ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ

 Μέσα από τα γραπτά των μεγάλων μυστών της τελευταίας χιλιετίας που έχουν σωθεί, βρίσκουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τις λεγόμενες Μυστικές ή Υπερφυσικές Δυνάμεις του ανθρώπου. Μαθαίνουμε από τον AmarDas, τον Rumi,τον  Toukaram, τον Hafiz και τον Kabir, ότι οι ψυχές στην πορεία τους από το Βασίλειο των Ουρανών που δημιουργήθηκαν προς το Υλικό επίπεδο, έλαβαν ένα εργαλείο ή ένα κάλυμμα, τον νου, για να μπορούν μέσω αυτού να έρχονται σε επαφή, να επικοινωνούν και να εργάζονται στα δύο κατώτερα επίπεδα της Δημιουργίας, που είναι το Αστρικό και το Φυσικό. 

    Ο αφέντης του ιερού της ψυχής μας είναι ο «Ανώτερος Εαυτός». Η ανθρώπινη ψυχή στην ανώτερη όψη της είναι ένα σύνολο από πνευματικές εφέσεις και ανώτερη αγάπη. Στην κατώτερη όψη της είναι ένα σύνολο από ζωώδεις ορέξεις, γήινες επιθυμίες και πάθη. Έτσι η ανθρώπινη ψυχή είναι ένας σύνδεσμος ανάμεσα στο ζώο και σε εκείνο το πνευματικό ανώτερο τμήμα, το οποίο υπερισχύει όταν κατορθώνει να επιβληθεί στη ζωώδη φύση. Και σε αυτό ακριβώς τον κρίκο στηρίζεται η χωριστική ή όχι συμπεριφορά του ανθρώπου. Σε αυτόν τον κρίκο που είναι ο ανθρώπινος νους ή αλλιώς η ανθρώπινη ψυχή, παίζεται η ισορροπία των ανώτερων και των κατώτερων δυνάμεων, γίνεται το γύρισμα της μπαλάντζας προς τα πάνω ή προς τα κάτω και έτσι εμφανίζεται το άσπρο και το μαύρο, το καλό και το κακό.
    Ο άνθρωπος εκτός από το φυσικό του σώμα, έχει επίσης ένα αστρικό στο οποίο συμμετέχει ένα τμήμα του νοητικού. Και εκτός από τις φυσικές του αισθήσεις , έχει και τις αστρικές του αισθήσεις. Το άνοιγμα των αστρικών αισθήσεων φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με τις αστρικές δυνάμεις και όπως μπορεί να χειρίζεται τις φυσικές δυνάμεις, όσες μπορεί, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να χειρίζεται και τις αστρικές. Όμως, επειδή η αστρική δύναμη και ενέργεια προηγείται της φυσικής, χειριζόμενος τις αστρικές δυνάμεις μπορεί να παρουσιάσει το φαινόμενο που επιθυμεί στον φυσικό κόσμο.
    Αυτά τα φαινόμενα, όταν παρουσιάζονται, ονομάζονται θαύματα. Ένα τέτοιο φαινόμενο είναι της Ακαϊας ή των Αναστενάρηδων. Είναι ο σχηματισμός βροχής από το τίποτα. Είναι η θεραπεία ενός σοβαρά αρρώστου. Αλλά πολλά τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται και σε άλλες μορφές ζωής, π.χ. η κοινή μύγα με το μηδαμινό βάρος της μπορεί να πετάει αντίθετα σε πολύ ισχυρό άνεμο, και η θαλάσσια χελώνα κόβει τα ατσάλινα αντιυποβρυχιακά δίχτυα.
    Ο αστρικός νους μπορεί να κάνει θαύματα, όταν εκπαιδευτεί κατάλληλα. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι υπερφυσικές δυνάμεις, που μπορεί να αποκτήσει κάποιος με την άσκηση της γιογκικής πειθαρχίας ή την άσκηση του νου, γίνονται εμπόδια στο Πνευματικό μας μονοπάτι προς τη θέωση, που είναι και ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής μας. Λέγεται ότι οι Ντέβα πολύ συχνά ζηλεύουν την ανθρώπινη ψυχή που ταξιδεύει στο Πνευματικό Μονοπάτι, γι’αυτό έρχονται με χαμόγελο να υποδεχθούν τους γιόγκι που εισχωρούν στις ανώτερες περιοχές, τους προσκαλούν με γλυκά και πονηρά λόγια και προσπαθούν να προκαλέσουν την πτώση τους. Λέγεται ότι ακόμα και ο μεγάλος γιόγκι Βισβαμίτρα γοητεύθηκε από την ομορφιά ενός ουράνιου όντος, μιας κοπέλλας, που έστειλε ο Ίντρα για να τον δελεάσει. Αυτός χωρίς να το θέλει έπεσε μέσα στην παγίδα και γλύστρησε και πάλι προς τα κάτω.
   
  «Παράτησε τα σίντι και κατάστρεψε τους σπόρους της σκλαβιάς που θα σου δώσουν.
        
Μη σε παρασύρουν οι Αστρικές δυνάμεις με τη δύναμη και τη φήμη που σου προσφέρουν μέσα στον Υλικό κόσμο.
        
Όλα αυτά τα επιτεύγματα είναι εφήμερα και δεν οδηγούν πουθενά
        
Μη δελεάζεσαι από τα γοητευτικά χαμόγελα των ουράνιων όντων
        
Που έρχονται να σε συγχαρούν. Είναι θανάσιμες παγίδες
                                                                                                      
 Πατάντζαλι

Οι Υπερφυσικές Δυνάμεις

Υπάρχουν εννέα μεγάλες δυνάμεις, τα riddhis. Υπάρχουν οκτώ μεγαλύτερες, τα siddhis και δεκαοκτώ μικρές.
Τα Σίντις είναι τα εξής:

1.Άνιμαν: ικανότητα να γίνεσαι ελάχιστος, να εισχωρείς μέσα στο κάθετι ακόμα και σε ένα μόριο ύλης. Μπορεί να βλέπεις την κατασκευή, τα όργανα και τις παθήσεις του ανθρώπινου σώματος.
2. Μάχιναμ: ικανότητα να γίνεσαι κολοσιαίος, να διαπερνάς τα πάντα μέσα στο διάστημα και να βλέπεις τη λειτουργία της παγκόσμιας διάταξης των ηλιακών συστημάτων.
3. Γκάριμαν: ικανότητα να γίνεσαι πολύ βαρύς σαν το ατσάλι και να ακινητοποιείς οποιοδήποτε αντικείμενο.
4. Λάγκιμαν: ικανότητα να γίνεσαι πολύ ελαφρύς και να εξουδετερώνεις την ελκτική δύναμη που ασκεί η βαρύτητα στο σώμα σου. Χρήση αυτής της ικανότητας γίνεται στον μετεωρισμό.
5. Πράπτι: ικανότητα να πραγματοποιείς όλες σου τις επιθυμίες, να μεταφέρεσαι σε οποιοδήποτε σημείο του διαστήματος μόνο που θα το σκεφθείς. (όχι με το υλικό σου σώμα)
6.  Πρακάμυα: σιδηρά θέληση που εκπληρώνει όλες τις υλικές επιθυμίες.
7. Βασίτβα: ικανότητα να ελέγχει και να επιβάλει τη θέλησή του σε όλα τα πλάσματα και τις δυνάμεις της φύσης π.χ. τον αέρα, τη βροχή, κ.λ.π.
8. Ισίτβα: ικανότητα δημιουργού, συντηρητή και καταστροφέα. Την ικανότητα αυτή διαθέτουν και χρησιμοποιούν κατόπιν άνωθεν εντολής, διάφορα αβατάρ (θείες ενσαρκώσεις ή κοινωνικοί αναμορφωτές) σαν επιβεβαιωτικά της διδασκαλίας τους, χωρίς ιδιοτελή πρόθεση ή διάθεση επίδειξης.

Εκτός απ’αυτές τις ικανότητες ο άνθρωπος μπορεί να αναπτύξει και άλλες, που είναι δυνατό να τις έχει από τη γέννησή του λιγότερο ή περισσότερο αναπτυγμένες και που μπορεί να τις αναπτύξει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Οι ικανότητες αυτές μπορεί να δοθούν από κάποιο πνευματικό δάσκαλο που τις κατέχει, σε μαθητές του, σαν μέρος της διδασκαλίας του και είναι οι εξής:
1. Nα καταλαβαίνει τη γλώσσα των πτηνών και των ζώων και αυτά να δείχνουν φιλικά απέναντί του.
2. Να ξέρει τις προηγούμενες ζωές του και να ξέρει πότε θα πεθάνει
3. Να διαβάζει τις βαθιές σκέψεις των άλλων
4. Διαισθητικά να ξέρει τα μυστικά της δημιουργίας της γης και των πλανητών καθώς και ιστορικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα μέσα στα εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης της γης. Να έχει την έκτη αίσθηση ή ραδιοαίσθηση (ραβδοσκόποι).
5. Να προλέγει το μέλλον
6. Να μεταφέρει τον εαυτόν του (τη συνειδητότητά του) σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να προβάλλεται με ένα σώμα, όπως οι ηθοποιοί προβάλλονται σε μια κινηματογραφική οθόνη.
 7.  Να θεραπεύει με την αφή
 8. Να αποκτά σωματική τελειότητα (ρούπα, ράγκα κλπ.)

     Η διόραση, η διακοή, η τηλεπάθεια, η προαίσθηση θεωρούνται κατώτερες ψυχικές δυνάμεις, αν και είναι ένα άνοιγμα των αστρικών αισθήσεων.
    Το να αναπτύξει κανείς τις αστρικές δυνάμεις, είναι κάτι που μπορεί να ικανοποιεί τον εγωϊσμό, να δίνει φήμη και να αποφέρει οικονομικά οφέλη, αλλά με κανένα τρόπο αυτές οι πρακτικές δεν τον βοηθούν στο πνευματικό του ταξίδι. Όλες αυτές οι δυνάμεις που αναφέραμε και άλλες ακόμα μεγαλύτερες, είναι υποπροϊόντα της πνευματικής προόδου καθώς ο μαθητής ανέρχεται την ιεραρχική κλίμακα της γιογκικής πειθαρχίας. Ο πνευματικός άνθρωπος και ο μαθητής που ενδιαφέρεται να προχωρήσει προς τα άνω χωρίς καθυστερήσεις, δεν κάνει χρήση αυτών των δυνάμεων, επειδή αυτό οδηγεί σε καθυστέρηση και σε διακοπή της πνευματικής προόδου. Οι Μεγάλοι Δάσκαλοι λένε ότι η θέωση δεν επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη του νου αλλά με την υπέρβασή του και με την αυτοπαράδοση στον Κύριο.
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus

Tags: