Η ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ

Ο άνθρωπος στην καθημερινότητα του δημιουργεί τις περισσότερες φορές αρνητικότητα. Οι καθημερινές σκέψεις και πράξεις   δίνουν ζωή σε σκεπτομορφές οι οποίες συνήθως είναι αρνητικές και επιζητούν τα πρωτεία, κατέχοντας θέση και ρόλο σημαντικό μέσα του, αναλόγως της ιδιοσυγκρασίας της προσωπικότητάς του.  Αρχίζουν να τον κατατρέχουν   ωθώντας τον σε θέσεις και πράξεις,  oι οποίες δεν εκφράζουν την θειότητα που η ανθρώπινη φύση φέρει.
Η Αγάπη, η Διάκριση, η Θετικότητα είναι σαφώς το αντίδοτο για όλα αυτά που τόσο ταλαιπωρούν τον άνθρωπο.
Πώς; 
Με αγάπη για όλους και για όλα!
Η θετική σκέψη και η εκδηλωμένη αγάπη σε κάθε βήμα οδηγούν στην τελειότητα. Μην αφήνετε τον νου σας σε σκέψεις και πράξεις οι οποίες δεν εκφράζουν την θειότητα που φέρετε αιώνια μέσα σας. Να τον καθοδηγείτε στην έκφραση της Αγάπης, της Προσφοράς, της Κατανόησης, της Συμπάθειας.
 Ο τρόπος για να τον κερδίσετε δεν είναι άλλος από την επανάληψη του ονόματος του Θεού στον οποίο πιστεύετε.
Αγκαλιάστε τους ανθρώπους όπου κι αν αυτοί πιστεύουν, σε οποιοδήποτε δρόμο κι αν βρίσκονται. Μην τους κρίνετε ό,τι κι αν κάνουν στο τώρα, αλλά η σκέψη σας ας τους δει με θετικότητα στο μέλλον.  Πώς θα μπορούσαν να είναι; Τι όμορφο θα μπορούσαν να κάνουν; Τι δυνατότητες έχουν;
Την μοναδικότητά τους ως πλάσματα και εικόνες Θεού.
Αφαιρέστε από το νου σας τις αρνητικές, διαβρωτικές σκέψεις που ταράζουν τον νου και την καρδιά. Έχετε το νου στραμμένο στο Φως, στην Αγάπη, στον Θεό.
Βοηθείστε χωρίς να περιορίζεστε μέσα σε θέσεις και «ετικέτες».  
Αφήστε τον νου να ενωθεί με την καρδιά σας ώστε να αυξηθεί η Αγάπη προς όφελος της ανθρωπότητας.
Θέσεις, σκέψεις, πράξεις που καταδυναστεύουν τον άνθρωπο δεν είναι παρά αρνητικές. Μην τις ακολουθείτε λοιπόν! Το μόνο που κάνουν είναι να  προκαλούν εκδηλώσεις έξω από την αληθινή σας φύση.  Αυτό με βεβαιότητα σας απομακρύνει από την δικαίωση της ύπαρξης σας,  και τον ουσιαστικό σκοπό της Ζωής.
Ο νους και όχι η υπέρλογη θεϊκή Αγάπη επιζητά να μας υποδουλώσει μέσα από την γνώση που μας προσφέρει. Γι' αυτό να έχετε την πολυπόθητη διάκριση ώστε να αντιλαμβάνεστε την διαφορά του άλογου και άσκοπου από το χρηστό και λογικό.
Να αξιολογείτε τα πράγματα του κόσμου όπως ακριβώς τους αξίζουν.
Μην προσκολλάστε, μην περιορίζεστε. Αγαπήστε απέραντα!
Η Αγάπη σας μεταμορφώνει σε διαχρονικά Πρόσωπα. Γιατί η Αλήθεια και η Αγάπη είναι διαχρονικές.
Πολλοί άνθρωποι στην προσπάθεια της πνευματικής ανόδου έντυσαν το φως με λόγια. Τα λόγια όμως δεν μπορούν να εκφράσουν το μεγαλείο της Αγάπης του Θεού! Γι' αυτό τα λόγια ας γίνουν πράξεις, και το πρώτο βήμα ας είναι μέσα στον ίδιο σας τον εαυτό.
Αν η βιωματική άνοιξη της Αγάπης δεν σε επισκεφτεί, πώς μπορείς να μιλάς γι’ αυτήν!
Ο νους επιζητεί παιχνίδια και σε οδηγεί στα λαμπερά αλλά χωρίς νόημα μονοπάτια του. Θυμήσου όμως πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός!
Μα η Αληθινή Αγάπη συνήθως δεν εκτιμάται και η ανιδιοτέλεια στο δρόμο των ανθρώπων απορρίπτεται.
Η βιωματική άνοιξη είναι ο δρόμος που αγκαλιάζει και συγκολλά όλα τα σκαλοπάτια της εξέλιξης, αρχίζοντας από  το πρώτο και τελειώνοντας με την ολοκλήρωση της ανθρώπινης υπόστασης μέσα από την θεία Χάρη.
Η πνευματική άνοδος και ο δρόμος προς αυτήν είναι προσωπικός.  Καθένας αναλόγως με το πώς διαχειρίζεται και διαθέτει την ύπαρξη του σε όλα τα επίπεδα, (μέσα από σκέψεις, θέσεις, πράξεις, κ.λπ.) εισπράττει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα.
Εάν δεν διαπνέεστε από την σοβαρότητα που πρέπει να  ακολουθεί τα βήματα της αναζήτησης σας, το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο με αυτό που εσείς προκαλείτε.
Σύμφωνα με τον θεμελιώδη νόμο του Θεού, ό,τι σπείρεις θα θερίσεις!
Ένας άνθρωπος που εκφράζεται  με αρνητικότητα και ανισορροπία, τι νομίζετε ότι θα γευτεί; Αρνητικότητα και ανισορροπία! Όσο αυτό δεν το κατανοεί και συνεχίζει κατά τον ίδιο τρόπο, η συσσωρευμένη αρνητικότητα θα φανερωθεί, τις περισσότερες φορές, ως ασθένεια σε όλο το φάσμα της ύπαρξής του.
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Θεός τους τιμωρεί.
Μα ο Θεός είναι Αγάπη, όχι τιμωρία!
Η τιμωρία είναι επιλογή και  θέληση του ανθρώπου μέσα από την ελεύθερη βούληση του.
Να θυμάστε ότι καθετί επιστρέφει σε αυτόν που το δημιούργησε.
Γίνετε καλοί σπορείς με σπόρο καλό και θερίστε καρπούς καλούς.
Μην καταπιέζετε καμιά ψυχή, σε όποιο σώμα κι αν αυτή βρίσκεται!
Αγαπάτε τους ανθρώπους όπως είναι. Μην προσπαθείτε να τους αλλάξετε σύμφωνα με το δικό σας, υποτιθέμενο, καλό. Σπείρετε μέσα τους το σπόρο της Αγάπης και αφήστε τον να ωριμάσει στον καθένα μέσα στο δικό του χώμα ώστε να μπορέσει να αποδώσει τους καλύτερους καρπούς.
Κάθε προσωπικότητα αρέσκεται, όπως είναι φυσικό, σε ένα τρόπο ζωής, έκφρασης, διατροφής, κ.λπ.  ανάλογο  με τον χρόνο και τον τόπο όπου αυτή ζει. Οι προσωπικές όμως αρέσκειες και απαρέσκειες του ενός συνήθως βρίσκονται σε αντίθεση και αντιγνωμία με των άλλων.
 Γι' αυτό ας μην κάνουμε το λάθος να καταπιέζουμε τους άλλους και να τους υποχρεώνουμε να αποδέχονται τις προσωπικές μας αρχές, ακόμα και αν είναι πνευματικές.
 Ο διαχρονικός λόγος του Θεού είναι o πραγματικός Σπόρος που σπάρθηκε στις καρδιές όλων. Η ωρίμανσή του ζητείται από την ίδια την καρδιά που στα Άγια των Αγίων της διαφυλάσσει την ουσία της θείας Ζωής. Και τότε τα σύνορα πέφτουν και η Αγάπη παρουσιάζει τον θείο, άγιο εαυτό της μέσα από το σκήνωμα που φόρεσε.
Ο άνθρωπος για την συντήρησή του πρέπει να τρέφεται. Όμως  τροφή δεν είναι μόνο αυτά που λαμβάνει από το στόμα, αλλά και από τα μάτια, από τα αυτιά, από όλες τις αισθήσεις. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσα επίπεδα τροφής θα μπορούσε να κατονομάσει κανείς καθώς αναλογίζεται την πραγματική φύση της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ας μείνουμε όμως στα δύο βασικά επίπεδα και τις υποδιαιρέσεις τους: στη φυσική, δηλαδή, και την πνευματική τροφή.
Η φυσική τροφή πρέπει να είναι σε τόση ποσότητα και έτσι φτιαγμένη ώστε να μην κουράζει το σώμα και να αναλώνει την ζωτική του ενέργεια. Είναι γνωστό αυτό αφού οι περισσότεροι από εσάς το έχετε αισθανθεί, ιδιαίτερα μετά από κατανάλωση υπερβολικής και "βαριάς" τροφής (όπως είναι το κρέας, τα ψάρια, οι τηγανητές τροφές, τα  οινοπνευματώδη ποτά κ.λπ.) : δυσαρμονία σε ολόκληρο τον οργανισμό, όχι μόνο στο στομάχι, αλλά και κόπωση, σωματική και πνευματική (ανία, αρνητικές σκέψεις, έλλειψη αγάπης, φόβο, εκνευρισμό κ.λπ).
 Οι "φυσικές" αυτές επιπτώσεις προέρχονται σίγουρα από τον αφύσικο (δυσαρμονικό, εγωιστικό, χωρίς μέτρο του καλού, του αγαθού, του ωραίου, του ωφέλιμου) τρόπο επιλογής και διάθεσης του εαυτού από την προσωπικότητα.
Η τοξίνωση του οργανισμού, αποτέλεσμα της μη σωστής διατροφικής επιλογής,  επιδρά όχι μόνο στο σώμα αλλά επεκτείνεται και στην σφαίρα των ιδεών, στο πνεύμα. Στο πνεύμα όχι άμεσα αλλά έμμεσα, μη επιτρέποντας την ανύψωση των δονήσεων του σώματος ώστε το πνεύμα να αναφανεί, και σε απόλυτη ισορροπία να εκδηλώσει Αγιότητα, και, ενωμένο  με τον Πατέρα Θεό,  χαρά και ευδαιμονία.  Η έμμεση αυτή διαφοροποίηση, δημιουργεί αρνητικότητα στο σχέδιο της εξέλιξης με αποτέλεσμα την ασθένεια, τον πόνο, την θλίψη, την μη θετικότητα.
Να θυμάστε ότι ο τρόπος που φτιάχνουμε την τροφή μας είναι πολύ σημαντικός. Μαγειρέψτε με αγάπη, με ευγνωμοσύνη προς αυτό που θυσιάζεται για σας, για τη δική σας εξέλιξη. Και συγκεντρωμένοι σ' αυτήν την πράξη σκεφτείτε τι ακριβώς ζητάτε από την τροφή σας, δηλαδή, υγεία και δύναμη ώστε η Αγάπη σας να αναφανεί.
Και η τροφή μετουσιωμένη να ευεργετεί όλα τα επίπεδα της ζωής σας για να δικαιώνει αυτό που σας τίμησε με την δική του θυσία. Ο πνευματικός αναζητητής, εντούτοις, δεν θα πρέπει να μείνει μόνο σε αυτή την επίγνωση, αν και είναι πολύ σημαντική,  αλλά θα πρέπει να στραφεί η προσοχή του στην πνευματική τροφή που προσλαμβάνει.
Γιατί ενώ η φυσική τροφή μπορεί να ελεγχθεί, η πνευματική τροφή δύσκολα ελέγχεται.
Ο χρόνος στον οποίο ζει κανείς, οι πεποιθήσεις του, η θρησκεία, η ηθική του, καθώς και τα βιβλία που διαβάζει και η μουσική που ακούει, αλλά και το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον, οι φιλίες, τα σχολεία κ.λπ., είναι κάποια από όσα ουσιαστικά τον εκπαιδεύουν πνευματικά.
Είναι "τροφή", τις περισσότερες φορές, χωρίς να την έχει επιλέξει.
 O εγκέφαλος καταγράφει τα πάντα, θετικά και αρνητικά, και το αποτέλεσμα φαίνεται στην προσωπικότητα, ως φυσική ροπή και εκδήλωση της, κατά τη διάρκεια της ζωής. Στον χαρακτήρα, δηλαδή, ο οποίος είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των επιρροών. Ο χαρακτήρας είναι απόρροια της φυσικής και πνευματικής τροφής που ο άνθρωπος προσλαμβάνει, και όχι αυτό που ουσιαστικά είναι.
Παρόλα αυτά, τίποτα δεν μπορεί να  λερώσει την ψυχή, όπως τίποτα δεν μπορεί να λερώσει την φωτιά, αφού οτιδήποτε πέσει μέσα της κατακαίεται.
 Μπορεί όμως η ψυχή να εγκλωβισθεί και να περιορισθεί. Και αυτό είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών "τροφής" της προσωπικότητας.
Καλείται ο άνθρωπος να είναι προσεκτικός, να έχει διάκριση ώστε να επιλέγει ορθά σε όλα του τα βήματα ώσπου η βιωματική Άνοιξη, ο Θεός, να αγγίξει την καρδιά του, την ύπαρξή του.
Ο Θεός είναι το Δέντρο της Ζωής!
Τα κλαδιά, τα φύλλα, οι καρποί, ακόμη και το ίδιο το Δέντρο είναι εκδηλώσεις της ουσίας Του.  Για την εξωτερική γνώση άλλο είναι ο κορμός, και άλλα τα κλαδιά, τα φύλλα, οι καρποί, οι ρίζες. Όλα όμως βρίσκονται σε ενότητα στην ενιαία ουσία του Δέντρου, και τίποτε δεν είναι έξω από αυτό.
Με την εσωτερική γνώση  αντιλαμβάνεται κανείς την Ουσία, τον Θεό, και την σχέση του μαζί του σε όλα τα επίπεδα ζωής. Ο Θεός εμπεριέχει και εμπεριέχεται στο παν, αφού είναι πανταχού παρών. Εκδηλώνεται και συνυπάρχει αρμονικά σε όλα τα γνωστά και άγνωστα πεδία.
Στο ενοποιημένο πεδίο όπου όλα συγκλίνουν στο Ένα, στην θεϊκή Ουσία, πραγματώνεται η Θέωση. Για αυτή την ποθητή πραγμάτωση αγωνίζεται ο αναζητητής! Γι’ αυτό, η ορθή επιλογή της "τροφής", η πειθαρχία και η καθημερινή προσπάθεια ας οδηγούν, με την χάρη του Θεού, τα βήματα του στην Ένωση, στην Αγάπη, στην βιωματική Άνοιξη!
Είθε!
Καταργείστε τα σύνορα από την καρδιά σας και ανυψώστε το νου σας στην Αγάπη, στον Θεό. Δέστε το Φως που ατελείωτα και αναλλοίωτα υπάρχει στους αιώνες. Μην προσπαθείτε να το εξηγήσετε με λόγια φλύαρα.
Εκδηλώστε το, φανερώστε το, κάντε το Ζωή, Αγάπη, Προσφορά, στην καθημερινότητά σας.
Είθε η καρδιά σας να νοιώθει πάντοτε την ευλογία της Αγάπης και η ζωή σας να γίνει λειτουργία χαράς και ευδαιμονίας.
ΑΜΗΝ.
Ουσιαστικά τι αναζητά ο άνθρωπος; Ο πνευματικός αγωνιστής αναζητά την ένωση με τον εσωτερικό του Διδάσκαλο.
Αυτή είναι η πορεία του: να ενωθεί με την Ουσία της Ζωής, την Θεότητα, το θείο κομμάτι του εαυτού του.
Οι εξωτερικοί Δάσκαλοι είναι το σκαλοπάτι, οι βοηθοί για την τελική πράξη του θείου Έργου που αποκαλείται Θέωση.
Όλες οι θρησκείες του κόσμου δίδαξαν και διδάσκουν την κατά χάριν Θεού βιωματική Ένωση μαζί του.
Μην περιμένεις να εμφανιστεί ο Θεός μπροστά σου για να κινητοποιήσεις το νου και την καρδιά στην προσπάθεια της Ένωσης,  αλλά προσπάθησε ΤΩΡΑ. Κάνε το δικό σου μικρό βήμα, κατά χάριν Θεού. Στρέψε τη ζωή σου προς Εκείνον.
Δέξου την Αγάπη Του, την συγχώρησή Του, και συγχώρεσε τους άλλους όπως Εκείνος εσένα.
Αγάπα όπως Εκείνος αγαπά εσένα!
Ζέστανε κάθε καρδιά όπως εκείνος κάνει για εσένα.
Δυνάμωνε τους αδύνατους όπως εκείνος δυναμώνει εσένα.
 Κάνε πράξη την ζωή όπως Εκείνος την κάνει για σένα.
Αγάπησε, πίστεψε!
Μπορείς με ταπεινή και καθαρή καρδιά να ζητήσεις το Έλεος και την Αγάπη του Θεού.

by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus

Tags: