Φως σε λόγια ΝΕΟ ΑΣΤΡΟΜόλις ξυπνάτε το πρωί να ρυθμίζετε την εσωτερική σας πυξίδα, να επικαλείστε την ιδιότητα που χρειάζεστε (υπομονή, κουράγιο, ψυχική διάθεση, αντοχή, συγνώμη…) και να την προβάλλετε συχνά στο νου σας στη διάρκεια όλης της ημέρας, έτσι ώστε να σας εμπνέει. Επειδή κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα, να αγαπάτε και να τιμάτε συνολικά την ύπαρξή σας και με αυτόν τον τρόπο θα γίνετε παράδειγμα και για τους άλλους, θα το ακολουθήσουν κι άλλοι αυτό. 

Να μιλάτε συνήθως για τα καλά που σας συμβαίνουν και αυτό και μόνον να κάνετε είναι αρκετό για να είναι όλη η μέρα σας εντελώς ξεχωριστή. Και για να μεταβάλλει την ατιμό-σφαιρα (όχι την ατμόσφαιρα…) γύρω σας, αν συγκεντρώσετε την προσοχή σας και κάνετε μια μικρή αλλαγή και μιλάτε μόνον για τα καλά που σας συμβαίνουν. Τα άλλα αφήστε τα να περνούν.

Να θυμόσαστε ότι όποτε κατηγορείτε κάποιον υπονομεύετε το δικό σας κύρος, αν αποδέχεστε όμως μερίδιο της ευθύνη σας, σας δίνετε η δυνατότητα να αλλάξετε τα πράγματα. Πάντα όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη να μην βιάζεστε…πρώτον, να κοιτάζεστε και να λέτε τι ωραίοι που είμαστε και να λέτε στον εαυτό σας λόγια ενθαρρυντικά ώστε να μπορείτε από τις αντιξοότητες, όλοι, να διδάσκεστε και να βγαίνετε κερδισμένοι. 

Ό,τι και να σας συμβαίνει να ξέρετε ότι είναι τελικά λιγότερο σοβαρό απ’ ότι το παρουσιάζετε στον εαυτό σας, γι’ αυτό φροντίστε να ερμηνεύετε τα γεγονότα με θεϊκό τρόπο. Ας πούμε μη σκέφτεστε άργησε γιατί δεν με νοιάζεται, καθυστέρησε στο γραφείο γιατί δεν τον ενδιαφέρει, αλλά άργησε γιατί έχει πολλές υποχρεώσεις. Το λέω για κάποιους εκεί. Μην σκέφτεστε τίποτα καλό δεν μου συμβαίνει και τόσα κάνω και έχω αφιερωθεί στο Θεό και δεν μου συμβαίνει τίποτα…Μπορείτε να πείτε ότι αυτή τη φορά τα πράγματα δεν πήγαν τέλεια, θα ξαναδοκιμάσω εωσότου πάνε οσο καλύτερα γίνεται  με τη βοήθεια του Θεού.

Σήμερα ήταν οι τελευταίοι χαιρετισμοί, οι τέταρτοι χαιρετισμοί και θα πάτε να ακούσετε αυτά τα ωραιότατα λόγια «η ωραιότητα της παρθενίας σου». Η παρθενία δεν αφορά μόνο την Παναγία, αλλά κάθε ψυχή που δεν συναναστρέφεται το κακό. 
Να μην διστάζετε ποτέ να πείτε μια καλή κουβέντα για τους άλλους. Μην νιώσετε την ανάγκη να αποδείξετε ποτέ ότι είστε οι καλύτεροι . Να θυμόσαστε ότι η μεμψιμοιρία πνίγει την αγάπη. 

Όταν λυπάστε τον εαυτό σας προκαλείτε οίκτο στους άλλους και πολλές φορές την οργή τους. Αυτό να το θυμόσαστε και να ενεργείτε με τέτοιο τρόπο που να μην ερεθίζετε τους άλλους. Να είστε στοργικοί απέναντι στον εαυτό σας, πρωτίστως.

Επίσης, να θυμόσαστε ότι οι κανόνες που ισχύουν για την καλοσύνη είναι πάρα πολύ απλοί κανόνες:

Ν’ ακούτε με την καρδιά σας
Να μιλάτε με την καρδιά σας
Να είστε ανοιχτοί κι ευθείς και να μην είστε καχύποπτοι
Να είστε ενθαρρυντικοί και να εμπιστεύεστε πάντα την ικανότητά σας να επηρεάζετε αγγελικά τους γύρω σας
Να θυμόσαστε πως όλοι αναζητούνε μια καλή κουβέντα από σας, ακόμη κι εκείνοι που νομίζετε ότι δεν την χρειάζονται
Γι’ αυτό φροντίστε να ενθαρρύνετε όλους όσους μπαίνουν μέσα στη σφαίρα της ύπαρξής σας. 

Να συγκεντρώνετε τον εαυτό σας στα αγγελικά φτερά.

Φροντίστε να σκέφτεστε με την καρδιά και η σκέψη της καρδιάς να ανεβαίνει στον νου και όχι με το νου και να κατεβάζετε την σκέψη στην καρδιά γιατί αυτό μπλοκάρει τα πράγματα.

Να βλέπετε μόνο τα θετικά στοιχεία του καθενός και να του τα υπογραμμίζετε

Όταν σκέφτεστε την αγάπη μην αφήνετε τον εαυτό σας απ’ έξω

Αφήστε την εμπειρία να σας διδάξει για ποια πράγματα αξίζει να αγωνιστείτε και για ποια όχι. 

Επίσης, η τεχνητή ταπεινοφροσύνη και η λογικά μεθοδευμένη, υπονομεύει την ψυχή σας γι΄αυτό τέτοιου είδους καλοσύνες να τις πετάξετε απ’ έξω. 

Να ευχαριστείτε το Θεό κάθε μέρα πριν φάτε

Να ευχαριστείτε το Θεό την ώρα που σηκώνεστε

Να φέρεστε με μεγάλο σεβασμό προς τον εαυτό σας. Μην διστάζετε να πείτε όχι σε όποιον σας ζητήσει κάτι που σας φαίνεται λάθος

Να προσδοκάτε από τους άλλους σεβασμό και καλοσύνη και όπου δεν σας παρέχονται, να αποστασιοποιείστε, να απομακρύνεστε. 

Μόλις συλλάβετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας τον εαυτό σας να είναι επικριτικός ή υπονομευτικός να σταματάτε.
Να σταματάτε αμέσως να μιλάτε. Να λέτε συγνώμη και να φεύγετε. 

Να διατηρείτε τα πράγματα απλά. Η αγάπη να είναι το σημείο αναφοράς και το κριτήριο για κάθε κίνησή σας. 

Τις μέρες που νιώθετε ανίσχυροι να είστε προσεκτικοί στη συμπεριφορά σας απέναντι στους άλλους γιατί εκείνες τις μέρες γινόμαστε ιδιαίτερα αντιπαθείς. 

Μην λέτε ότι δεν συμβαίνει τίποτα όταν νιώθετε οργισμένοι. Να μιλάτε με σεβασμό και απλότητα. 

Μην βάζετε ταμπέλες στους άλλους. Με τις ταμπέλες, μειώνεται ο ανθρωπισμός, τόσο στα μάτια τους όσο και στα δικά σας τα μάτια. 

Αν κάποιος τύχει να σας νευριάσει, να σας εξοργίσει, σταματήστε και πείτε: «τι μου συμβαίνει; Τι μου συμβαίνει σήμερα». Οι ενοχλητικές συνήθειες των άλλων λειτουργούν σαν δείκτες της δικής μας εσωτερικής κατάστασης. 

Όταν σας καταλαμβάνουν συναισθήματα ισχυρής απαξίας, σταθείτε όρθιοι και αντιμετωπίστε το με ψυχραιμία. Πείτε στον εαυτό σας ότι η ζωή μου αξίζει, επειδή χαρίστηκε από το Θεό σε μένα. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Και αφήστε αυτά τα αισθήματα, τα σατανικά, της απαισιοδοξίας να φύγουν.

Όταν φοβόσαστε να προσεύχεστε και να ενώνεστε με τον Θεό με έναν απλό τρόπο. Δεν χρειάζεται…η προσευχή σας μπορεί να κρατήσει μερικά δευτερόλεπτα. Όταν φοβόσαστε να ξέρετε ότι είστε αιχμάλωτοι στο σατανά. Ο μόνος που μπορεί να σας ελευθερώσει από αυτή την αιχμαλωσία είναι ο Θεός. 

Αν κάποιος είναι συστηματικά αγενής, αποκαρδιωτικός και κακός, πείτε του τη γνώμη σας. Δώστε του να καταλάβει ότι δεν σας αρέσει η συμπεριφορά του. Και προτείνετέ του μια πιο αγαπητική λύση. Υποβιβάζοντας  τους άλλους δεν ανεβάζετε τον εαυτό σας. Η προσωπική δύναμη του καθενός πηγάζει από την επιλογή του να είστε ανθρώπινοι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η συμπόνια να θυμόσαστε ότι είναι το ιδεώδες.  Να αναρωτιέστε αν έχετε συμπόνια, γιατί η συμπόνια φωτίζει το δρόμο σας και πάντα βοηθά τους ανθρώπους να ακτινοβολούν . Άρα η συμπόνια δεν είναι συναίσθημα αλλά τρόπος έκφρασης. 

Κάντε έναν κόπο να ενδιαφερθείτε και να κατανοήσετε τους άλλους και δώστε προσοχή σε αυτά που σας εκμυστηρεύονται. Κι έτσι ίσως να μπορέσετε να τους βοηθήσετε ουσιαστικά. 

Μάθετε να εξισορροπείτε την ατομική σας εξέλιξη με την κοινωνική εξέλιξη και συνείδηση ώστε να γλυτώνετε από την μοναξιά και να μπορείτε να έχετε άγγελο προστάτη γύρω σας. 

Να προσφέρετε πάντα περισσότερα από όσα χρειάζεστε εσείς σε όσους αγαπάτε και όσους έχουν ανάγκη τη φροντίδα σας. 

Να μην έχετε πλαστές συμπεριφορές αλλά καρδιακές συμπεριφορές κι όταν αισθάνεστε ότι η συμπεριφορά σας είναι πλαστή να μην μιλάτε σε κανέναν. 

Μην παραλείπετε ποτέ να επαινείτε ολόψυχα τους άλλους. Μην  παραλείπετε ποτέ να επιβραβεύετε και την μικρότερη προσπάθεια που τους κάνει να γίνονται καλύτεροι. 

Μην υποτιμάτε ποτέ την ικανότητα που έχετε να πληγώσετε τους άλλους. Μεταχειριστείτε τη όπως τον δυναμίτη, με πολλή-πολλή προσοχή όμως…Η αγάπη δεν μπορεί να υπάρξει με διάθεση να πληγώνεις τους άλλους. Να τους εύχεστε τα καλύτερα, να τους ευλογείτε, να κάνετε ό,τι μπορείτε…αλλιώς κλειδώστε τους μέσα στο φως και αφήστε τους να κάνουν την πορεία τους. 

Η οργή μας αποξενώνει και μας πετά σ΄ένα λάκκο με φίδια πνευματικά και δηλητηριάζει όλες τις σχέσεις που έχουμε. Άνθρωποι που νιώθουνε μοναξιά να ξέρετε ότι είναι άνθρωποι που νιώθουνε οργισμένοι. 

Θα υπάρξουν στη ζωή κάποια τραύματα που ίσως να μην μπορέσετε να τα ξεπεράσετε εύκολα. Ωστόσο πρέπει να προχωρήσετε, κυρίως αν εμπεδώσετε όσα σας διδάσκει η ζωή και κυρίως αν κατανοήσετε πόσο οικουμενικός είναι ο πόνος. 
Να μάθετε να ακούτε πραγματικά, μην βιάζεστε να μιλήσετε. Το να πεις τη γνώμη σου πάνω από τον άλλον δείχνει μια αλαζονεία η οποία κρύβεται μέσα στη βιασύνη.

Αν πείτε σε κάποιον ότι δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή ψάξτε να βρείτε σύντομα γι’ αυτόν.  

Καταργήστε από το λεξιλόγιό σας λέξεις που δίνουν διαταγές. Επιλέξτε απλά να κάνετε αυτό που πρέπει να γίνει. Όταν πάλι κάποιες φορές κάνετε κάτι παρόλο που δεν είναι η σειρά σας να το κάνετε, να προσεύχεστε στο Θεό να σας δίνει δύναμη και να σας βοηθά. Μην πιέζεστε να τα προλάβετε όλα γιατί αυτό θα σας αναστατώνει. Περιορείστε τη λίστα όλων των υποχρεώσεών σας κατά το ήμισυ και μην λιβανίζετε τον εαυτό σας με τη λέξη τα πρόλαβα όλα και τελικά όλα τα έχετε πασαλείψει. Κυρίως όμως να μην είστε αυταρχικοί. 

Αναπτύξτε την δημιουργικότητά σας.  Πιάστε τις ευκαιρίες που σας στέλνει καθημερινά ο Θεός. 

Αναπνέετε βαθειά. 

Να προσεύχεστε.

Να τρώτε με ευχαρίστηση. Να πίνετε πολύ νερό. 

Να κάνετε φίλους και να τους τιμάτε. 

Να προσφέρετε και να δέχεστε αγάπη. Αυτή είναι η οδός για να νιώσετε ότι έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και να μπορείτε να γίνετε καλοδεχούμενοι στην χώρα των αγγέλων και βοηθούν την κοινωνία να αναπτύσσεται και να οργανώνεται. Βάλτε στην άκρη την τελειομανία σας, την ανάγκη για αναγνώριση, για να μπορέσετε να δουλέψτε ταχύτερα. Θα κάνετε λιγότερα λάθη και θα αποκτήσετε περισσότερη επίγνωση των πραγμάτων όταν ακολουθήσετε αυτήν την οδό.

Να βλέπετε μια κακή μέρα, ως μια κακή μέρα. Τίποτα άλλο. Δεν είναι προάγγελος ούτε δεινών ούτε καλών. Καλές μέρες, κακές μέρες. Ηλιοφάνεια, συννεφιά. Βροχή, λιακάδα. Η γη τα ανέχεται. Η γη ωφελείται κι απ’ τα δύο. Κι εσείς το ίδιο. 

Να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας για προσευχή. Πέντε λεπτά στην αρχή και στο τέλος της ημέρας είναι τέλεια για να έχετε την ισορροπία σας. Να διαβάζετε την Αγία Γραφή και τους Χαιρετισμούς. Η επίδραση των λόγων της γραφής είναι ζωογόνος, όπως το νερό. 

Να ξέρετε πως ό,τι η εκπνοή είναι, το ίδιο σημαντική είναι και η εισπνοή. Να αναπνέετε βαθειά και να ξέρετε ότι κάθε φορά που αναπνέετε ο Θεός σας διαπερνά και φωτίζει όλο σας το σώμα. 

Φροντίστε να μη λέτε πολλά και να είστε σιωπηλοί, αλλά λίγα και όσα πρέπει. 

Επίσης, καλό θα ήτανε να έχετε τακτικότερη επαφή με την καρδιά και τα βαθειά και τέλεια συναισθήματα του φωτός. 

Απομακρυνθείτε από αυτούς που μπορούν να σας βλάψουν έστω και πνευματικά, και να αναλογίζεστε συχνά και με ευγνωμοσύνη εκείνους που σας αγαπούν και σας εμπνέουν. Αποφύγετε να σκέφτεστε εκείνους που σας πληγώνουν και σας απογοητεύουν και επίσης το ίδιο καλά να αποφεύγετε τις σκέψεις εκείνες που σας λένε ότι στο μέλλον θα γίνει κάτι κακό, ότι πρέπει να γίνει κάτι, ότι θα αρρωστήσετε, ότι θα πάθετε κάτι. Να τις αποφεύγετε σα να πρόκειται να πέσει ένα άρμα επάνω σας αναμμένο. Σηκωθείτε αμέσως να φύγει. Μην μείνετε να σχολιάσετε ούτε το δίκιο των σκέψεων ούτε των ανθρώπων αυτών, ούτε τίποτα.

Να συναναστρέφεστε εκείνους που έχουνε Θεό και κρατήστε τους κοντά σας. 

Και τέλος, να ξέρετε ότι ζούμε μια μεγάλη εμπειρία που ονομάζεται Φως Ραφαήλ, και τη ζείτε κι εσείς εκεί, μια τεράστια εμπειρία αγάπης και δυνάμεων. Μέσα σε αυτό το δρόμο υπάρχει και άσκηση, υπάρχει και πίεση…όμως δείτε αν πάρετε ένα σπόρο και δεν τον φυτέψετε βαθειά μες το σκοτάδι και δεν τον πιέσετε στο χώμα, ο σπόρος αυτός δεν θα βγει. Το σκοτάδι, δηλαδή το να μην ξέρετε γιατί ο δάσκαλος τα λέει αυτά και η πίεση και το βάθος του χώματος ενεργοποιούν τις δυνάμεις μέσα στον σπόρο που αν ήταν στην επιφάνεια δεν θα έκανε τίποτα. 

Η ουσία είναι να ξέρετε ότι πατάτε σε ιερό τόπο. Αν αυτό το γνωρίζετε ούτε να σκεφτείτε χρειάζεται, ούτε τι να κάνετε, ούτε πώς να φερθείτε, ούτε να προσπαθήστε να καταλάβετε. Αν ξέρετε ότι ο τόπος που πατάτε είναι ιερός τόπος, τότε γνωρίζετε, η ψυχή μάλλον γνωρίζει, ότι είσαστε στο σωστό σημείο. Είστε όλοι ευλογημένοι από το Θεό….

Πετάξτε τον καθωσπρεπισμό που είναι κυνικότητα και αυστηρότητα κρυμμένη πίσω από ευγένεια, γίνετε απλοί σαν τα παιδιά, κάντε κάθε μέρα μια καινούργια αρχή και δώστε στον εαυτό σας μια δυνατή και δυναμική εμπειρία, τρισεκατομμυρίων βατ ηλιακού φωτισμού…Αφήστε τον εαυτό σας να γεμίσει με τρισεκατομμύρια βατ φωτισμού ηλιακού να κυλήσουνε μέσα σας και να γίνετε σαν τα παιδιά, να απλουστευτείτε….

Δοξάστε το Θεό και όλα τ΄άλλα είναι μόνο λόγια. Δεν έχουνε τίποτα να σας προσφέρουνε. Αυτό που σας έστειλα είναι πίσω από τα λόγια…Είναι μια δόνηση που είναι ακριβώς γύρω σας εκεί που είσαστε. Η ικανότητά σας να την απορροφήσετε εξαρτάται από το βαθμό της απλότητάς σας και από το βαθμό που μπορείτε να αισθάνεστε το κάθε σας δευτερόλεπτο σαν μια δυναμική αιωνιότητας. 
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus