ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΝΕΟ ΑΣΤΡΟΜε κάθε διαλογισμό, προσευχή, άνοιγμα στο φως, -ακόμα κι αν αισθανόμαστε ότι δεν είναι "επιτυχημένος" ή δεν αγγίξαμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας- εισέρχονται στην φυσιολογία μας νέα στοιχεία
, νέες ενέργειες, οι οποίες με τη σειρά τους διαλύουν τα παλιά "κελύφη" (τρόπους σκέψης, ενέργειας που εκπέμπουμε, αρνητικές σκεπτομορφές, κατεστημένα του νου και των συναισθημάτων, μπλοκαρίσματα ενέργειας κ.λπ.) τα οποία με αυτό τον τρόπο αποβάλλονται.  Η διαδικασία της αποβολής των ''σκουπιδιών'' μπορεί κάποιες φορές να φέρει εκτός από αίσθηση ανακούφισης και ελάφρυνσης, δυσφορία και ένταση.

Και είναι σε τέτοιες φάσεις που πολλοί εγκαταλείπουν την προσευχή γιατί "δεν ένιωσαν καλά" ενώ είχαν ίσως αρχικά νιώσει όμορφα. Όμως το μονοπάτι δεν είναι πάντα ευχάριστο, αφού κάθε κάθαρση στον κόσμο που ζούμε έχει πόνο. Χρειάζεται υπομονή, πίστη και χαρά για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που μπορεί μάλιστα να διαρκέσουν επί πολύ.
Από την αρχή της κατάβασής μας σε γήινο σώμα είμαστε βεβαρυμένοι με πάρα πολλά τέτοια "βάρη",  γι'αυτό άλλωστε ο Θεός εκτιμά ιδιαίτερα κάθε προσπάθειά μας για εξαγνισμό, αφού βοηθούμε έτσι τη δημιουργία, όντες κρίκος στην αλυσίδα της. Η δική μας προσπάθεια και επιτυχία μπορεί να βοηθήσει άμεσα τον (ψυχικά) διπλανό μας κι ας μην το αντιλαμβανόμαστε. Για τη βοήθεια λοιπόν όλων, ας κρατάμε όσο μπορούμε το νου μας θετικό, όμορφο, χαρούμενο και ευχαριστιακά εστιασμένο στο Χριστικό Ιδανικό.
by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus