Ο εσωτερικός εαυτός, το μόνο πραγματικό στήριγμα ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ



Κάθε μέρα η θεία Χάρις προσθέτει κάτι στη συνειδητότητά μας (ας μην έχουμε αυταπάτες, τίποτα δεν κάνουμε εμείς γι' αυτό) ώστε να μας στηρίξει περισσότερο. Πρέπει όμως να αναλογιστούμε κατά πόσον επιτρέπουμε στη θεία Χάρη να μας ευεργετεί, καθώς με τις συνήθειες και τις πράξεις μας μπορεί να εμποδίζουμε την Ευλογία.

Η ενατένιση του εσωτερικού εαυτού ενδυναμώνει τον εσωτερικό εαυτό. Ας στρέψουμε, λοιπόν, τον εστιασμό μας εκεί, αφού ο εσωτερικός εαυτός είναι το μόνο πραγματικό μας στήριγμα. Όλοι και όλα κάποια στιγμή θα μας απογοητεύσουν, οικογένεια, φίλοι, σχέσεις, δάσκαλοι κ.λπ.

 Από κανέναν δεν πρέπει να προσμένουμε βοήθεια πέρα από τη στήριξη στα δικά μας πόδια. Να διαφυλάσσουμε και να ποτίζουμε την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά μας. Ας ξεφύγουμε επιτέλους από την μιζέρια της ανασφάλειας και την ανάγκη της  επιβεβαίωσης μας από τους άλλους. Να βρούμε τον αυτοσεβασμό και την ψυχική μας ακεραιότητα έχοντας μεγαλύτερη πίστη στην αγάπη και την δύναμή μας. Να μην παρασυρόμαστε από την ανασφάλεια και την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Συνειδητά ας σπάσουμε αυτόν τον κύκλο της αδυναμίας αποφασίζοντας δυναμικά να στηρίξουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας. Η πνευματικότητα είναι το μονοπάτι για την ουσιαστική ατομικοποίηση και ωρίμανση.  Γινόμαστε έτσι δημιουργοί της ζωής μας, και τότε από το Κέντρο μας σαν ήλιοι  εκδηλώνουμε το πραγματικό, λαμπερό μας δυναμικό.
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus