ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΝΟΥ ΣΑΣ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ



Η δημιουργία μιας Κατευθυντήριας Δήλωσης  καθώς και η συνεχής επανάληψή της, μας εγγυάται την δημιουργία μιας νέας συνήθειας και την δημιουργία καινούργιου εαυτού όπως ακριβώς εμείς θέλουμε να είναι. Με αυτό τον τρόπο αλλάζει η προσωπική αυτοεικόνα.

Η αυτοεικόνα καθορίζει όλες τις λειτουργίες του υποσυνείδητου νου γιατί λειτουργεί μέσα μας ως αυτοεπαληθευόμενη προφητεία.

Δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι στη ζωή μας εάν αυτό δεν είναι συμβατό με την αυτοεικόνα μας. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι σημαντικό να δούμε πρώτα μέσα μας αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Να το δούμε σαν  ένα γεγονός που έχει ήδη γίνει. Με την συνεχή επανάληψη αυτό γίνεται μέρος της εσωτερικής αυτοεικόνας. Αυτό ενεργοποιεί την ευφυΐα του υποσυνείδητου νου και το απεριόριστο δυναμικό που υπάρχει μέσα μας. Έτσι πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες μας για επιτυχία.

Το να γνωρίζει κανείς την τεχνική της δημιουργίας των Κατευθυντήριων Δηλώσεων είναι το κλειδί για την δημιουργία της αυτοεικόνας που επιθυμεί. Της αυτοεικόνας που παράγει ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

Κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε την Κατευθυντήρια Δήλωση μας, δίνουμε μια ξεκάθαρη κατεύθυνση προς όλες της υποσυνείδητες λειτουργίες του νου  αναφορικά με την πορεία που εμείς θέλουμε. Ο υποσυνείδητος νους μεταφράζει τις έννοιες των δηλώσεών μας σε εικόνες και σταδιακά τις αφομοιώνει κάνοντας τες μέρος της πραγματικότητάς μας. 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: 

1-    ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Νιώθω υπερήφανος γιατί τώρα δεν είμαι καπνιστής. Νιώθω δυνατός, υγιής και με περισσότερη ενέργεια. Τώρα ξέρω πως θα ζήσω περισσότερο και θα απολαμβάνω μια πιο ποιοτική ζωή.
Επαναλαμβάνω: ΕΓΩ ΕΛΕΓΧΩ ΤΗΣ  ΖΩΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ. Νιώθω ένα με τον πραγματικό εαυτό μου, ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ. Επαναλαμβάνω καθημερινά τη δήλωσή μου.  

2-    ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ
Είμαι καλός στο να θυμάμαι ονόματα. Κάθε φορά που θυμάμαι ένα καινούργιο όνομα νιώθω θαυμάσια. Αυτό κάνει και τους άλλους να νιώθουν όμορφα. Αυτό είναι καλό και για την δουλειά μου.
Όταν συναντώ ένα καινούργιο άτομο πάντα επαναλαμβάνω το όνομά του. Το συλλαβίζω μέσα μου και κάνω  μια σύνδεση με αυτό. Στη συνέχεια το γράφω. Είμαι πάρα πολύ καλός στο να θυμάμαι ονόματα.

3-    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΧΡΕΗ  Είμαι ελεύθερος από χρέη. Δεν πληρώνω τόκο. Δεν έχω δάνεια. Δεν έχω χρηματοδοτήσεις ούτε χρεωμένες κάρτες. Είμαι οικονομικά ελεύθερος.  Αποταμιεύω το δέκα τοις εκατό των εισοδημάτων μου. Πληρώνω μετρητά όταν αγοράζω. Ρυθμίζω τα οικονομικά μου και ξοδεύω λιγότερα από αυτά που εισπράττω. Δίνω το υπόλοιπο στην εξόφληση  των χρεών μου. Δυναμικά ψάχνω για ευκαιρίες που θα μου αυξήσουν τα εισοδήματά μου. Προσφέρω το επιπλέον εισόδημά μου για την εξόφληση των χρεών μου.   Είμαι οικονομικά ανεξάρτητος.

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ

Έχουν γραφτεί αμέτρητοι τόμοι για τις θαυμαστές δυνατότητες του υποσυνείδητου νου.

Στη λειτουργία του ο υποσυνείδητος νους κατευθύνει συνεχώς όλες του τις λειτουργίες προς την κατεύθυνση που του δείχνουν οι εικόνες των σκέψεων και λέξεων του συνειδητού νου.
Όλες μας οι σκέψεις και οι λόγοι γίνονται αποδεκτοί από τον υποσυνείδητο νου ως κατευθύνσεις ή διαταγές που πρέπει να εκτελέσει.  Έτσι λοιπόν εμείς καθορίζοντας ξεκάθαρα αυτά που θέλουμε, δίνουμε συγκεκριμένη κατεύθυνση στην πανσοφία του υποσυνείδητου νου για να μας οδηγήσει στην επιτυχία.

Έχοντας ήδη ορίσει τους στόχους μας, το επόμενο βήμα είναι ένα καλά μελετημένο σχέδιο δράσης.

Έχουμε ήδη προσδιορίσει τρεις οικογενειακούς, τρεις προσωπικούς  και τρεις επαγγελματικούς στόχους. Έχουμε επίσης γράψει πως φανταζόμαστε την ζωή μας σε κάποιο χρόνο μπροστά όταν οι στόχοι μας έχουν υλοποιηθεί.
Πώς νιώθουμε τώρα που έχουμε πετύχει τους  στόχους  μας;
Ποια είναι τώρα η ποιότητα της ζωής μας;
Με αυτό τον τρόπο δίνουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις στις υποσυνείδητες λειτουργίες του νου. Και κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε τις εικόνες των στόχων μας αυτές ενισχύονται ως καταγραφές στον υποσυνείδητο νου.

Στο βιβλίο του «With Winning in Mind» o Lanny Bassham χρυσός Ολυμπιονίκης στο Μοντρεάλ του Καναδά 1976, και πολλές φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην σκοποβολή, λέει χαρακτηριστικά ότι για να γίνει κάποιος παγκόσμιος πρωταθλητής  χρειάζεται δύο πράγματα:
Πρώτον, να μπορεί να έχει καλή τεχνική κατάρτιση σε αυτό που θέλει να επιτύχει, και να μπορεί να το εκτελεί τέλεια νοητικά. Και δεύτερον, να επαναλαμβάνει συνεχώς το πρώτο!

Σ΄ αυτό το βιβλίο ο Lanny Bassham αναφέρεται επανειλημμένα στην σπουδαιότητα της νοητικής επανάληψης του στόχου.  Σε οποιοδήποτε τομέα και εάν προσπαθούμε να πετύχουμε. Όπως ο ίδιος αναφέρει, αυτός που κάνει όλη τη δουλειά προς την επιτυχία είναι η ευφυΐα του υποσυνείδητου νου. Οι νοητικές επαναλήψεις, όπως τις ονομάζει, είναι ίσως ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να εκπαιδεύσει κανείς το υποσυνείδητό του.

ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, είμαστε όλοι το αποτέλεσμα των σκέψεων, των εμπειριών και των γνώσεων μας.
Όλο αυτό το σύνολο σκέψεων, εμπειριών και γνώσεων υπάρχει καταγραμμένο σε αυτό που γνωρίζουμε ως υποσυνείδητο.
Ο νους στη λειτουργία του, για να μπορεί να εργάζεται και να παράγει αποτελέσματα, θα πρέπει να αντλεί γνώσεις, δεδομένα και στοιχεία που  του επιτρέπουν να είναι αποτελεσματικός  σε αυτά που κάνει.

Τα αρχεία από τα οποία ο συνειδητός νους αντλεί όλα του τα δεδομένα είναι το υποσυνείδητο. ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. Σε αυτόν υπάρχουν καταγραμμένες όλες μας οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι πεποιθήσεις.

Εάν θέλουμε να αλλάξει κάτι στη ζωή μας, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το πρόγραμμα που είναι μέσα μας. Να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τις συνήθειες μας. Ένας καινούργιος τρόπος σκέψης καθώς και αλλαγή εκείνων των προγραμμάτων επάνω στα οποία συγκεντρωνόμαστε, θα προκαλέσει τις ανάλογες αλλαγές στη ζωή και το περιβάλλον μας.

Οι συνήθειες είναι προγράμματα βαθιά ριζωμένα στον υποσυνείδητο νου που απλώς εκτελούνται.

Όταν σκεφτόμαστε, ή μιλάμε και γενικώς όποτε επιτρέπουμε να περάσει κάτι στον υποσυνείδητο  νου μας, αυτός το δέχεται ως διαταγή και αρχίζει να εργάζεται για την υλοποίηση του.
Γιατί η φύση του υποσυνείδητου νου είναι να δέχεται και να εκτελεί προγράμματα. Έχοντας λοιπόν αυτό σαν δεδομένο, να δίνουμε στον υποσυνείδητο νου όσο περισσότερα θετικά μηνύματα μπορούμε έτσι ώστε να μπορεί να εργάζεται πάνω στις συγκεκριμένες επιλογές και τους στόχους μας.

Αν, λόγου χάριν, αρχίσουμε να επαναλαμβάνουμε συνεχώς την σκέψη πως τώρα μαθαίνουμε εύκολα και γρήγορα, ο υποσυνείδητος νους θα λειτουργήσει ανάλογα προκειμένου  να επαληθεύει αυτή μας την σκέψη. Το αποτέλεσμα θα είναι η συνεχής βελτίωση μας στο να μαθαίνουμε γρήγορα και εύκολα.

Ο υποσυνείδητος νους ως λειτουργία δεν έχει δική του λογική. Διαθέτει τεράστια ευφυΐα στο να μας υπηρετεί, εργαζόμενος συνεχώς για να επαληθεύει αυτά με τα οποία τον τροφοδοτούμε εμείς.

Θα μάθουμε τρόπους προγραμματισμού του υποσυνείδητου νου για να μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικότεροι στην επίτευξη των στόχων μας.
Η καταγραφή των στόχων, η επανάληψη, ο οραματισμός, η ύπνωση, ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός, οι λέξεις που χρησιμοποιούμε, η προσευχή, η φαντασία, οι γνώσεις, είναι μερικοί μόνο τρόποι που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να εγκαταστήσει καινούργια προγράμματα στον υποσυνείδητο νου.

Θα εξετάσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε πολλές από αυτές τις μεθόδους. Σκοπός και στόχος μας είναι πάντοτε το τελικό αποτέλεσμα.

Από έρευνες που έγιναν, φαίνεται ότι μόνο το 3% των ανθρώπων  σήμερα έχουν ξεκάθαρους στόχους. Μόνο αυτό το μικρό ποσοστό έχει καταγραμμένους και συγκεκριμένους στόχους του. Και οι ίδιες έρευνες δείχνουν ότι αυτό το  3% των ανθρώπων που έχουν καταγραμμένους συγκεκριμένους στόχους, έχουν συνολικά τα περισσότερα αποτελέσματα και επιτυχίες από όσες όλοι οι άλλοι άνθρωποι μαζί.

Ο υποσυνείδητος νους, καθαρά σε ενεργειακό επίπεδο, είναι άμεσα συνδεδεμένος  με αυτό που ο Κάρλ Γιουνγκ έχει ονομάσει συλλογικό ασυνείδητο . Δηλαδή ο νους δέχεται και ανταλλάσσει συνεχώς δεδομένα από αυτή την τεράστια τράπεζα «Τράπεζα Πληροφοριών». Αυτή η αόρατη ενεργειακή σύνδεση μας με τον συλλογικό νου, αυξάνει αφάνταστα τις δυνατότητές μας. Γιατί αυτό σημαίνει πως μπορούμε να δεχόμαστε βοήθεια από πολύ περισσότερες πηγές από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.
 
Σε καθαρά υποσυνείδητο επίπεδο είμαστε πομποί και δέκτες όλων όσων συμβαίνουν παντού. Έστω και αν συνειδητά δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε. Ίσως να είναι και αυτό μια εξήγηση των απίθανων συμπτώσεων που συμβαίνουν γύρω μας.

Να κάνουμε τρόπο σκέψης μας και τρόπο ζωής μας το να μάθουμε να σκεφτόμαστε μόνον αυτά που θέλουμε. Να βρίσκουμε λύσεις σε αυτά που μας απασχολούν. Να συγκεντρωνόμαστε σε αυτά που κάνουν την ποιότητα της ζωής μας καλύτερη. Γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται αυτά που δεν θέλουν και όχι αυτά που θέλουν.

Η φύση της σκέψης είναι ηλεκτρομαγνητική. Ως εκπομπή ενέργειας που είναι έλκει προς το μέρος της ενέργεια που έχει την ίδια κραδασμική συχνότητα με αυτήν. Γι’ αυτό όταν σκεφτόμαστε αυτά που δεν θέλουμε, αυτό που κάνουμε είναι να προγραμματίζουμε και να οδηγούμε το νου μας στην υλοποίηση αυτών που δεν θέλουμε.  Το σωστό είναι να σκεφτόμαστε και να προγραμματίζουμε μόνον αυτά που θέλουμε!

Θετική σκέψη λοιπόν, προγραμματισμό και επίτευξη των στόχων μας.

ΜΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-ΕΑΥΤΟ !!!

ΑΥΤΟΕΙΚΟΝΑ

Ας αρχίσουμε την εργασία μας για το κτίσιμο της αυτοεικόνας.
Η αυτοεικόνα, είναι το σύνολο των συνηθειών και της συμπεριφοράς μας. Η συμπεριφορά καθορίζει το αν θα αισθανόμαστε θετικά ή αρνητικά για κάτι.
Οι συνήθειες καθορίζουν το πώς ενεργούμε. 

Για να έχουμε αλλαγή της αυτοεικόνας θα πρέπει πρώτα να το θελήσουμε.
...να είμαστε έτοιμοι για την αλλαγή
...να ξέρουμε ποιες συνήθειες μας πρέπει να αλλάξουν
...να κτίσουμε μια καινούργια αυτοεικόνα που να είναι αντίθετη με την προηγούμενη
...να ανταλλάξουμε την παλιά με την καινούργια αυτοεικόνα.

ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, είναι το πιο δυνατό εργαλείο για την αλλαγή της αυτοεικόνας.
Η κατευθυντήρια δήλωση μπορεί να είναι μια μικρή παράγραφος γραμμένη στο πρώτο πρόσωπο η οποία να περιγράφει την αλλαγή που θέλουμε να πετύχουμε, καθώς και τα οφέλη από αυτή την αλλαγή, το σχέδιο δράσης μας και τις συνήθειες που θα πρέπει να αλλάξουν.

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ.

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ

Πρώτο βήμα: Καθορίστε τον στόχο σας. Παράδειγμα: «Είμαι στο ιδανικό μου βάρος τώρα και για πάντα».

Δεύτερο βήμα: Αναφέρετε ποια θα είναι τα οφέλη από την επίτευξη του στόχου σας. Παράδειγμα: «Έχω υπέροχη εμφάνιση και ξεχειλίζω από υγεία».

Τρίτο βήμα: Αποφασίστε για το πλάνο που θα ακολουθήσετε προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας. Παράδειγμα: «Θα τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά, θα οραματίζομαι το ιδανικό μου σώμα, θα τρώω μόνο στα γεύματα και ποτέ στα ενδιάμεσα».

Τέταρτο βήμα: Για πόσο καιρό θα κάνετε τη δήλωσή σας;
ΔΗΛΩΣΗ: Είμαι στο ιδανικό μου βάρος τώρα και για πάντα. Είμαι υπερήφανος για την υπέροχη εμφάνισή μου και ξεχειλίζω από υγεία. Τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά, οραματίζομαι τον ιδανικό μου εαυτό και τρώω μόνο στα κύρια γεύματα. Ποτέ στα ενδιάμεσα. Επαναλαμβάνω τη δήλωσή μου συνεχώς μέχρι την επίτευξη του στόχου μου.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ:


Γράψτε δύο πράγματα που θέλετε να αλλάξετε στην αυτοεικόνα σας

1: .......................................................................


2: .......................................................................


Για την πρώτη αλλαγή που θέλετε να κάνετε :

1- Καθορίστε το αποτέλεσμα που θέλετε: 

.......................................................................

2-Τα οφέλη που θα έχετε από αυτό το αποτέλεσμα:

.......................................................................

3- Ποιο πλάνο θα ακολουθήσετε;  

.......................................................................

4- Για πόσο καιρό θα κάνετε τη δήλωση;  

.......................................................................

Για την δεύτερη αλλαγή που θέλετε να κάνετε:

1- Καθορίστε το αποτέλεσμα που θέλετε:

.......................................................................

2- Τα οφέλη που θα έχετε από αυτό το αποτέλεσμα :

.......................................................................

3- Το πλάνο που θα ακολουθήσετε:

.......................................................................

4- Για πόσο καιρό θα κάνετε τη δήλωση;

.......................................................................

Ακούγονται πολύ απλά όλα αυτά αλλά, πιστέψτε με, δουλεύουν!... 

by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus