Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ Η ΟΜΟΙΩΣΗ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ

Η Μία Αρχή στην οποία αποτείνεται ο άνθρωπος περιέχει όλα τα ονόματα, τις θέσεις, τις αντιθέσεις, τις φιλοσοφίες, τις θρησκείες, το σύμπαν ολόκληρο που δονείται στην ουδετερότητα της Αγάπης και της νομοτέλειάς της. 
Ο άνθρωπος τοποθετείται ανάλογα με τις δυνατότητές του θετικά ή μη στην κατανόηση αυτής της Αρχής προσπαθώντας να προσεγγίσει το Άμορφο μέσα από την Μορφή.
Βλέπουμε σε όλη την ανθρωπότητα Φωτεινές Μορφές να παρουσιάζουν τις θείες διαχρονικές αλήθειες και να τις σπέρνουν ως καλό σπόρο στις ψυχές των ανθρώπων. 
Ο σκοπός της σποράς δεν είναι η απόκτηση οπαδών, αλλά η μετάλλαξη της ζωής προς το θετικό,  όμορφο, χρηστό και λογικό τρόπο φανέρωσής της.
Όλα αυτά σημαίνουν Γνώση και Ελευθερία  ώστε να μπορεί καθένας να αυτοδιαθέτει την Υπαρξή του στην αλήθεια που ζητά μόνο εκφραστές.
Οι Φωτεινές Μορφές παρέδωσαν τον καλό σπόρο, μα το αποτέλεσμα ήταν και είναι ανάλογο.
Πολλοί άκουσαν τα θεία Μηνύματα και τα έκαναν πράξη, ζωή, και προχώρησαν στην πραγμάτωση της θείας Δωρεάς.  Άλλοι οικειοποιήθηκαν το μήνυμα, το διαστρέβλωσαν, έχασαν την αλήθεια και την εμπειρία του και δεν πραγμάτωσαν τον Εαυτό τους.  
Όπως υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι κανείς να συναντήσει και να κατανοήσει την Αλήθεια, έτσι υπάρχουν και πάρα πολλοί τρόποι για να την χάσει. Ο σπόρος της γνώσης και της αλήθειας φυτεύτηκε μαζί με την δημιουργία του όλου. Εκείνος που θέλει να τον βρει, πρέπει να τον αναζητήσει στον ίδιο του τον εαυτό. 
Κάθε οντότητα είναι ένας ολόκληρος κόσμος που φέρει μέσα του εγγραφές παλιές. Αρχέγονες πηγές εντός μιλούν για την Ενότητα των πάντων, για την ομορφιά, για τον παράδεισο.
Κλεισμένος ο άνθρωπος στον εαυτό του, καθημερινά οδηγείται στους δρόμους της αμφιβολίας, της παρανόησης, της εκδηλωμένης αρνητικότητας και τότε το μήνυμα χάνεται, όπως και η φωνή της αρχέγονης ενωτικής πηγής.  Ο άνθρωπος έτσι φανερώνει την άλλη πλευρά του εαυτού του, που όχι μόνο τον απομονώνει, αλλά και τον αποδυναμώνει.
 Όσο κανείς πλησιάζει το Φως, τόσο βλέπει καλύτερα, όσο απομακρύνεται, το σκοτάδι τον τυλίγει,  το βάδισμα γίνεται αβέβαιο, και οι πτώσεις ναμενόμενες και επώδυνες. Αυτό συμβαίνει όταν φανερώνει την "άλλη" πλευρά. 
Θα πρέπει κανείς να αντιλαμβάνεται με την θεία Βοήθεια το πότε πλησιάζει το Φως και πότε όχι. Πότε είναι σωστά και πότε λάθος, αλλά και γιατί δεν βρίσκεται στο σωστό Δρόμο. Πολλές φορές η επιλογή μεταξύ των δύο Δρόμων είναι δύσκολη, γιατί ποιος μπορεί να επιλέξει  όταν τα επιχειρήματα που επικαλούνται φαίνονται σωστά; 
Γι' αυτό η καθαρότητα, η ενατένιση προς τον Θεό και η προσευχή, οδηγούν τουλάχιστον στο λιγότερο λάθος και σιγά-σιγά σε τελειοποιούν. Όπως είναι δύσκολο να δει κανείς στο σκοτάδι, έτσι και η αλήθεια με το πολύ Φως σε τυφλώνει.  Τυφλώνει τους ανέτοιμους και απαίδευτους. 
Οι Φωτεινές Μορφές παρέδωσαν τον τρόπο που κανείς θα μπορούσε να προσεγγίσει το Φως, το Άμορφο. Την παιδεία που δημιουργεί καθαρότητα, θετικότητα, Αγάπη με την Προσευχή και την έλλογη ενατένιση προς τον Θεό δια μέσου κάποιας Φωτεινής Μορφής που επιλέχτηκε, ή βιώνει ο άνθρωπος στο χώρο όπου ζει και αντλεί τις αρχές και τα ερεθίσματα για την Ένωση. 
Το κατ' εικόνα πρέπει να αναχθεί στην ομοίωση. Η εικόνα μπορεί να αναχθεί στην ομοίωση κάνοντας πράξη τις θείες, άγιες συμβουλές των Φωτεινών Μορφών. Η γνώση περιέχει το κατ' εικόνα και ομοίωση σε ενότητα και ολοκλήρωση. Ο άνθρωπος έχει μόνο την εικόνα και όχι την ομοίωση. Σε αυτήν καλείται όπως ο καρπός από το δέντρο. Ο καρπός περιέχει τον σπόρο αλλά για να μοιάσει με τον πατέρα (δένδρο) πρέπει να φυτευθεί, να σπάσει, να μεγαλώσει. 
Το Δέντρο είναι ο Θεός. Ο σπόρος, ο άνθρωπος, η εικόνα, πρέπει και αυτή να φυτευθεί, να σπάσει, να φυτρώσει, ώστε να ομοιάσει με τον Θεό. Και τότε θα βρίσκεται στην Ομορφιά της Πληρότητας.  Η Αγία Μορφή είναι το παράδειγμα του σπόρου σε πλήρη ανάπτυξη, στο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση,  που καλεί τους άλλους σπόρους δείχνοντας τον δρόμο και παροτρύνοντας προς το Όμορφο, Χρηστό, Ευλογημένο μονοπάτι της εξέλιξης. 
Στην εικόνα ο Θεός βρίσκεται σπερματικά μέσα της. Αλλά συμβαίνει και το αντίθετο. Ο άνθρωπος βρίσκεται σπερματικά μέσα στον Θεό και πρέπει να φυτευτεί στα θεία Χώματά του ώστε να γονιμοποιηθεί και να φανερωθεί η εικόνα και η ομοίωσή του. 
Στο σπέρμα υπάρχουν όλα αυτά που μπορούν να οικοδομήσουν έναν άνθρωπο.  Πρέπει όμως να υπάρχουν οι προϋποθέσεις της καλής γης ώστε να αναπτυχθεί και να γεννηθεί,  ομοιάζοντας του Ανθρώπου. 
Το φωτεινό Μήνυμα των Αγίων είναι ότι μπορείς να διαβείς τον όμορφο δρόμο και να γευτείς τα θεϊκά Δώρα. Σαν εικόνα που είσαι του Κυρίου, μπορεί να του μοιάσεις. Η ομοίωση είναι γεγονός στην ολοκλήρωση του ανθρώπου.
 Οι περισσότεροι βρίσκονται στην κατάσταση της Εικόνας. Όπως σε ένα δέντρο που παρήγαγε καρπό, ο καρπός κρύβει το δέντρο, μα δεν είναι δέντρο.  Πρέπει να φυτευτεί, να σπάσει, να μεγαλώσει, να περάσει από τα στάδια της εμπειρίας για  να γίνει εικόνα και ομοίωση σε πληρότητα.

by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus

Tags: