Οι παιδικές ασθένειες του εσωτερισμού ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ



Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό πρόβλημα των ασχολούμενων με την εσωτερική αναζήτηση; Είναι η ασθένεια της εξέλιξης, της βιασύνης να γίνεις εδώ και τώρα ''O...'' 

Θα γίνω πιο σαφής: όταν ένα παιδί εισέρχεται στην εφηβική ηλικία, παρουσιάζει μια σειρά διαταραχών στο σώμα, στην σκέψη, στην ψυχή. Με άλλα λόγια, η ασθένεια της εξέλιξης πάντοτε χτυπά τις τρεις υποστάσεις: την σωματική (πόνοι, δυσανεξίες, αδιαθεσίες), την νοητική (περίεργες σκέψεις μεγαλείου, όπως ''εγώ τα ξέρω όλα'', ''είμαι κάτι ξεχωριστό'' κ.α.) και την ψυχική (έξαρση έντονων συναισθημάτων, συναισθηματική θύελλα, συναισθηματικό μπέρδεμα).

Είναι η πιο ευάλωτη περίοδος του ανθρώπου. Κάτι τέτοιο συμβαίνει πολλές φορές με τους ασχολούμενους με τον εσωτερισμό. Περνούν την δική τους πνευματική εφηβική ηλικία, πολλές φορές με προεκτάσεις στο σώμα, τον νου και την ψυχή. 


Αυτή είναι η ασθένεια της εξέλιξης. Και ο εσωτερισμός επιταχύνει αυτήν την ασθένεια παίζοντας τον ρόλο του καταλύτη και της κάθαρσης. 

Πάρα πολλοί σημερινοί εσωτεριστές λυγίζουν, και στο τέλος σπάνε από την ένταση και το χάος των σκέψεων και των συναισθημάτων που τους κυριεύουν. Ο εσωτερισμός μη βρίσκοντας ώριμες ψυχές, αναγκαστικά παίζει τον ρόλο της παραπλάνησης και επιδείνωσης των εσωτερικών προβληματικών καταστάσεων.

Σε πολλούς σημερινούς εσωτεριστές παρατηρούνται ιδέες μεγαλείου -η αίσθηση ότι είναι εκλεκτοί, ιδιαίτεροι, κάτι διαφορετικό-, που αργότερα προβάλλονται με χίλιους τρόπους, σεμνά η άσεμνα προς τα έξω.

Πολλοί πιστεύουν ότι ήρθαν για μια ειδική αποστολή στην Γη, για να σώσουν την ανθρωπότητα, για να φωτίσουν με την διάνοια τους τους άλλους, ότι είναι ξεχωριστές οντότητες με υπερφυσικές ικανότητες.
Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, λέει η λαϊκή παροιμία, θα πέσει να σε πλακώσει.

Αυτήν την παροιμία ασυνείδητα ακολουθούν πολλοί εκκολαπτόμενοι εσωτεριστές.  Λένε άμεσα η έμμεσα ότι έχουν το χάρισμα της διόρασης, της ενεργειακής επίδρασης κ.ο.κ. Πίσω από όλες αυτές τις λεκτικές, ως επί το πλείστον, εκδηλώσεις, κρύβεται μόλις και μετά βίας συγκαλυμμένη η αλαζονεία, η έλλειψη σεμνότητας, ταπεινοφροσύνης, μετριοφροσύνης και πλούσιο, μη ομολογούμενο, πακέτο μεγαλείου, άκρως απαραίτητο για τους ανθρώπους αυτούς.

Πρόκειται για συμπτώματα της παιδικής ασθένειας της εξέλιξης όπως την αναζητούν οι εσωτεριστές. Ίσως αναγκαίο στάδιο μιας ανώριμης κατά βάθος ψυχής, η οποία βούτηξε στα βαθιά νερά χωρίς να ξέρει καλά-καλά κολύμπι.

Πρέπει να γίνει άπαξ δια παντός η διευκρίνιση για την μία, μοναδική αλήθεια: στις ανώριμες ψυχές ΠΟΤΕ δεν δίνονται από Πάνω υπερ-ικανότητες. Στις ανώριμες ψυχές ποτέ δεν δίνονται από Πάνω διευκολύνσεις κ.ο.κ.

Υπερ-ικανότητες διαθέτουν μόνο οι άγιοι ανάμεσα στους ανθρώπους, ως αποτέλεσμα της ωρίμανσης της ψυχής. Και ως γνωστόν, οι άγιοι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα της μιας χειρός. Πολλοί υποψήφιοι για την αγιότητα, και άλλοι τόσοι μη εκλεγμένοι «άγιοι» αποτελούν τον μεγάλο όγκο του εσωτερικού χώρου.

Αυτοδιορισμένοι άγιοι δεν υπάρχουν.

Αυτοδιορισμένοι ίντιγκο δεν υπάρχουν.

Αυτοδιορισμένοι διορατικοί και ''ξεχωριστοί'' δεν υπάρχουν.


Πρέπει να γίνει κατανοητή αυτή η μεγάλη αλήθεια. 

Όπως μεγάλη αλήθεια είναι ότι, για να γίνεις αυτό που νομίζεις με την πλούσια φαντασία σου ότι είσαι, χρειάζεται ΤΙΤΑΝΙΟΣ προσωπικός μόχθος, εσωτερική, επώδυνη, επανάσταση που σε κόβει στα δυο και στα τρία και στα τέσσερα. Νέα γέννηση μετά την προηγηθείσα γήινη γέννηση. Χρειάζεται τρομερή κάθαρση της ψυχής, τόσο τρομερή, που πολλές ψυχούλες δεν την αντέχουν.

Σε πολλούς η κάθαρση, δηλαδή το αληθινό "πακέτο" με το προβλεπόμενο πρόγραμμα πολλές φορές είναι θανατηφόρο. Η κάθαρση πολλές φορές φέρνει τον θάνατο του σώματος και την κατάρρευση της ψυχής. Και από τους περισσότερους δεν αντέχεται. Γι’  αυτό η κάθαρση γίνεται για τις ψυχούλες, δηλαδή τον συντριπτικό όγκο της ανθρωπότητας, υπό μορφή ενδοφλέβιας στάγδην εγχύσεως αντιβιοτικού που είναι οι ατυχίες, οι αναποδιές, τα σπασίματα, τα προβλήματα, οι αρρώστιες, οι απογοητεύσεις, οι προδοσίες κ.λπ.

Την αληθινή κάθαρση αντέχουν μόνον οι άγιοι, άλλωστε ουδείς -πλην του Θεού- δεν γεννιέται άγιος. Άγιος γίνεσαι ή δεν γίνεσαι: ένα από τα δυο.
Η ωρίμανση της ψυχής ισούται με μαθηματική ακρίβεια με τις εξής ιδιότητες:

- Αγνότητα σκέψεων και αισθημάτων

- Βίο ενάρετο από κάθε, κυριολεκτικά, άποψη

- Έμπρακτη ταπεινοφροσύνη και μετριοφροσύνη

- Συστηματική αποφυγή αναφοράς για το πρόσωπό σου

- Άρνηση των επαίνων και άμεση αντίσταση στους επαίνους

- Πολύ μεγάλες ποσότητες Αγάπης μέσα στην ψυχή


Μόνο τέτοιες ψυχές είναι πραγματικά ώριμες, νοητικά και συναισθηματικά. Μόνο σε τέτοιες ψυχές χορηγούνται υπερικανότητες και σε καμιά άλλη. 

Όταν ακούμε μια ψυχή από τον εσωτερικό χώρο να μιλάει για τις υπερικανότητές της, ανοιχτά η πλαγίως, όταν έχουμε μπροστά μας μια ψυχή που δηλώνει ότι ήρθε να σώσει την ανθρωπότητα, ότι είναι ίντιγκο, ανεπίσημος βασιλιάς και δεν συμμαζεύεται, πρέπει να κατανοούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια εφηβική ψυχή που περνά την ασθένεια της εξέλιξης. Βλέπουμε ένα ανώριμο παιδί σε ώριμο σώμα, την πνευματική καθυστέρηση έναντι της σωματικής ανάπτυξης, τα πνευματικά γονίδια να ακολουθούν με βήμα χελώνας τα βιολογικά. 

Ο Χριστός δεν φλυαρούσε για τις υπερικανότητές Του, τις εκδήλωνε ορατά σε όλους με πλήρη ταπεινότητα.

Ο Απολλώνιος Τυανεύς δεν φλυαρούσε για τις υπερικανότητες του, τις εκδήλωνε απλά με πλήρη ταπεινότητα και σεμνότητα. Το ίδιο και ο Πυθαγόρας και όλοι οι άγιοι. 

Απλώς έπρατταν, δεν μιλούσαν.

Οι σύγχρονοι εσωτεριστές μιλούν αλλά δεν πράττουν. Αντιθέτως, όντες όπως νομίζουν έσω, φέρονται αντιεσωτερικά.

Οι παλιοί εσωτεριστές βοηθούσαν τους άλλους, οι σημερινοί εσωτεριστές επιδιώκουν να βοηθήσουν μόνο τον εαυτό τους με προβολή, αυτοδιαφήμιση, υπονοούμενα, ανοιχτές δηλώσεις περί ιδιαιτερότητας (που είναι μονάχα στην ανώριμη παιδική φαντασία τους).

Ταπεινοφροσύνη, ταπεινοφροσύνη και πάλι ταπεινοφροσύνη! Τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν. Απατούν τους ίδιους τους «εκλεκτούς» οι οποίοι μια μέρα βρίσκονται αντιμέτωποι ενώπιον μιας επώδυνης διάψευσης και απογοήτευσης για τις «υπερικανότητές» τους που είναι ανήμπορες να αλλάξουν τον ρουν της ίδιας της ζωής τους αφού δεν είναι παρά προϊόν της φαντασίας τους, παιχνίδι του μυαλού τους που, αντί να σωπάσει, φλυαρεί μέσα στον ανώριμο σε πολλά πράγματα άνθρωπο ακατάσχετα.

Οι υπερικανότητες είναι κτήμα μόνο εκείνων που αγαπούν. Αγαπούν μόνο εκείνοι που είναι ώριμοι στην ψυχή. Ώριμοι στην ψυχή είναι μόνο εκείνοι που έχουν μέσα τους μεγάλη ταπεινοφροσύνη .

Μεγάλη ταπεινοφροσύνη μέσα τους έχουν μόνο οι άγιοι. Όλα τα άλλα είναι προϊόντα παιδικής σκέψης, πνευματικής ανοησίας και ανωριμότητας, αχαλίνωτης φαντασίας, ονείρων, επιδιώξεων, σκοπών, εγωιστικών προβολών.

Τον αληθινό εσωτερισμό κατέχουν μόνο εκείνοι,που έχουν βαθιά στην ψυχή τους ριζωμένες τις τρεις μεγάλες αλήθειες:

- ΑΓΑΠΗ

- ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ

- ΑΓΝΟΤΗΤΑ

- ΑΓΑΠΗ


Θα μου πει κανείς, μιλάς για τρία πράγματα, ενώ γράφεις τέσσερα, και μάλιστα τα δυο δυο φορές.

Όλα τα χαρίσματα της αληθινής ιδιαιτερότητας καθώς και το άνοιγμα της πύλης για τις υπερικανότητες, αρχίζουν πάντοτε με την Αγάπη και υποχρεωτικώς τελειώνουν πάλι με την Αγάπη. Και δεν λοξοδρομούν ούτε χιλιοστό από την Αγάπη.

Διότι μόνον η Αγάπη κάνει τα θαύματα: ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε κανείς.
Κανείς άγιος δεν αγιάστηκε χάριν της αγιότητάς του.
Αγιάστηκε χάριν της Αγάπης που τον ΕΚΑΝΕ άγιο.

Από την στιγμή που ούτε οι άγιοι, ούτε οι Υιοί του Θεού εξαιρέθηκαν από τον κανόνα αυτό, πόσο μάλλον οι απλοί, κοινοί θνητοί.

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.

by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus