Πνευματικές Ομάδες ΝΕΟ ΑΣΤΡΟ"Έτσι όπως ανήκουμε στην ομάδα της φυλής μας, έτσι ανήκουμε και στην ομάδα για την πνευματική πρόοδο του επιπέδου μας.
Η ζωή και το έργο βρίσκονται μες στην  ομαδική εργασία, η οποία όμως χρειάζεται ομοιόμορφη συνεργασία από όλα τα μέλη. Κάθε  μέλος βοηθιέται από την εξέλιξη της ομάδας και η ομάδα βοηθιέται από την εξέλιξη του ατόμου. Κινηθείτε πέρα από τα όριά σας! Είναι πολύ σημαντικό αυτό."

Η πνευματική εξέλιξη είναι ομαδική εργασία, ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβανόμαστε. Μπορεί να ανήκουμε σε πολλές ομάδες ταυτόχρονα. Κάποιος μπορεί να ανήκει σε μια ομάδα διαλογισμού στο πρακτικό-υλικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα ανήκει και σε ομάδες διάφορες στα ψυχικά επίπεδα. Έτσι δημιουργείται ένα δίκτυο ομάδων που διασταυρώνονται και διασυνδέονται, ένας ψυχικός ιστός. Το δίκτυο αυτό μας τρέφει, κι έτσι κι εμείς έχουμε την υποχρέωση να το θρέψουμε με την προσπάθειά μας. Αυτό που πραγματικά βοηθά το άτομο και την ομάδα στην περαιτέρω εξέλιξη, είναι το να "τεντώνουμε" όσο το δυνατόν τον εαυτό μας πνευματικά και να προσπαθούμε να ξεπερνάμε τα όριά μας με αυτό το πνευματικό "τέντωμα". Είναι κρίσιμη η θέση μας στα δίκτυα αυτά, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούμε. Η δική μας αργοπορία μπορεί να καθυστερεί μια ολόκληρη ομάδα, ενώ απ'την άλλη, η δική μας πρόοδος μπορεί να εκσφενδονίσει την ομάδα μας πιο ψηλά.


by Νέο Άστρο

Φως και Χαρά

Follow him @ Twitter | Facebook | Google Plus