Η απλοποίηση της ζωής μας ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ


Η απλοποίηση της ζωής μας. τόσο της εξωτερικής όσο και της εσωτερικής, είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσουμε χρόνο και ενέργεια ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτά που έχουν πραγματική σημασία για μας και να επιτρέψουμε στην αρμονία να εμφανιστεί στη ζωή μας. Απλοποίηση της ζωής μας σημαίνει μείωση των περιπλοκών της, οι οποίες προκαλούνται από καθημερινές συνήθειες που ροκανίζουν το χρόνο και απορροφούν την ενέργειά μας, και στόχευση στη γαλήνη και την εσωτερική μας ανάπτυξη.

Μπορούμε να απλοποιήσουμε διάφορες πλευρές της εξωτερικής μας ζωής όπως είναι το νοικοκυριό, τα οικονομικά μας, η εργασία μας, η κοινωνική μας ζωή και πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες, προκειμένου να γίνει η ζωή μας υγιέστερη, περισσότερο ικανοποιητική και ευτυχισμένη.

Βέβαια χρειάζεται προσοχή ώστε ο χρόνος που θα εξασφαλίσουμε μέσα από τη διαδικασία αυτή να είναι κυρίως ποιοτικός. Τον διαθέσιμο, δηλαδή, χρόνο μας να μην τον σπαταλήσουμε σε πράγματα που αποσπούν την προσοχή μας και ταυτοχρόνως απορροφούν την ενέργειά μας, αλλά αντιθέτως να τον χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε  πραγματικά σημαντικά για μας, πράγματα τα οποία βοηθούν την εσωτερική μας αναζήτηση και ολοκλήρωση.  Η απλοποίηση των εξωτερικών πλευρών της ζωής μας, είναι το πρώτο βήμα για την απλοποίηση της εσωτερικής μας ζωής ώστε να επιτύχουμε εσωτερική απλότητα.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η εσωτερική απλότητα; Εσωτερική απλότητα σημαίνει να έρθουμε σε επαφή με τη δημιουργικότητα και την αίσθηση της αρμονίας εντός μας, ώστε να κατανοήσουμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας από ό,τι μας βασανίζει. Σημαίνει να ξεφορτωθούμε εξωτερικούς παράγοντες όπως η ανησυχία, ο θυμός, η επικριτική διάθεση, που μας εμποδίζουν να ζήσουμε μια ειρηνική ζωή. Σημαίνει να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις της ζωής κατανικώντας τον φόβο, ξεπερνώντας τα τραύματα που μας εμποδίζουν να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε. Εσωτερική απλότητα σημαίνει να δημιουργήσουμε αρμονία και χαρά στη ζωή μας και να θυμόμαστε να είμαστε έτσι κάθε στιγμή της ημέρας μας.
Καθιερώνοντας την απλότητα στη ζωή μας συνειδητοποιούμε πώς ακριβώς επιθυμούμε να ζήσουμε. Το μυαλό ξεκαθαρίζει και  αποκτούμε μια αίσθηση κατεύθυνσης και στόχου που δεν είχαμε πριν. Ενισχύεται η ικανότητά μας να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους, ο ζήλος για ζωή, και η ελπίδα ότι τα πράγματα στον κόσμο μπορούν να γίνουν καλύτερα.
Υπενθυμίζουμε ότι για αυτή την ενδιαφέρουσα περιπέτεια της αναζήτησης και της κατάκτησης της απλότητας στη ζωή μας δεν χρειάζεται βιασύνη!  Χρειάζεται όμως αποφασιστικότητα και συνειδητότητα.
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus