ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ

Δεν υπάρχει τίποτα από την φύση του κακό στην Δημιουργία
Καθένας εκπληρώνει το καθήκον του μόνον όταν προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους του και διευρύνει την δράση του μέσα στο σύνολο.

Μπορείς να ανάψεις άπειρες φλόγες από μία και μόνη φλόγα χωρίς η λάμψη της να μειωθεί ούτε κατ’ ελάχιστο. Το ίδιο γίνεται και με την Αγάπη.

Όταν ακτινοβολεί το φως της Αγάπης, φανερώνεται ο Θεός. 

Ο άνθρωπος οφείλει να βλέπει τους πάντες και τα πάντα με την ίδια θετική διάθεση που έχει για τους δικούς του. Να θεωρεί όλα τα πλάσματα ισάξια με εκείνον και να νιώθει για αυτά την ίδια αγάπη και εμπιστοσύνη που έχει για τον εαυτό του. Δεν υπάρχει τίποτα, μα τίποτα, από την φύση του κακό στην Δημιουργία. Μόνον η ελαττωματική όραση αποδίδει αλλού «καλή» και αλλού «κακή» φύση.

Όπως ο χρυσός και το ασήμι βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της γης, το μαργαριτάρι και το κοράλλι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το ίδιο και η ηρεμία και η χαρά βρίσκονται κρυμμένες κάτω από τις επιφανειακές δραστηριότητες του νου. Ο άνθρωπος που επιθυμεί να αποκτήσει αυτόν τον κρυμμένο θησαυρό, πρέπει να στρέψει τον νου του προς τον εσωτερικό εαυτό για να εκδηλωθεί η γεμάτη αγάπη φύση του.


by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus

Tags: