ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ


Θα έχετε καταλάβει ότι το πνευματικό μονοπάτι είναι εντελώς ενάντια σε κάθε μορφής παθητικότητα. Η αδράνεια δεν έχει θέση στο αδιαλλείπτως Δημιουργό Πνεύμα.
Έτσι, για να γίνουμε πραγματικά πνευματικοί άνθρωποι, καλούμαστε σε εγρήγορση. Να γίνουμε περισσότεροι ταχείς, ευέλικτοι, ευφυείς, χαρούμενοι, και ταυτοχρόνως απλοί.

Ο κατώτερος εαυτός πάντα θα μας τραβάει προς τα κάτω. Εμείς σαν όπλο ενάντια στην εντροπία έχουμε τον διαλογισμό, με τον οποίο προσπαθούμε να συνηχήσουμε με τις ανώτερες, "ταχύτατες'' πραγματικότητες. 

Η επίδραση του διαλογισμού κρατάει για κάποιο διάστημα, γι' αυτό χρειάζεται συνεχής ανανέωση και επανάληψη.

Δεν υπάρχουν εύκολα μονοπάτια στην πνευματικότητα, είναι καθαρά θέμα σκληρής δουλειάς το πόσο ψηλά θα φτάσουμε. Χρειάζεται να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις και την αποφασιστικότητά μας και να προβάλλουμε τον εαυτό μας προς το μέλλον με δυναμισμό. Κι επειδή κάθε κόκκος δύναμης και θέλησης είναι σημαντικός -καθώς ένα μόριο θέλησης μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεχειλίσει το εσωτερικό μας ποτήρι και να επιτευχθεί η ανύψωση σε άλλο επίπεδο- έτσι στην καθημερινότητα είναι σοφό να μην σπαταλάμε τις δυνάμεις και την ενέργεια μας σε ασχολίες που αποχαυνώνουν το πνεύμα.

Βαθιά συγχώρεση του εαυτού, και κατόπιν εκσφενδόνιση προς τα άνω. Τότε
είμαστε αποτελεσματικοί στην προσευχή μας.


by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus

Tags: