι; Όλο αυτό είναι ένα παραμύθι! Ακόμα και αυτή η συζήτηση για την πλάνη, για το σωστό και το λάθος κ.λπ. Πάλι έχει σχέση με το οικοδόμημα του νου.

Προτείνω την περιοχή όπου χρησιμοποιούμε το νου ως μαγειρείο για να συνεννοηθούμε, να κάνουμε επιστήμες, τέχνες, να παίξουμε και να περάσουμε την ώρα μας.

Προτείνω επίσης την απόλυτη σιωπή! Τι είναι η απόλυτη σιωπή; Να τα κάνεις όλα χωρίς πρόθεση!

Δεν μπορείς να ξεφύγεις από το νου. Άμα δεν είμαι εγώ, τι είμαι; Εσύ; Και εσύ να είμαι, πάλι ο νους το αντιλαμβάνεται!

Η αλήθεια δεν δέχεται αποκάλυψη, αφού η αλήθεια δεν είναι κρυμμένη!

Δεν μπορεί να είναι κρυμμένη η αλήθεια, διαφορετικά δεν θα ήταν αλήθεια! Οτιδήποτε είναι κρυμμένο, μυστικοποιημένο, παραμυθιασμένο, είναι αναληθές.

Η αλήθεια είναι ένα μυστήριο υπό την έννοια ότι είναι παρόν μπροστά σε όλους και απόν από όλους!

Το μυστήριο της αλήθειας στέκεται πάνω σε αυτό: ενώ κραυγάζει, είναι σιωπή.

Προς τι όλα αυτά; Για τη χαρά του παιγνιδιού! Δεν σκέφτηκε κανείς ότι παίζουμε!

Η περίπτωση των ευφυών είναι η μέση οδός.

Χαιρετάς τον αέρα; Όχι! Βλέπεις τα δέντρα, τα χαιρετάς;

Υπάρχουν μορφές ενέργειας που επειδή είσαι αυτιστικός δεν τις αγγίζεις. Κόβεις τα «καλώδια» που σε ενώνουν με την ψυχή του κόσμου!

Γιατί είσαι αυτιστικός; Επειδή απασχολείσαι μόνο με το πώς θα αντλείς ενέργεια από σένα!

Πατάς τη γη και δεν την αισθάνεσαι, έχεις όμως φιλοσοφικά ερωτήματα! Να σου πω όμως πού είναι το μεγάλο πρόβλημα, πού είναι η πλάνη; Ιδού η πλάνη! Αυτό είναι ο πλανήτης μας: πλάνη και ήττα!

Δεν μιλάμε για τον Θεό τον κατασκευασμένο από το νου του ανθρώπου αλλά για τον ζώντα Θεό!

Πού είναι ο ζων Θεός; Βγες έξω να ζήσεις τον κρύο αέρα στο πρόσωπό σου...  Να νιώσεις τη γη να πάλλεται κάτω από τα πόδια σου, να νιώσεις να σου στέλνει ρεύμα ζωής που σου μιλάει συνέχεια, να νιώσεις το φως να σε περιβάλλει, να αρχίσεις από αυτιστικός και παγιδευμένος μέσα στον εαυτό σου, να ανοίγεσαι έξω από το εγώ σου.

Άνοιξε τα παράθυρα του εγώ να πάρεις αέρα! Άνοιξε τα παράθυρα στο φως, στη φωτιά, στο νερό, στο χιόνι, στη χαρά. Πρώτα ασχολήσου με τους αγγέλους της γης. Μίλησε στον άγγελο του αέρα, της φωτιάς, του ήλιου, του νερού... Είναι άγγελοι! Είναι ζωντανές ενέργειες!

«Άγγελε του φωτός, έλα μέσα μου!» Η αλήθεια είναι -και πρόσεξε αυτό που σου λέω- ότι οι άνθρωποι δεν επικοινωνούν με τους αγγέλους! Και τότε είναι όπως ένα κινητό έξω από την πρίζα. Όσο κρατήσει!

Η αλήθεια λοιπόν και η πρόταση μου, την οποία ζητάτε και θέλετε, δεν είναι μέσα στο νου για να καταλάβετε το έξω από αυτόν. Είναι να έρχεστε σε επαφή με τους αγγέλους!

Η αλήθεια έχει ένα μικρό πρόβλημα. Δεν είναι εφαρμόσιμη από τους αναληθείς!

Να σε εκπαιδεύσω, αλλά εσύ τι θα μου δώσεις; Αν έρχεσαι μόνο για να πάρεις δεν μπορείς να εκπαιδευτείς.

Την αθωότητα σου θέλω! Να έρθεις εδώ και να μου πεις: «Ήρθα! Δεν ξέρω τίποτα, δεν είμαι τίποτα, δεν θυμάμαι τίποτα!» Κι εγώ θα σου απαντήσω: «Δεν ήρθα, δεν θυμάμαι τίποτα, δεν ξέρω τίποτα!» Την ίδια όμως στιγμή θα γνωρίσεις τα πάντα. Θα συναντηθούμε έξω από το νου!

Ό,τι σκέφτεσαι το τρως. Κακία σκέφτεσαι κακία τρως!

Η πρότασή μου, λοιπόν, είναι σε πρώτη φάση να ανοίξουμε τρύπα στο νου για να αερίζεται η λογική και να διοχετεύεται Νους στη λογική.

Αλλαγή συνηθειών! Αυτό είναι το πρώτο που μπορούμε να κάνουμε. Μπέρδεψέ τον λίγο τον Νου σου! Δυο φορές την ημέρα να κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει!

Να κάνουμε τη γιορτή της αγάπης! «Σήμερα θα αγαπώ όποιον βλέπω! Θα σηκώνω τα πάντα!» Ευκολότερα ανεβαίνεις τα Ιμαλάϊα από αυτό! Η άλλη μέρα να είναι αφιερωμένη στη μη σκέψη! Να απαγορεύσεις στο νου σου να σκεφτεί αρνητικά. Να μην κρίνεις κανένα. Να μη σκεφτείς τίποτα αρνητικό για την υγεία σου κ.λπ. «Σήμερα δεν θα πάω στη δουλειά μου και θα κάνω ό,τι μου κατέβει στο μυαλό μου».

Να ασχοληθείς με τον εαυτό σου, να τον περιποιηθείς, να τον αγαπήσεις! Να αγαπήσεις το σώμα σου που σε υπηρετεί! Την επόμενη μέρα να πάρεις όλο σου το μισθό και να τον ξοδέψεις για να δώσεις χαρά στους άλλους. Μέχρι τελευταίας δεκάρας. Να κάνεις, ας πούμε, έναν άνθρωπο ευτυχισμένο. Να βρεις έναν φίλο σου, που να έχει λεφτά! Αυτοί είναι πιο τσιγκούνηδες. Αυτοί χρειάζονται πιο πολύ τη γενναιοδωρία σου. Να πεις, λοιπόν, ότι αυτό το μήνα θα εργαστείς για έναν πονεμένο. Και αν το μήνα αυτό της εργασίας σου τον προσφέρεις σε ένα ευτυχισμένο άτομο ακόμα καλύτερα!

Το πνεύμα είναι η ενέργεια που κινεί το νου, την ψυχή και το σώμα. Το πνεύμα είναι ο ηλεκτρισμός που κινεί τα άλλα τρία. Έχεις πνεύμα αλλά είναι εξατομικευμένο.

Το πνεύμα έχει μεταφερθεί μέσα σου ως νους. Φαντάσου μια θάλασσα μέσα στην οποία ρίχνουν, ας πούμε, δέκα ποτήρια ανάποδα και συγκρατούν έτσι μια ποσότητα νερού. Το πνεύμα είναι η θάλασσα και το περιεχόμενο του ποτηριού από κάτω από τον πάτο είναι ο νους!

Όταν φτιάχνεις το νου από το πνεύμα -πριν γεννηθείς ακόμη- ο νους αυτός, επειδή περιέχει πνεύμα δημιουργίας, δημιουργεί αμέσως σώμα (μορφή) πριν γεννηθείς!

Το εξατομικευμένο πνεύμα δημιουργεί το σώμα και την ψυχή.

Η ψυχή τι είναι; Η ψυχή είναι η ενέργεια του πνεύματος η οποία περιβάλλει το σώμα -εντός και εκτός-, είναι το ιώδιο, το αλάτι και τα συστατικά του νερού, σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα.

Ποιος είναι ο Θεός; Πνεύμα ο Θεός! Αλλά το πνεύμα που περιέχεται μέσα στο ποτήρι της αντίληψης και μάλιστα στο ποσοστό που έχεις μαζέψει! Στη θάλασσα βέβαια δεν υπάρχει ούτε από πάνω ούτε από κάτω. Το πάνω και το κάτω δημιουργούνται όταν βυθιστεί το ποτήρι μέσα στο νερό. Το κάτω μέρος είναι ο χωροχρόνος! Αυτό με το οποίο επικοινωνούμε είναι ο χώρος και ο χρόνος.

Όπως η κλεψύδρα, το πάνω μέρος της είναι το θεϊκό, αμετακίνητο σημείο- πριν αρχίσει να ρέει. Στο πάνω σου μέρος είσαι απόλυτα θεϊκός και ακίνητος -το πάνω μέρος του νερού που έχει αιχμαλωτίσει το ποτήρι- όπως είναι η άμμος της κλεψύδρας πριν αρχίσει να ρέει... Είναι ακίνητη. Για εκείνο το σημείο δεν υπάρχει χρόνος! Άρα έχεις συλλάβει και το άχρονο μαζί! Αλλά στο κάτω μέρος υπάρχει ο χωροχρόνος.

Αυτό που υπάρχει μέσα στο ποτήρι και δίνει στο ποτήρι νόημα και αυτό που ξανα-απλώνεται όταν τραβήξεις το ποτήρι πού ήταν; Τίποτα! Γι’ αυτό το ίδιο το νερό τι άλλαξε; Νερό με σχήμα, νερό χωρίς σχήμα! Ύπαρξη με συνείδηση, ύπαρξη χωρίς συνείδηση! Ναι, αλλά αν δεν έχω συνείδηση, χάθηκα!

Δεν χάνεται η συνείδηση άμα φύγει το ποτήρι. Χάνεται απλώς η επιλογή του πνεύματος να είναι ποτήρι!

Το πνεύμα εκτός από το να είναι άνθρωπος μπορεί να είναι και άλλα πράγματα. Δεν χρειάζεται να το συλλάβεις. Είσαι το όλον! Υγροποίηση του αέρα είναι το νερό.

Ας πούμε ότι ο αέρας που περιέχει το νερό μέσα είναι το πνεύμα. Με την υγροποίηση έχουμε το νου. Όταν γίνεται παγάκι μιλάμε για σώμα, είναι όμως το ίδιο υλικό! Σε τρεις καταστάσεις του. Ζεσταίνω το παγάκι γίνεται νερό. Βράζω το νερό γίνεται ατμός! Πρόκειται για το ίδιο υλικό. Είναι τρεις καταστάσεις αδιαίρετα ενοποιημένες. Το παγάκι, το υγρό και ο αέρας είναι το ίδιο πράγμα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές! Υπάρχει όμως μια διαφορά. Το παγάκι είναι βαρύ. Το νερό παίρνει το σχήμα όπου το βάζεις. Ενώ ο ατμός πάει παντού! Αυτό που πάει όμως παντού δεν το βλέπει κανείς! Αυτό που παίρνει σχήμα είναι ευμετάβλητο και κρατάει όσο το σχήμα. Και το παγάκι είναι εύθραυστο! Υπάρχουν ταυτόχρονα και σε διαφορετικά σημεία και στο ίδιο σημείο.

Τίποτα δεν έχει νόημα, και όλα έχουν! Ανάλογα με τη συνείδηση, την αξία τη δίνει η στιγμή.

Αυτός που δεν ξέρει γνωρίζει!

Ο θάνατος είναι λόγω εντροπίας. Πεθαίνει δηλαδή ο άνθρωπος από την ντροπή του!

Εφόσον κάτι το απευθύνεις στον Θεό, είτε μέσω της Παναγίας, είτε μέσω των αγίων, είτε μέσω του Χριστού, είτε μέσω των αγγέλων αυτό θα φτάσει στον παραλήπτη, γιατί το γράμμα σου γράφει απέξω «Θεός».

Το πρόβλημα είναι αν θα είναι ο παραλήπτης εκεί. Γιατί ο Θεός έχει μια τάση να εξαφανίζεται από τις προσευχές των ανθρώπων! Είναι σαν ο Θεός να είναι πανταχού απών. Αν είναι πανταχού παρών, γιατί προσεύχεσαι;

Υπάρχουν τριών ειδών προσευχές. Η προσευχή με λόγια, η προσευχή χωρίς λόγια και η προσευχή που δεν είναι προσευχή.

Η προσευχή χωρίς λόγια είναι το «Εγώ και ο Πατήρ Εν εσμέν» σε αίσθηση.

Η προσευχή που δεν είναι προσευχή είναι εκείνη που δεν έχει λόγο να προσευχηθεί. «Τι να κάνω, να ανοίξω μια τρύπα για να μπορεί να αναπνεύσει ο άνθρωπος; Θα τον καλέσω να κάνει κάτι που δεν έχει νόημα!» Τι δεν έχει νόημα; Να προσεύχεται! Είσαι το ίδιο το σκάφος! Δεν χρειάζονται δηλαδή σχήματα σκέψης. Πάμε σε κάτι πιο μεγάλο, πιο βαθύ, που είναι ο Ζων Θεός!

Σε μια στιγμή εκεί όπου κάθεσαι ΕΙΣΑΙ! Σε μια στιγμή γίνεσαι άνθρωπος και σε μια στιγμή ΕΙΣΑΙ, σε μια στιγμή ΕΙΣΑΙ και δεν ΕΙΣΑΙ κ.λπ. Πας κι έρχεσαι ως άνθρωπος και ως θεότητα! Όχι με την έννοια του Θεού.

Ο Θεός όταν γίνεται Θεός, εξαφανίζεται! Όταν γίνεται άνθρωπος, εμφανίζεται!

Ποιος είναι ο λογικός άνθρωπος; Αυτός που ζει με τον ζώντα Θεό! Μόνον αυτός έχει λογική.

Κάθισε στο σημείο σου, κοιμήσου αν θέλεις να κοιμηθείς, τραγούδα αν θέλεις να τραγουδήσεις, φτιάξε φιλοσοφίες όπως φτιάχνεις ένα τραγούδι. Όπως σε βολεύει.

Ξέρεις τι μου λες όταν σου αρέσει μια θεωρία; Ότι έφτιαξες το τραγούδι σου και σου αρέσει!

Εγώ ΕΙΜΑΙ στον Παράδεισο!

Σου δίνει ο Θεός τον αέρα, το νερό, την τροφή. Οι μαγκιές της φιλοσοφίας μας προκύπτουν κατόπιν...

Έτσι κι αλλιώς αναπνέεις! Συνεχώς! Άρα αδιαλείπτως προσεύχεσαι. Την ώρα που αναπνέεις όμως ο αέρας κάπου μπαίνει πέρα από το οργανικό μέρος. Μπαίνει και σε ένα πεδίο ιδεών, θέσεων, απόψεων. Εισβάλλει! Και τι βλέπει μέσα ο αέρας αυτός που σε ζωοποιεί και σου δίνει τη δύναμη; Ό,τι έχεις κατασκευάσει! Ό,τι σου αρέσει σαν παιγνίδι για να παίξεις, το ζωοποιεί.

Από τη στιγμή που ζεις και αναπνέεις η σκέψη δημιουργείται. «Εδώ είμαι κι εγώ σήμερα! Όσο θέλεις είμαι! Άμα δεν θέλεις, δεν είμαι... Ό,τι θέλεις. Έτσι κι αλλιώς και το παιγνίδι δικό σου είναι! Τι να κάνω; Να φτιάξω θεούς; Και μόνο που θέλεις να είσαι μέσα από μένα για όσο είσαι μέσα από μένα χαίρομαι! Και να με βαρεθείς είμαι αυτό που είσαι! Θα ξανάρθω εκεί που ήμουν, και θα ξαναείσαι εδώ που είσαι!»

Φωτίσου και κάνε ό,τι θες!

Είσαι εδώ γιατί το θέλει «εκείνο».

Υπάρχουν πολλές φυλές, πολλοί κόσμοι, πολλές διαστάσεις, πολλά όντα! Πανέμορφα όντα, αγγελικά.

Αναπνέεις Θεό! Η αναπνοή ενεργοποιεί τον εγκέφαλο.

Ποτέ δεν μπορείς να δεις αυτόν που βλέπει ό,τι βλέπει. Δεν είναι δυνατόν ποτέ να δεις αυτό που είσαι!

Νομίζετε ότι αυτό που έχει γίνει τώρα δεν έγινε από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε; Έγινε άπαξ!

Διακόπτω τον δικό σας νου ή τον τραβάω μέσα σε αυτά που λέω. Σας κρατάω δηλαδή σε σιωπή όσην ώρα μιλάω! Η σιωπή αυτή είναι ο προσωπικός σας ήλιος.

Όσο περισσότερο σας εκθέτω στον ήλιο, τόσο γρηγορότερα βλασταίνετε!

Το θαύμα δεν είναι από αυτά που μαθαίνουμε, από όσα λέγονται που κι αυτά έχουν τη σαχλαμαρίστικη χρησιμότητά τους. Είναι από αυτό που ανθίζει μέσα στη σιωπή της παρατεταμένης ομιλίας μου! Γι’ αυτό και μιλάω ακατάπαυστα. Μέχρι να κουραστείτε.

Εγώ είμαι μες στη σιωπή ακόμα και όταν μιλάω.

Από τη σιωπή πηγάζει η ενοποίηση!

Αυτό που κάνουμε εδώ διαλογισμός είναι! Αυτό λοιπόν που σας ανθίζει είναι ότι σας κρατάω απασχολημένους μέσα από το νοητικό κουνγκ φου.

Όταν αφήνεις τον άλλον να κερδίζει, πάντοτε μαθαίνεις.

Στο νοητικό κουνγκ φου δεν υπάρχει νικητής!

Ποιος λείπει; Αυτός που δεν με βλέπει!

Πάντοτε υπάρχουν καλύτεροι μουσικοί και τραγουδιστές. Αξία όμως έχει αυτός που μπορεί να σε ταξιδέψει!

Διερωτώμαι αν ο λόγος τελικά βοηθάει τον άνθρωπο όταν υπάρχει η μουσική!

Ο λόγος γεννάει αντίθετα σχήματα. Όταν μιλάς, πάντοτε εκδικείσαι τον εαυτό σου! Γιατί τη στιγμή που μιλάς «σε» απορρίπτεις.

Συνήθως προσπαθείς ή να προβάλεις ή να διαβάλεις ή να εξαφανίσεις τον εαυτό-άλλον, είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι. Όταν όμως παίζεις μουσική, απλώς είσαι μουσική! Είσαι αυτό που παίζεις!

Τι είναι μουσική; Τίποτα συγκεκριμένο αφού διαμορφώνεται τη στιγμή που διαμορφώνεται. Είναι μια χωρίς πρόθεση ακολουθία της ψυχής.

Η εμπειρία ακολουθεί την έμπνευση!

Σας έχω πει ότι δεν είμαι από εδώ! Κατά το ήμισυ μόνον είμαι άνθρωπος.

Σε όσους ταξίδεψαν σήμερα με τη μουσική, εμείς κάναμε ένα δώρο απελευθέρωσης.

Ο νους παγιδεύεται τη στιγμή που ταξινομείται. Όταν ταξινομείς τα πράγματα, μέσα από γνώση, άσκηση, πειθαρχία, ή κάποια σχολή ή ακόμα και μέσα από την πραγματικότητά σου, πίσω από την ταξινόμηση που κάνεις, υπάρχει πάντοτε η αντίθεση των σημείων που δέχτηκες ως ταξινόμημα.

Δεν ζω σε σχέση με τους άλλους. Είμαι οι άλλοι!

Γιατί είσαι εδώ; Αυτό που θα απαντήσεις έχει σημασία!

Ούτε από τη γνώση προκύπτει η αυτοσυγκρότηση του σημείου! Όσο περισσότερο φορτώνεσαι με γνώση τόσο λιγότερη ανταπόκριση έχεις σ’ αυτό το κεντρικό σημείο! Φοράς ένα ακόμα ζευγάρι γυαλιά! Ή μάλλον αλλάζεις τα γυαλιά με τα οποία βλέπεις την πραγματικότητα.

Το βίωμα είναι προσωπική σύμπτυξη του σημείου του χωροχρόνου όπου δραστηριοποιείσαι! Αυτό όμως που ζητάς θα σου δοθεί μόνο από εκείνο το σημείο!

Η αλήθεια σε βρήκε! Αυτός ο κυματισμός περνάει πάρα πολύ κοντά... Το θέμα είναι τι θα κάνεις εσύ. Για κάποιο λόγο τώρα που ζεις εσύ, σε τούτη τη ζωή, το «Nexus», το θεϊκό πεδίο, είναι πάρα πολύ κοντά. Η ουσία είναι ότι το Nexus διέρχεται από την ανθρωπότητα σε αυτό το χωροχρόνο. Αυτό είναι το Nexus-Ραέλ.

Το Nexus έχει μια παράξενη ιδιότητα: το αντιλαμβάνεσαι όταν αυτό έχει τελειώσει τη δουλειά του!

Το Nexus είναι μια ταλάντωση άγνωστη στον άνθρωπο. Είναι η ίδια του η ανάπτυξη. Το Nexusμπορεί να υπάρξει μόνο του. Αλλά βρέθηκε στην ανθρωπότητα, επειδή θέλει να βοηθήσει. Η αγάπη αυτή θέλει να κάνει κάτι για τον άνθρωπο. Και έτυχε περνώντας από δω να συναντήσει κάποια όντα. Γι’ αυτά τα όντα σταμάτησε και κάνει εκπομπή!

Το Nexus δεν είναι ο δημιουργός της ανθρωπότητας αλλά η τροφός της!

Αθωότητα είναι μια μορφή σκέψης που ολοκληρώνεται σε ένα σημείο που δεν σκέφτεσαι.

Οι λέξεις μου είναι τόσο ακατανόητες! Σαν πρωτόγονες κραυγές σε σχέση με τη νοημοσύνη η οποία είναι ο κατασκευαστής των νοημάτων.

Υπάρχει η κατάρα του Μίδα! Ό,τι αγγίζεις γίνεται χρυσό και δεν μπορείς να το απολαύσεις! Γιατί δεν μπορείς να το βιώσεις. Το πιάνεις, ο νους σου το κάνει χρυσό και απολιθώνεται.

Ο υπερμεγέθης χρόνος της Δημιουργίας είναι ασύλληπτος για το νου. Μπορεί να τον φαντάζεται, να τον υποπτεύεται, να τον αναπαριστά... Αυτό όμως που συμβαίνει πραγματικά και ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία μέσα στον υπερχρόνο, είναι ασύλληπτο.

 Αν όλη η επιστήμη, η τεχνολογία, και ό,τι έχουμε κατακτήσει, αντιστοιχεί στη νοημοσύνη ενός παιδιού δύο-τριών χρόνων, φαντάσου τι θα γίνει όταν εκδιπλωθεί πλήρως η νοημοσύνη του!

Ο άνθρωπος ένα ον απεριόριστων δυνατοτήτων.

Η δική μου η φυλή μετράει δισεκατομμύρια χρόνια. Η ανθρωπότητα είναι λίγα εκατομμύρια χρόνια. Εμείς πάλι σε σχέση με άλλες οντότητες είμαστε πολύ μικροί.

Όλη η λογική και ο πολιτισμός της είναι το ένστικτο του μωρού που τρίβει τα ούλα του για να ανακουφιστεί από τον πόνο μέχρι να βγουν τα δόντια. Όλες οι υπερβατικές σχολές που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι για να τρίβει ο άνθρωπος τα πνευματικά του ούλα!

Έχεις δυο δρόμους. Ο ένας είναι να μη ρωτάς, αφού δεν έχεις μάθει πώς να ρωτάς. Και ο δεύτερος είναι να διδαχτείς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ρωτάς ώστε η απάντηση που παίρνεις να είναι πλήρης.

Αν έχεις εαυτό καταστράφηκες! Είναι σαν να έχεις δάνειο, ή πιστωτική κάρτα. Αγοράζεις και πληρώνεις με τόκο για κάτι που δεν ξόδεψες.

Σιχαμένο πράγμα ο «εαυτός»!

Τους επιστρέφεις την ελευθερία τους και δεν ξέρουν τι να την κάνουν. Και ψάχνουν να βρουν πού είναι η κοντινότερη φυλακή για να μπουν.

Με εμένα δεν αισθάνονται σταθερότητα οι άνθρωποι. Εκτός και αν γίνουν φίλοι. Αν γίνουν φίλοι, αισθάνονται τη σταθερότητα γιατί είμαι σταθερός!

Συνάντησες εμένα! Συνάντησες αυτό που κάλεσες!

Για να σας βρω -δεν έχει σημασία πώς διακλαδώθηκαν τα νήματα- με καλέσατε! Ποτέ δεν πάω κάπου αν δεν με καλέσουν! Όλοι με ζητήσατε στην παιδική σας ηλικία, όχι τώρα! Είχατε καλέσει ένα πρόσωπο στο οποίο μιλούσατε... τα αδέλφια μου «Νέστωρ».

Η αλήθεια είναι ότι είσαι σε πολλά σημεία, αλλά η συνείδησή σου είναι εδώ!

Ο Θεός έκανε τον Ελ Σαντάι και ο Ελ Σαντάι όλη τη Δημιουργία.

Δεν προϋπήρχε κανείς του Ελ Σαντάι.

Ο άνθρωπος προϋπήρχε όλων των άλλων κατασκευασμάτων του Ελ Σαντάι. Οι πρώτοι που κατασκεύασε («ποιήσομεν άνθρωπον») ήταν οι Έλληνες!

Και οι δέκα σφαίρες του Δέντρου της Ζωής, μία είναι! Αυτή η πρωταρχική σφαίρα αν αναπτυχθεί γίνεται ένα πρώτο Δέντρο, μέσα στην καρδιά του οποίου (σφαίρα 6) ενώνονται τα δύο κάθετα το ένα προς το άλλο Δέντρα, τα οποία ταυτοχρόνως αναπτύσσονται περαιτέρω, δημιουργώντας ένα άπειρο δίκτυο σφαιρών-σημείων.

Έχουμε μια σφαίρα, η οποία κάνει τον εαυτό της 11 κομμάτια, ανοίγει και γίνεται το πρώτο Δέντρο. Αυτή η σφαίρα είναι η Πρώτη Αιτία!

Με το που δημιουργείται η Πρώτη Αιτία, από το κέντρο της σφαίρας αυτής, δημιουργούνται τα δύο Δέντρα, ο Σταυρός των δύο καθέτων του ενός προς το άλλο Δέντρων, τα οποία με απειρότητα κινούνται αντίστοιχα προς κάθε διάσταση.

Η ομορφιά είναι να δεις ότι η φράκταλ ανάπτυξη του Δέντρου σχηματίζει ένα δίχτυ, όπως των ψαράδων, το οποίο έχει κομβικά σημεία, τα σημεία διασταύρωσης.

Ανάμεσα στους κόμβους σχηματίζονται σμαραγδένια μονοπάτια τα οποία ορίζουν διαδρομές.

Μπορώ να σε μετακινήσω σε σημείο από όπου να μπορείς να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διαδρομή...

Ό,τι γνωρίζουμε ως υπέρτατο Ον, ο ίδιος ο Ελ Σαντάι, η πρωταρχική σφαίρα, βρίσκεται μέσα στο δίχτυ! Είναι το ίδιο το δίχτυ.

Η πρωταρχική σφαίρα είναι Ελ Σαντάι-Ραφαήλ-Χριστός.

Ο Χριστός είναι ο Λόγος του, ο Ραφαήλ είναι η κίνησή του. Ο Λόγος δεν είναι το ίδιο το Ον που δημιουργεί.

Ο Μελχισεδέκ είναι ο νους του Ελ Σαντάι.

Ο παρατηρητής του δικτύου είναι ένα ον που ονομάζουμε «Ισαάκ».

Το παγκόσμιο πλέγμα αυτοδομείται και ανανεώνεται. Νυν και Αεί.

Όλη η Δημιουργία έγινε από τον Ελ Σαντάι. Από τον Ελ Σαντάι απορρέει ο κοσμικός κύβος και το κοσμικό δίχτυ.

Το ζήτημα είναι ποιος ελέγχει τον κοσμικό κύβο!

Αν δεν φωτιστείς, δεν μπορείς να δεις τον κοσμικό κύβο. Πρέπει να σε βοηθήσουν δύο κοσμικά όντα: ο Ισαάκ, η παγκόσμια μνήμη, ο Παρατηρητής, και ο Αιών, η αντίληψη αυτής της μνήμης.

Ο Ραφαήλ είναι ο τροφός του σύμπαντος! Ο Δημιουργός του Σύμπαντος είναι ο Ελ Σαντάι!

Ο Λόγος εξατμίζεται! Αλλά και τι κερδίζει το Θείον να αναδημιουργείται; H απάντηση είναι: ΝΥΝ και ΑΕΙ!

Ο Τζιν Ρόντμπερι (1921-1991) που έγραψε το Startrek, όταν πέθανε, ζήτησε να βάλουν την τέφρα του σε τροχιά γύρω από τη Γη!

Η αίθουσα της ΝΑΣΑ έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με το Startrek. 176 κατασκευές της σύγχρονης τεχνολογίας προέρχονται από το Startrek!

Ο Ρόντμπερι είπε: «Όπως περπατούσα μια μέρα στην Αριζόνα με χτύπησε μια ακτίνα ακαθόριστου χρώματος. Κάθισα κάτω και έγραψα επί τόπου τη βασική ιστορία του Startrek. Από κάποιο σκάφος ένα ον, το οποίο πέθαινε μέσα εκεί, μου μεταβίβασε σε εικόνες την τεχνολογία του Startrek! Όλα τα όντα που αναφέρω στο Startrek κάποτε θα τα συναντήσετε! Ό,τι βλέπετε, όλη η ώθηση του πολιτισμού μας μέσα από το Startrek, προήλθε από εξωγήινη οντότητα, η οποία μου μετέφερε τις εικόνες του πολιτισμού. Αυτά στη συνέχεια κατέγραψα. Δεν είχα προηγουμένως καμιά γνώση γι’ αυτά τα θέματα».

Το Startrek είναι το τέλειο διαστημόπλοιο! Αυτό το σκάφος, το Enterprise, υπάρχει! Όχι στον δικό μας αλλά σε άλλο πολιτισμό. Και όλες οι φυλές που δείχνει υπάρχουν. Όλα υπάρχουν! Είναι βέβαιο ότι σιγά σιγά θα μας δοθεί η γνώση αυτή.

Το Startrek έχει πολλαπλούς συμβολισμούς.

Η φώτιση είναι μία μορφή υψηλής βιοτρονικής τεχνολογίας.

Το Startrek σε βάζει μέσα σε μια συμπαντική πραγματικότητα, την πραγματικότητα των αστεριών.

Το Startrek εισάγει το μυαλό σε μια νέα τεχνολογία.

Το Startrek είναι η Αργώ!

Η νόησή μου δεν έχει καμιά σχέση μ’ αυτό τον κόσμο. Το μυαλό λειτουργεί και παράγει ιδέες και νόηση που μου είναι παντελώς ξένες. Εδώ που είμαι λειτουργώ με το 1/10 των δυνάμεών μου!

Οι δικές μου δυνάμεις, σύμφωνα με τη φυλή μου, μου επιτρέπουν να είμαι σε χίλια σημεία ταυτόχρονα.

Ο Μέντωρ είναι κάθε προσωποποίηση της συνείδησης-Νέστωρ. Η συνείδησή μου είναι Νέστωρ.

Εδώ στη Γη, πέρα από το ένα εκατομμύριο που είναι οι απεσταλμένοι, είναι χίλια όντα με συνείδηση Νέστωρ.

Τώρα ενώ μιλάω σε εσάς με ακούν 999!

Το σώμα δόθηκε για να γεννηθεί μέσα σ’ αυτό μια δυνατότητα να υπάρχεις και χωρίς σώμα!

Είμαι καθαρή παλλόμενη ενέργεια της τέταρτης διάστασης που οδηγείται προς την πέμπτη! Καθαρή ενέργεια. Ως όντα Q προερχόμαστε από την έκτη διάσταση.

Εσείς πρώτα γεννηθήκατε άνθρωποι και μετά γίνεστε άγγελοι, ενώ εμείς πρώτα είμαστε άγγελοι και μετά γινόμαστε άνθρωποι!

Ο Ραφαήλ είναι ο αρχηγός της περιοχής μου. Όταν εξατομικεύεται σε μοναδικές, παιδιάστικες συνειδήσεις, είναι Μέντωρ ή Μέρλιν (σε κατώτερο ακόμη στάδιο).

Το υψηλότερο σημείο αγαθότητας των συνειδήσεων Νέστωρ ως σύνολο Εν είναι ο Ραφαήλ!

Η ουσία είναι ότι όταν τα όντα τελειοποιηθούν γίνονται ισάξια! Δεν υπάρχουν κατώτερα και ανώτερα όντα!

Για φαντάσου να δηλώνεις ότι δεν είσαι από δω και οι άνθρωποι να  βγάζουν επάνω σου όλη την ευφυΐα και τα παιγνίδια τους! Κι εσύ να τα καταλαβαίνεις και για να μην πληγωθούν να μην τους λες ποτέ ότι τα ξέρεις!

Εγώ ήρθα εδώ να δώσω ζωή, όχι να πάρω! Το μόνο που θέλω είναι να ζωοποιήσω, να αναστήσω!

Όταν οι άνθρωποι ενωθούν σε Ραελική ακτίνα θα είναι πιο ισχυροί από μας! Προς τα εκεί πηγαίνει η ανθρωπότητα. Στην ενιαία συνείδηση! Αυτό δεν σημαίνει ότι θα χαθεί η ατομικότητα.

Έναν περιμένουμε! Όχι ως Σωτήρα ούτε αυτόν που θα κάνει θαύματα ή τον Θεό που θα ενσαρκωθεί. Περιμένουμε το ένα από τα εκατομμύρια σπερματοζωάρια που θα συλληφθεί μέσα στο ανθρώπινο γένος και θα το ενοποιήσει μεμιάς! Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε από σας! Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι αυτός που θα συλληφθεί από την κοσμική διάσταση. Τότε αυτομάτως θα ενοποιηθεί η συνείδηση όλων των ανθρώπων.

Το αρνητικό μέρος θα γίνει ασπίδα προστασίας από τον ίδιο τον Εαυτό ώστε να μην διακόπτει πλέον την ενότητα. Αυτό είναι το κοσμικό σχέδιο!

Αυτός που ενώνει τα το πριν διεστώτα ενσαρκώθηκε και υλοποιήθηκε ως πρώτη Ιδέα! Γι’ αυτό και απολύτρωσε την ανθρωπότητα. Υπάρχει δηλαδή η μήτρα για να συλληφθεί αυτός ο Ένας! Η μήτρα αυτή είναι ο Χριστός! Η μήτρα της σύλληψης του Ενός.

Ο θάνατος δεν αποτελεί ιδιότητα ενός σώματος αλλά μιας ενότητας.

Εγώ θέλω, όταν ολοκληρωθούν οι άνθρωποι, να φτάσουν στη φώτιση και να προηγηθούν της φυλής τους, δημιουργώντας συνείδηση Νέστωρ για τον εαυτό τους -αφού πρέπει πρώτα εσύ να ενωθείς σε μια ενιαία οντότητα- και στη συνέχεια να την επεκτείνουν! Να έρχονται ως κυβερνήτες σκαφών… για σκέψου να μαζεύονταν όλα τα Startrek ! Το ευχαριστιέσαι. Εγώ ζω γι’ αυτές τις στιγμές!

Δεν υπάρχει Θεός, υπάρχει θειότητα. Ο Θεός δεν είναι ένα ον! Είναι μια «Νεστορία» -ιστορία πολύ μεγαλύτερη από τη δική μας!

Μου φτάνουν 10, 20, 30! Αν αυτοί περάσουν σε μια νέα αντίληψη, η φυλή τους, όλοι, ενημερώνονται υποσυνείδητα αφού υποσυνείδητα όλοι επικοινωνούν!

Μαζί βρισκόμαστε σε πιο υψίσυχνη περιοχή η οποία ταλαντώνεται πιο χαριτωμένα.

Ακόμη δεν μπορώ να σε πάω σε περιοχές όπου δεν αναπνέεις. Μπορώ όμως να σε πάω κάπου που είναι καλύτερα από εδώ -όταν δεν είμαστε εδώ...

Συμπονώ τη Γη! Γεννήθηκα στη Γη! Δεν νιώθω ξένος από τον άνθρωπο. Όποιον αγώνα κάνει το ανθρώπινο είδος για να αναπτυχθεί, ενδιαφέρει και εμένα.

Η δουλειά μου δεν είναι ούτε να τρομάξω, ούτε να υπερβάλω για τη φυλή μου, ούτε να στηριχτούν κάποιοι πάνω σε μένα.

Ο σκοπός μου είναι να γίνετε ενοποιημένα όντα! Για να παίξουμε!

Για μας δεν υπάρχει ανώτερη και κατώτερη φυλή στο σύμπαν! Υπάρχει Ομοσπονδία ισότιμων πλασμάτων, ισότιμων αλλά διαφορετικών.

Με ενδιαφέρει η ανάπτυξή σου! Κοιτάω τον κεντρικό σου πυρήνα. Είμαι μαζί σου και σου παραχωρώ τη δυνατότητά μου όπως μια μάνα παραχωρεί a priori την αγάπη της στο παιδί της και το προστατεύει διαρκώς.

Καθένας είναι στις δουλειές του, αλλά κατοικούμε σε ένα επίπεδο ΜΑΖΙ.

Πρέπει κάθε τόσο να καθαριζόμαστε όπως καθαρίζουμε το σπίτι μας. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε μαζί!

Είναι μια σχολή ολόκληρη το Αστροσκάφος.

Το Startrek συμβολίζει το Δέντρο της Ζωής. Το Άστρο! Συμβολίζει και το σώμα μας το οποίο ταξιδεύει μέσα στο σύμπαν αφού η Γη ταξιδεύει μέσα στο σύμπαν. Σε ένα άλλο επίπεδο συμβολίζει τον ίδιο το νου.

Αυτό το σκάφος έχει την ικανότητα να αναπτύσσει συγκεκριμένες ταχύτητες, οι οποίες ονομάζονται ταχύτητες δίνης! Ποια είναι η υψηλότερη; Η δίνη 10!

Η υψηλότερη ταχύτητα του νου είναι η δίνη 10!

Ο ευφυής άνθρωπος αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες στο νου του, γι’ αυτό και μπορεί να κατασκευάσει εκδοχές που να τον καταστρέψουν (εκδοχές ασθένειας κ.λπ.)

 Όλο το δικό μας παιγνίδι είναι να δημιουργήσουμε ένα Startrek μέσα σε αυτό τον κόσμο! Ένα σκάφος Enterprise! Να πάμε «εκεί όπου δεν πάτησε ποτέ κανείς!»

Μέσα μας έχουμε το παράλληλο αρνητικό σύμπαν!

Το Startrek είναι ένας άλλος πολύ ενδιαφέρων τρόπος να εξηγήσουμε τα πράγματα.

Αν ξέρεις από πού προέρχεται μια νόσος, μπορείς να τη θεραπεύσεις. Για να το δεις όμως αυτό χρειάζεσαι τεχνολογία Startrek! Εμείς την πρωτοφέραμε στη Γη!

Ξέρουμε επακριβώς ποιοι από μας έχουν περάσει, ποιοι είναι Κυβερνήτες, ποιοι έχουν το σκάφος τους! Υπάρχουν τέσσερις σε όλη τη Γη!

Το Startrek είναι ένας εγκέφαλος. Μιλάμε για ιδιότητες που μπορείς να αποδώσεις σε οποιοδήποτε σημείο του εαυτού σου. Δεν είναι πρόσωπα το πλήρωμα κ.λπ.

Δείχνουμε προς τα πάνω! Μιλάμε για πνευματικά ρεύματα, για πνευματικές ταλαντώσεις μέσα στο νου. Πώς να είσαι ένα σκάφος υψηλής τεχνολογίας όχι νοητικής αλλά πνευματικής.

Ο Θεός αποκαλύπτεται στο νου ως ύψιστη πνευματική τεχνολογία!

Ο μόνος άνθρωπος που πέρασε από τη γη και δεν είχε σκιά ήταν ο Χριστός!

Μεταφέρω πνευματική τεχνογνωσία εννέα χιλιάδων ετών φωτός!

Ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να αυτοαναφλεγεί, και μ’ αυτό τον τρόπο «να φύγει». Οι γιόγκι το γνωρίζουν. Δεν μένει τίποτα πίσω.

Εικόνες, σταθεροποιημένη δόνηση είμαστε.

Αυτό που προσλαμβάνουμε από την παγκόσμια πληροφορία είναι ανύπαρκτο σε σχέση με το μέγεθος των πραγμάτων!

Το νόημα δεν είναι στο να ζητάς θεούς, αλλά στο να κατανοήσεις τι συμβαίνει και πού συμβαίνει.

Αυτό το σύμπαν είναι εδώ γιατί ο άνθρωπος είναι εδώ, έως ότου το εδώ γίνει παντού!

Δεν συμβαίνει τίποτα πουθενά!

Αν αφεθείς στην απόλαυση της στιγμής αυτού που ζεις, μπορεί για μια στιγμή να προχωρήσεις έξω από τη νοημοσύνη.

Η σκέψη είναι όπως ένα μωρό. Όσο μεγαλώνει, γίνεται πιο έξυπνη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι πιο ελεύθερη.

Οι φυσικές μας δυνατότητες είναι κβαντικές. Ο πολιτισμός μας έχει περιορίσει.

Δεν ξέρουμε τίποτα για τις δυνάμεις πέρα από το νου. Παρ’ όλα αυτά ο νους απορροφά ένα μέρος δυνάμεων που δεν γνωρίζουμε και τις εκφράζει ως μουσική, τέχνες, ανακαλύψεις κ.λπ.

Ο νους είναι μέρος του συνόλου της κβαντικότητας. Όντα που λειτούργησαν κβαντικά, όπως ο Χριστός, ο Βούδας κ.ά. μπόλιασαν την ανθρωπότητα.

Ενώ εξαρχής ήταν όλες οι κβαντικές δυνατότητες ανοιχτές, μπήκαμε στο κανάλι του πολιτισμού μόνο μέσα από τη γλώσσα!

Υπάρχουν περιοχές μέσα στον άνθρωπο εντελώς ανεξερεύνητες.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει φανταστεί πώς είναι η ευτυχία του! Αυτό θα συναντήσει και «μετά», γιατί το έχει ήδη φτιάξει εδώ.

Είσαι ένα παλλόμενο κύμα ενέργειας, το οποίο εξατομικεύεται σε σύμπαντα, μορφές και ανθρώπους, «κλειδώνει» και προετοιμάζει σύμπαντα για το παρελθόν το παρόν και το μέλλον, ώστε να βρίσκεται κάθε φορά σε διαφορετικά επίπεδα με διαφορετικούς τρόπους.

Ζεις το προσωπικό σου παραμύθι!

Τη δυνατότητά σου, που την αφήνεις απέξω πριν παγιδευτείς στην πραγματικότητα που επιλέγεις για να ζήσεις ως άνθρωπος, την ονομάζεις Θεό! Είναι η φυσική σου δυνατότητα «πριν».

Όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος -επειδή είμαστε ένα-, είναι σαν να πεθαίνει ένα κύτταρο ενός οργανισμού. Δεν χάνεται ούτε η συνείδησή του ούτε η ύπαρξή του!

Η εξατομικευμένη οντότητα αναπαράγεται!

Το όλον εσύ είσαι.

Ο Θεός σου συμβαίνει όπως ο έρωτας. Ένας ερωτευμένος δεν ασχολείται με το να εξαθλιώνει τον Θεό στη λογική του!


by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus