ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ

Φοβόμαστε την Τελειότητα και δεν την επιδιώκουμε. Και αυτός ο φόβος προέρχεται από την Άρνηση, η οποία θέλει να μας κρατήσει πίσω, στη μετριότητα. Αξία έχει η διεκδίκηση της Τελειότητας, η προσπάθεια γι' αυτήν, και όχι ο ίδιος ο σκοπός. Έτσι κι αλλιώς ο στόχος κινείται, εξελίσσεται. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο αγώνας για εξέλιξη, η οποία έρχεται μέσα από την ενατένιση της Τελειότητας και του Αγαθού αλλά και τη συνειδητή προσπάθεια για την πραγμάτωσή τους στην καθημερινότητα.

Ο φόβος για την Τελειότητα προέρχεται από  έλλειψη πίστης στον εαυτό και στις δυνατότητες του. Η ολιγοψυχία όμως τι σχέση έχει με την Πνευματικότητα, αφού οι Δάσκαλοι όλων των εποχών μας θυμίζουν ότι μόνοι μας πρέπει να δυναμώνουμε τον εαυτό μας και να παλεύουμε σαν λιοντάρια;

Η προσευχή και ο διαλογισμός μας ενδυναμώνουν αν γίνονται σωστά. Είναι τα μέσα για την ευθυγράμμιση του εαυτού με τον Εαυτό, τον Θεό. Και πάλι όμως δεν πρέπει να περιμένουμε μεγάλα αποτελέσματα σε λίγο χρόνο, αφού σε κάθε διαλογισμό μας δίνονται μικρά κομμάτια ενέργειας, τόσα όσο μπορούμε να χωρέσουμε για να μην προξενηθούν βλάβες στη φυσιολογία μας.

Η αγαθότητα είναι ταμπού στην εποχή μας. Η πραγματική έννοια της αγαθότητας δεν είναι η αφελής και χαζή αντιμετώπιση των ανθρώπων και των καταστάσεων. Αντιθέτως η αγαθότητα εμπεριέχει εξυπνάδα, εγρήγορση και συνειδητότητα: με αγνότητα όμως! Παρατηρούμε, συνειδητοποιούμε, και σιωπούμε όταν πρέπει, αποφεύγοντας τα παιχνίδια ελέγχου και εξουσίας. Γιατί εξάλλου συνεχώς πρέπει να αποδεικνύουμε την εξυπνάδα μας;! Όλη αυτή η υπερπροσπάθεια που δημιουργεί ο αγώνας για την απόδειξη των ικανοτήτων μας, μόνο ανισορροπία  και μπλοκάρισμα φέρνει στο νευρικό μας σύστημα. Ούτε βέβαια να πάμε στο άλλο άκρο και να μην δίνουμε στους αδελφούς μας τις γνώσεις και την βοήθεια που χρειάζονται. Να είμαστε καίριοι και αποτελεσματικοί στις κινήσεις μας. Έτσι κινούμαστε προς την Τελειότητα.
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus

Tags: