ΒΑΡΕΜΑΡΑ, ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ

Η βαρεμάρα στην εποχή μας είναι συχνό φαινόμενο, παρόλο που υπάρχουν τόσα ερεθίσματα και επιλογές, τόσες διέξοδοι για δραστηριοποίηση. Η βαρεμάρα συνήθως συνοδεύεται από εκνευρισμό. Συχνά γίνεται αιτία της διάλυσης σχέσεων ή αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.
Ποιες όμως είναι οι αιτίες της βαρεμάρας;
Η ανία έχει δύο επίπεδα: φυσικό και συναισθηματικο-νοητικό.  Δηλαδή κάποιος μπορεί να έχει σωματική ζωτικότητα αλλά ο νους του να είναι βαρύς και μη-διαυγής, και το αντίστροφο, να έχει μια σχετική διαύγεια νου αλλά το σώμα να είναι ''βαρύ''. Βέβαια αν το σώμα είναι βαρύ και τοξινωμένο, είναι σπάνιο ο νους να είναι αρκετά διαυγής, επειδή οι τοξίνες του σώματος  προκαλούν και τοξίνωση του νου. Μπορεί ο νους να εκδηλώνει μια φαινομενική διαύγεια, είναι όμως μηχανική. Άλλωστε η βαρεμάρα είναι η προβληματική κατάσταση της έλλειψης δημιουργικότητας, έλλειψη η οποία οδηγεί σε μηχανιστικούς τρόπους συμπεριφοράς και σκέψης, και μας κάνει να ξοδεύουμε τη ζωή μας χωρίς δημιουργικότητα, χωρίς να την ζούμε πραγματικά κι αυθεντικά.

Γενικά η βαρεμάρα είναι αποτέλεσμα έλλειψης ενέργειας και σωματικής ή ενεργειακής μόλυνσης. Ως έλλειψη ενέργειας εννοούμε την έλλειψη φωτός, πράνα, chi, βιοενέργειας, οργόνης. Ενεργειακή μόλυνση είναι το φόρτωμα του ενεργειακού μας πεδίου με σκοτεινές σκεπτομορφές και αστρικές οντότητες που ρουφάνε την ενέργειά μας.Ουσιαστικά πρόκειται για έλλειψη ενέργειας. Σωματική μόλυνση είναι το φόρτωμα του σώματος με τοξίνες από ακατάλληλες και βαριές τροφές ή φάρμακα και διάφορες χημικές ουσίες. Οι χημικές ουσίες γενικώς παραλύουν τον άνθρωπο πνευματικά, ενώ οι βαριές τροφές, όπως το κρέας  και οι πολυμαγειρεμένες και επεξεργασμένες τροφές καθώς  έχουν χάσει τα ένζυμά τους είναι δύσπεπτες, κάνοντας έτσι το σώμα να σπαταλά πολύ ενέργεια για να τις μεταβολίσει, με αποτέλεσμα την κόπωση και τη βαρεμάρα αλλά και τον εκνευρισμό ή την υπερκινητικότητα.

Έτσι λοιπόν η λύση για να ξεπεράσουμε την βαρεμάρα είναι η κάθαρση σε φυσικό και ενεργειακό επίπεδο, καθώς και η ενεργοποίηση του εαυτού μας με τον διαλογισμό και την προσευχή. Το σώμα και ο νους μας χρειάζονται αποτοξίνωση, το μεν σώμα με μια καθαρή φυτοφαγική δίαιτα (με ωμά λαχανικά όσο το δυνατόν) ο δε νους με τον εξαγνισμό που φέρνει ο διαλογισμός και η προσευχή. Στην ησυχία του διαλογισμού μένουμε ''ανοιχτοί'' και γεμίζουμε με ενέργεια ανακτώντας τη δημιουργικότητα και τη χαρά μας. Ξεπερνάμε έτσι την τραγική ασθένεια που μας στερεί τη ζωή: την βαρεμάρα.
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus

Tags: