Ο παράγοντας ΜΕΡΛΙΝ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟΟ Μέρλιν ήταν ο γνωστός μάγος της Στρογγυλής Τραπέζης που ζούσε από το μέλλον προς το παρελθόν. Έτσι, έχοντας δει το μέλλον, προειδοποιούσε τον Βασιλιά Αρθούρο για όλα τα επερχόμενα.


Ο παράγοντας "Μέρλιν" ως όρος του μάνατζμεντ, πρωτοσυζητήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80. Αναφέρεται στο ότι μπορεί κάποιο άτομο ή μια εταιρία, να είναι τόσο πολύ επικεντρωμένοι στο στόχο τους και τόσο σίγουροι για το αποτέλεσμα ώστε είναι σαν να τους έχει ήδη "πει το μέλλον" ο γνωστός μάγος.

Ο παράγοντας Μέρλιν χρησιμοποιήθηκε για να εξηγήσει ανεξήγητες επιτυχίες, εκεί όπου τόσο η κοινή λογική όσο και όλοι οι εμπειρογνώμονες έλεγαν πως ήταν αδύνατες. Χρησιμοποιήθηκε για να εξηγήσει ανεξήγητες εμμονές ανθρώπων σε κάποιο στόχο, παρά τις αντιρρήσεις και τα εμπόδια που τελικά στέφτηκαν με επιτυχία. Χρησιμοποιήθηκε για να εξηγήσει την παθιασμένη και υπέρλογη βεβαιότητα και πίστη ανθρώπων ότι θα φτάσουν κάπου. Και την ικανότητά τους να φτάνουν εκεί, όσα εμπόδια και αν υπάρχουν στο δρόμο τους.

Ο παράγοντας Μέρλιν χρησιμοποιήθηκε για να ερμηνεύσει το πώς η ιστορία προχωράει μπροστά, όχι βασισμένη στις συνταγές του παρελθόντος, αλλά βασισμένη στο όραμα ενός ανθρώπου που είχε δει το μέλλον με τόση ένταση, που δεν είχε άλλη επιλογή παρά να το πραγματοποιήσει.

Έχω γνωρίσει ανθρώπους που έχουν τον παράγοντα Μέρλιν.
 Σε συνεπαίρνουν...by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus