Η ΓΝΩΣΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ


Η σταθερότητα, η θετικότητα του χαρακτήρα που συμπλέει με το θεϊκό θέλημα καθώς ο άνθρωπος γνωρίζει και δεν διαφοροποιείται από αυτό,  του επιτρέπουν να προχωρά παρά τα εμπόδια που του επιφυ-λάσσει η καθημερινότητα.
 Η γνώση από μόνη της δεν οδηγεί στην Τελείωση.
Ο χαρακτήρας του καλού δημιουργείται με την Γνώση και στηρίζεται στο σκαλί της Αγάπης καθώς ο άνθρωπος προχωρά μέσα από την θέληση της φανέρωσης της πραγμάτωσής Του.
Πολλοί πιστεύουν στην ανωτερότητα της ανθρώπινης φυλής. Αν εξετάσουμε όμως ένα καρποφόρο δένδρο, θα βρούμε στοιχεία που δύσκολα συναντά κανείς στους ανθρώπους. Το δένδρο αφήνεται στο Έλεος του Θεού, των ανθρώπων, των ζώων. Όποια μεταχείριση και αν του επιφυλάσσουν, δεν αντιδρά, παραδίδοντας με ανιδιοτέλεια σε όλους το οξυγόνο, το τόσο πολύτιμο για την ζωή, καθώς και την σκιά του για την ανάπαυση τόσων και τόσων μορφών ζωής χωρίς να τις ξεχωρίζει, όπως δεν ξεχωρίζει ούτε τους ανθρώπους σε καλούς ή κακούς, ή ανάλογα με την φυλή, την θρησκεία ή την γλώσσα τους, Προσφέρει τον καρπό του ως τροφή για όλους όπως και το άρωμα των ανθών του. Ζει σε συνεχή προσφορά καλύπτοντας λάθη και ατέλειες άλλων, προσφέροντας ακόμη και το ίδιο του το σώμα για την ζωή άλλων. Ξύλο γίνεται για την φωτιά σου…
Να θυμάσαι να τιμάς όλα αυτά που τόσο ανιδιοτελώς σου προσφέρονται.
Είναι ο χρυσός, η σμύρνα και το λιβάνι της Διαθήκης της Ζωής.
Να ομοιάσεις με αυτή την «κατώτερη» μορφή ζωής!
Σκέψου τον εαυτό σου, τι είναι, τι κάνει, τι προσφέρει και πώς κινείται ως προς την Διαθήκη αυτή της Ζωής.
Διδάξου, "ανώτερη Διάνοια"!
Κοίταξε τον πλανήτη πώς τον κατάντησες.
Διδάξου, για να αναπτύξεις τον εσωτερικό Πολιτισμό σου,
Άπιστο δεν μπορείς να ονομάσεις εκείνον που δεν πιστεύει στην θρησκεία ή την αλήθεια σου. Πολλοί θρησκευόμενοι τηρούν κατά γράμμα την επιταγή των Γραφών και όχι κατά πνεύμα. Άπιστος, στην ουσία του πνεύματος, είναι αυτός που βρίσκεται σε άγνοια ως προς την συνειδητότητα της γνώσης του εαυτού του. Αυτό που πραγματικά είναι απιστία, είναι η ατέλεια και η μη προσπάθεια της κατανόησης του διπλανού ως αδελφού, ο οποίος μέσα από τα δικά του δεδομένα ανηφορίζει τον Δρόμο της Γνώσης.
Μην καταφέρεστε εναντίον των άλλων που ακολουθούν τον δικό τους δρόμο.
Αν θέλετε να σκοτώσετε τους άπιστους, ξεριζώστε έως θανάτου τα ζιζάνια της αγνωσίας, της απιστίας και της εξωτερικότητας, και τότε σίγουρα θα κατανοήσετε την ενότητα όλων, αλλά και την πολύπλευρη Αλήθεια του Θεού.
 Μην γίνεστε οπαδοί αλλά εκφραστές της Αγάπης. Οπαδός σημαίνει δέσμιος. Γίνετε, εάν θέλετε να ονομάζεστε έτσι, οπαδοί που εκφράζουν την Αλήθεια με την σταθερότητα της Πίστης. Αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να πνίγεις στο αίμα τους άπιστους ή τους μη ακολουθούντες την δική σου αλήθεια.
Να αποδέχεσαι και να κατανοείς την αναγκαιότητα πολλών διαφορετικών τρόπων.
Η αληθινή Θρησκεία οδηγεί στην Αλήθεια.
Η Αλήθεια οδηγεί στη Γνώση.
Η Γνώση οδηγεί στην Ελευθερία.
Η Ελευθερία οδηγεί στον Θεό.
Ο Θεός οδηγεί στην Αγάπη.
Η Αγάπη οδηγεί στην ανιδιοτελή Υπηρεσία.
Η Υπηρεσία οδηγεί στην Θρησκεία.

by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus

Tags: