Οι Μαχητές των Ονείρων ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ




ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ σημαίνει να φτάνεις στο πρωταρχικό αίτιο κάθε εκδήλωσης. Το Ταξίδι στο χρόνο είναι ένα σημαντικό όπλο.
Ανοίγουμε παράθυρα στο χρόνο και ταξιδεύουμε στο παρελθόν μας. Μπορούμε να ταξιδέψουμε στο μέλλον; Η απόλυτη γνώση του παρελθόντος και του παρόντος δημιουργεί το μέλλον. 

Αν δεχτούμε τη γνωστή θεωρία των παράλληλων κόσμων, τότε η συνείδησή μας έλκεται και συντονίζεται μόνο με έναν από αυτούς. Με ποιο παράλληλο κόσμο θα συντονιστεί εξαρτάται από τον παράλληλο κόσμο με τον οποίο ήταν και είναι συντονισμένη. Αυτός βέβαια ο συντονισμός συμβαίνει όταν η συνείδησή μας είναι σε εγρήγορση.

Τι γίνεται όμως όταν η συνείδησή μας δεν είναι σε εγρήγορση;
 

Τότε βγαίνουμε εκτός χρόνου σε μια περιοχή του... "αιώνιου ποτέ". Όταν είμαστε κουρασμένοι, όταν είμαστε αφηρημένοι, όταν αντί να βιώνουμε και να παρατηρούμε, κρίνουμε, τότε ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, γιατί δεν υπάρχουμε στον παρόντα χρόνο. Αυτή είναι η χώρα του "αιώνιου ποτέ". Οι παππούδες μας την λέγανε "ΛΗΘΗ". Το γλυκό στάσιμο νερό της λήθης έχει τη θερμοκρασία του σώματος, είναι χλιαρό όπως χλιαρή κάνει τη συνείδησή μας αποκόπτοντας μας από το "αιώνιο τώρα".

Το ίδιο συμβαίνει κι όταν κοιμόμαστε; ΟΧΙ. Όταν κοιμόμαστε έχουμε την δυνατότητα να δραπετεύσουμε από την βαρύτητα της ύλης και του χρόνου. Τη θέση του συνειδητού, όταν αυτό είναι ενεργό, παίρνει το υπερσυνείδητο. Το συνειδητό κάνει χρήση της γνώσης που κατέχει ο εγκέφαλός μας.
 Το υπερσυνείδητο κάνει χρήση της γνώσης των κυττάρων μας.

Όταν -σύμφωνα με τον Πλάτωνα- η ψυχή ενώνεται με το σώμα, τότε η ψυχή γράφει στον πυρήνα των κυττάρων μας τη γνώση που έχει από όλες τις προηγούμενες ζωές. Γιατί νομίζετε ότι γίνεται τόσος αγώνας να αποκρυπτογραφηθεί το DNA; Δεν είναι μόνο τα σωματικά γενετικά χαρακτηριστικά, αλλά και τα ψυχικά καθώς και οι ψυχικές μνήμες η αξία των οποίων είναι ανυπολόγιστη.
 

Το υπερσυνείδητο έχει πρόσβαση σε όλες αυτές τις μνήμες αλλά και κατανόηση του αιθέρα και ξυπνάει από το συνειδητό με το οποίο έχει συνάψεις όταν βρισκόμαστε στην κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου.
 Στο "μαγικό" στάδιο μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, το συνειδητό και το υπερσυνείδητο ταυτίζονται, και τότε όλα μπορούν να συμβούν όταν το συνειδητό αρχίζει να ανοίγει τις ψυχικές μνήμες του υπερσυνείδητου. 

 Όταν  βρισκόμαστε μεταξύ ξύπνιου και ύπνου (δηλαδή από τον ξύπνιο πηγαίνουμε στον ύπνο) το συνειδητό ταυτίζεται με το υπερσυνείδητο το οποίο παίρνει τον έλεγχο κι ως πιο σοφό μπορεί να διατηρήσει την επικοινωνία του με το συνειδητό όχι για μια στιγμή αλλά για... ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ. Είναι αυτό που αποκαλούν "συνειδητό ονείρεμα". Οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται, μεγαλώνουν, γερνάνε και πεθαίνουν χωρίς ποτέ να βιώσουν μια τέτοια εμπειρία. Στο συνειδητό ονείρεμα οι γνώσεις της ψυχής είναι πλέον προσβάσιμες στον εγκεφαλικό νου. Καλούμαστε λοιπόν να γίνουμε Μαχητές των Ονείρων που πολεμάνε για τη γνώση του εαυτού τους και του σύμπαντος και στην προσπάθειά μας αυτή, συνειδητοποιούμε  πως όταν κοιμόμαστε είμαστε ξύπνιοι, κι όταν είμαστε ξύπνιοι τότε πραγματικά κοιμόμαστε. 

Ένα σοκ μας διαπερνά όταν συνειδητοποιούμε ότι η "άλλη όχθη του ποταμού" δεν είναι 
 απέναντί μας αλλά εδώ που πατάμε, και ότι τα όνειρα μας τελικά είναι πιο πραγματικά από αυτό που πιστεύαμε ως πραγματικότητα. Κι όταν μαθαίνουμε να αποκρυπτογραφούμε τα σύμβολα των ονείρων μας, τότε μυούμαστε στα μυστικά του σύμπαντος. Και η δυνατότητα που μερικές φορές έχουμε να επεμβαίνουμε και να αλλάζουμε τα όνειρά μας, μάς διδάσκει ότι με την δύναμη της προβαλλόμενης φαντασίας μας μπορούμε να αλλάξουμε όλη μας τη ζωή. 

Κι όταν το υπερσυνείδητο και το συνειδητό ενώνονται μεταξύ τους ζούμε στο αιώνιο τώρα, και τότε ταξιδεύουμε και στο παρελθόν αλλά και στο κοντινό μέλλον (αυτό άλλωστε είναι τα προφητικά όνειρα). Επίσης συνδεόμαστε με τις μνήμες των προγόνων μας και τότε αντλούμε ανώτερες γνώσεις και κριτήρια αξιολόγησης.

Μάθετε λοιπόν να κοιμόσαστε. Μάθετε να ονειρεύεστε. Μάθετε να ζείτε.
 

Ο ύπνος δεν είναι χαμένος χρόνος της συνείδησης. Είναι υπερ-χρόνος της υπερσυνείδησης. Είναι το ραντεβού με τη ψυχή μας. Γι’ αυτό όταν πηγαίνετε για ύπνο να το κάνετε με χαρά σαν να πηγαίνετε να συναντήσετε τον πιο αγαπητό σας φίλο, να το κάνετε με πνευματική εγρήγορση και ερωτήματα σαν να πηγαίνετε να συμβουλευτείτε τον πιο σοφό διδάσκαλο, να το κάνετε με τον έρωτα που έχει ο αναζητητής για να έρθει σε επαφή με τα μυστήρια της μαγευτικής ομορφιάς του σύμπαντος.

Κι όπως μας λέει ο Ορφέας:
 

Κικλήσκω σε, μάκαρ, τανυσίπτερε, ούλε Όνειρε
άγγελε μελλόντων, θνητοίς χρησμωδέ μέγιστε...

Καλή σας ΗΜΕΡΑ ... 
Γενναίοι Μαχητές των Ονείρων...
Κυνηγοί του αιώνιου Τώρα...


by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus